در این تحلیل، هدف مذاکرات را دستیابی به مسیری برای امضای توافق نامه جامع "درباره برنامه غنی سازی هستهای ایران" معرفی شده است.
مایکل استیفنز –معاون مدیر شعبه قطر RUSI- با تاکید بر اینکه اطلاعات دقیقی از حوزه و ماهیت مذاکرات وین فاش نشده است، اما آن را در مجموع مثبت ارزیابی کرد و گفت: "آنچه میدانیم این است که چهارچوب اولویت بندی مسائل تعیین شده است و مذاکرات بعدی در 17 مارس انجام خواهد شد."
وی همچنین گفت: "در حالی که هنوز به نتیجه قطعی درباره ماهیت توافق نهایی نرسیدهایم، اما نقشه راهی داریم که در نهایت مثبت است و در ادامه راه، حس اعتماد را در مذاکرات بوجود خواهد آورد."
این کارشناس مسائل خاورمیانه، برخی واکنشها نسبت به گفتگوهای وین را جالب دانست و افزود: "بر اساس مطالعاتی که RUSI انجام داده است، اسرائیل و عربستان از پیشرفتی که در مذاکرات صورت گرفته و به شرایط کنونی رسیده است، مایوس هستند. هر دوی آنها نگرانند که ما در جهان غرب به اندازه کافی تلاش نکرده ایم تا با غنیسازی بومی ایران برخورد کنیم. در نتیجه راهی برای آنها باقی میماند تا به سلاح هستهای دست یابند."
استیفنز همچنین گفت: "از سوی دیگر برخی از کشورهای غربی اعتقاد دارند در شرایط خاص کنونی، ایران ذخیره اورانیوم 20 درصد غنی شده خود را برای نشان دادن حسن نیت کاهش داده است تا به یک توافق دائمی و نهایی دست یابیم. اما [در مجموع] این تنش وجود دارد و آنرا در تحقیقات سال قبل ]میلادی[ خود مورد تواجه قرار دادیم."
وی سپس به تاثیر مذاکرات در شرایط اقتصاد ایران پراخته است و خاطر نشان کرده است که در حال حاضر تنها از افزایش تحریمها جلوگیری شده است، صادرات نفت خام ایران حدود 100 هزار بشکه در روز افزایش یافته است و برخی از تحریمها تعلیق شده است که قابل توجه نیست.
معاون مدیر شعبه قطر RUSI اعتقاد دارد که با توجه به بدبینی شدیدی که نسبت به مذاکرات وجود دارد، روحانی باید امتیازات و دستآوردهای بزرگتری داشته باشد.
استیفنز در جمع بندی خود، مذاکرات وین را اقدامی در جهت اعتماد سازی دانست و چهارچوبی که برای اولویت بندی موضوعات تعیین شده است، کمی خوشبینی بوجود میآورد که پیش روی میتوانیم داشته باشیم و این مشکل را ظرف شش ماه حل کنیم."