يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷

متهم ردیف اول ترویج بی‌حجابی کیست؟

گرچه بی حجابی علل گوناگونی دارد، اما مهمترین عاملی که در حال حاضر می توان برای دامن زدن به فرهنگ بدپوششی و بدحجابی به آن اشاره کرد تأثیر مخرب شبکه های ماهواره ای و برنامه های غیر اخلاقی این شبکه ها بر جوانان است.
کد خبر : ۱۶۴۴۷۵
صراط: موضوع بی حجابی از معضلاتی است که امروزه نمودهای آن را می توان به وفور در میان زنان و دختران جامعه مشاهده نمود. معضلی که اگرچه به یکی از آسیب های اجتماعی بدل شده اما در مقایسه با سایر این آسیب ها با تساهل بیشتری نسبت به آن برخورد می شود.

هرچند پدیده ی بدحجابی موضوع جدیدی نیست و پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره حضور افرادی  هنجار شکن وبا پوشش نامناسب را در جامعه شاهد بوده ایم، اما گسترش این پدیده ی مذموم طی سال های اخیر و گرایش روز افزون جوانان به آن امری نگران کننده است که نیازمند ریشه یابی و برنامه ریزی برای ارائه ی راه کار های عملی از سوی نهادهای فرهنگی می باشد.

* دلایل سرمایه گذاری غرب بر روی شبکه های ماهواره ای

اگرچه بی حجابی علل گوناگونی دارد که هریک در جای خود نیازمند بررسی وتحلیل دقیق می باشند؛ اما مهمترین عاملی که در حال حاضر می توان برای دامن زدن به فرهنگ بدپوششی و بدحجابی به آن اشاره کرد تأثیر مخرب شبکه های ماهواره ای و برنامه های غیر اخلاقی این شبکه ها بر جوانان است که متأسفانه به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب برای خنثی کردن آثار مسموم آن و طیف وسیع مخاطبین با سرعت سرسام آوری درحال دگرگون ساختن ساختار های ارزشی جامعه و القای فرهنگ برهنگی به جوانان است.

باز شدن پای ماهواره به خانه های ایرانیان به سال های دور و درازی برنمی گردد؛ با این حال در مقایسه ی  میزان استقبال مخاطبین از تلویزیون با سایر رسانه ها می توان دریافت که چرا دنیای غرب برای ترویج فرهنگ منحط و بی بند و بار خود بیش از هرچیز بر روی شبکه های ماهواره ای سرمایه گذاری می کند. عواملی همچون همگانی بودن و دسترسی آسان، ارسال سریع اطلاعات و تأثیر عمیق روانی برنامه های تلویزیونی موجب گردیده تا ماهواره به عنوان کاربردی ترین سلاح در جنگ نرم دنیای استکبار علیه ملیت ها و فرهنگ های بومی به کار گرفته شود؛ به طوری که این روزها می توان به روشنی آثار سلطه ی این شبکه ها را بر جامعه مشاهده نمود.

رواج مد گرایی و استفاده ی افراطی از لوازم آرایشی در میان بانوان از بارزترین نمود های تأثیر مخرب ماهواره بر جامعه است. علاوه براین عادی جلوه دادن روابط خارج از عرف زن و مرد و اشاعه ی بی عفتی از دیگر رسالت هایی است که برنامه ریزان این شبکه ها دنبال می کنند.

نباید فراموش کرد که گسترش قارچ گونه ی شبکه های فارسی زبان که با پخش کلیپ ها و سریال های غیر اخلاقی هدفی جز قطع ریشه های فرهنگی جامعه و تعرض به حریم خانواده ها را ندارند از برنامه ریزی های بلند مدت دشمنان دین و فرهنگ ایران اسلامی است.

* فعالیت شبانه روزی 74 شبکه ماهواره ای فقط برای تبلیغات مُد غربی

در بررسی رویکردهای این شبکه ها می توان به وضوح مشاهده نمود که برنامه های آنها در ابتدا بر روی تخریب حیاء فعالیت می نماید و با ساده انگاری اعمال منافی حیاء و عفت، پای به قدم بعدی یعنی ترویج انواع و اقسام بی حجابی از بد پوششی تا کنارگذاردن حجاب می گذارد.

قابل ذکر است که تعداد شبکه هایی که به طور اختصاصی به تبلیغات مد لباس و لوازم آرایشی می پردازند 74شبکه است که به طور شبانه روزی اقدام به پخش برنامه و تبلیغات لباس هایی می کنند که هیچ تناسبی با پوشش و فرهنگ ایرانی و مسلمانی ندارد. با این اوصاف جای تعجب نیست که چرا ظاهر و رفتار جوانان جامعه با سرعت سرسام آوری به سمت غربی شدن و وارونگی ارزش ها پیش می رود.

باید توجه داشت که حجاب یک تکلیف شخصی نیست و دارای ابعاد گوناگون روانی اجتماعی و ارتباطی است و از اهمیت ویژه ای در ایجاد و حفظ امنیت اجتماعی برخوردار است. جای تردید نیست که نادیده گرفتن نقش غیر قابل انکار رسانه ها در تغییرات فرهنگی جامعه آثار غیر قابل جبرانی به جای خواهد گذاشت. بنابراین ضروری است که برنامه سازان داخلی با معرفی و شناساندن الگوهای والا و دوری از تبلیغات کلیشه ای ونشان دادن آثار مثبت روانی-امنیتی حجاب در جامعه افراد را به سمت پیروی از پوشش مناسب یک مسلمان هدایت کنند؛ زیرا تجربه نشان می دهد که گام هایی که تاکنون برای ترویج حجاب در رسانه های داخلی برداشته شده در مقایسه با برنامه های رسانه های بیگانه که به ترویج بی حجابی مبادرت می ورزند بسیار ناچیز بوده و پاسخگوی سوالات مخاطبین در این زمینه نمی باشد به طوری که حتی گاه با ارائه ی تصویر و الگوی نامناسب از زن محجبه در ضربه زدن به فرهنگ حجاب سهیم می گردند.

به هر روی چاره اندیشی برای حل این معضل نیازمند اقدامات فرهنگی و اصلاح نوع نگرش به زن در جامعه است؛ نگرشی که این روزها ما شاهد آن هستیم و با توجهِ بیش از حد به ظاهر در مناسبات اجتماعی به تنزل  مقام زن منتهی گردیده است.


نظرات بینندگان
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۲
۳۴
۵۴
من خودم ازین جماعت نیستم ولی تو این گرانی وتورم و بیکاری که امکان ازدواج نیست راه دیگه ای وجود نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۲
۶۱
۶
مگه غربی ها خودشون از این برنامه ها نمیبینن که مصرف لوازم آرایششون از ما خیلی کمتره؟!!
کم صواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۲
۵۱
۱
گرچه بی حجابی (در فرهنگ ما)امری مذموم است ولی باید درنظر داشت که قبل از حجاب یک شخص باید حیا داشته باشد ضمن آنکه متاسفانه آنقدر در جامعه ما منکر فراوان شده که بررسی هریک از آن آسیب شناسی های جداگانه ای را می طلبد مثل پدیده زیر میزی،رشوه ،دروغ گویی،قسم به ناحق،کم کاری، سرقت،بی توجهی به قانون ، تجاوز ه حقوق فردی واجتماعی،سوء استفاده از بیت المال،پارتی بازی و... آیا می توان یکی بر دیگری رجحان داد؟ کدام به جامعه آسیب بیشتری می زند ؟ مثلا استفاده از بیت المال آسیبش کمتر از حجاب است ؟پارتی بازی در ادارات ما آسیبش کمتر از حجاب است ؟همه ما می دانیم که دروغ گویی اولین لغزش انسان است ،آیا این روز ها دروغ گویی باب نشده یا مثل نقل ونبات قسم های حق و ناحق نمی خوریم ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۲
۴۸
۷
بس که این صدا وسیما ملیه همه رو اوردن به ماهواره.صده و سیما برای 4.5 میلیون ملیه برای بقیه میلیه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۲
۱۰
۱۳
اول صراط چون این عکسها رو مرتبا" پخش میکنه
دوم ممل و غلومی و نورا
سوم امین زنده به عشق
بابن گذاردن نظرات چرت و پرت