صراط: مردم ورزقان که سه ماه پیش با انتخاب برترین مخترع جهان به عنوان شهردار به آینده شهرشان امیدوار شده بودند امروز خبر استعفای کامران رحمتی از پست شهرداری ورزقان مردم را در شوکی عجیب فرو برد.
کامران رحمتی در نامه استعفای خود سنگاندازیهای برخی را دلیل اصلی این استعفا دانسته بود.
اما این استعفا سه ساعت بیشتر طول نکشید و به محض مخابره شدن این خبر امام جمعه و رئیس شورای شهر و برخی از شهروندان و فعالان اجتماعی شهر وارد قضیه شدند و وی را از این تصمیم منصرف کردند.
کامران رحمتی به عنوان برترین مخترع جوان سال 2012 جهان، یکی از نخبگان علمی کشور به شمار میرود که با طرحهای ابتکاری و کاربردی نظیر رآکتور تصفیهگر فاضلابهای شهری بدون تولید لجن و نیز طرح «آسفالت ضدترک و خودترمیمگر» صاحب مدالهای طلای مخترعین جهان شده است.
رحمتی همچنین موفق به دریافت مدال افتخار وزارت علوم و تحقیقات کشور تایوان شده است.
از دیگر سوابق مدیریتی و علمی شهردار جدید ورزقان سرپرستی تیم علمی شهرداری تبریز با حمایت مجموعه شهرداری تبریز طی سالهای اخیر بوده است که این تیم طی چند سال گذشته منشأ خدمات و مطالعات موضوعی و علمی متعدد در حوزه مدیریت شهری تبریز بوده است.
شهرستان ورزقان با وسعت 2368 کیلومتر مربع (5.2 درصد مساحت استان) در 75 کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال با شهرستانهای کلیبر و جلفا، از سمت شرق با شهرستان اهر، از سمت غرب با شهرستان مرند و از سمت جنوب با شهرستانهای هریس، تبریز و شبستر هممرز است.
بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت شهرستان ورزقان در حدود 45708 نفر (1.2 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 5385 نفر برآورد شده است. جمعیت شهری این شهرستان 6758 نفر و جمعیت روستایی آن 38950 نفر و تعداد خانوار آن 12244 خانوار است.
شهرستان ورزقان سال گذشته با زلزله 6.2 ریشتری و به با بیش از 4 هزار پس لرزه آسیب دید که در حال ساخت و ساز و نو شدن است.
کامران رحمتی شادباد دانشجوی مقطع دکترای سازههای هیدرولیکی دانشگاه تبریز، با ارائه طرح نانوآسفالت خود ترمیم گر ضدترک، از طرف آیتکس به این عنوان دست یافت.
بیست و سومین مسابقات و نمایشگاه فناوری و اختراعات مالزی (آیتکس) با حضور 800 اختراع از کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا، روسیه، کره جنوبی، چین، تایوان، لهستان، ایتالیا، آلمان و ایران در مرکز همایشهای بینالمللی کوالالامپور برگزار شد.
وی درباره ویژگیهای نانوآسفالت خودترمیمگر ضدترک گفت: قبل از اینکه ترک خیابان پیش رفته و بزرگ شود، آسفالت به صورت خودکار شروع به ترمیم قسمت ترک خورده میکند و این امر باعث ایجاد سطح صاف میشود ضمن اینکه آسفالت تولید شده ضدیخ است و کاربرد وسیعی در مناطق سردسیر و یخبندان دارد.
در این عرصه علمی تیم جمهوری اسلامی ایران اختراعات خود را در زمینههای نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، مکانیک، کشاورزی، خودرو، ایمنی و سلامت، بتن و مواد، مهندسی پزشکی و محیط زیست در 2 گروه سنی بزرگسال و زیر 20 سال با 35 اختراع ارائه داد و با کسب 11 مدال طلا، 7 نقره و 6 برنز جزء تیمهای برتر این دوره از مسابقات شد.
در 23 سال برگزاری مسابقات این نخستین بار است که یک ایرانی از طرف آیتکس به عنوان برترین مخترع سال معرفی میشود.
این ابداع سال پیش مدال نقره مسابقات و نمایشگاه بینالمللی اختراعات سئول و جایزه ویژه وزارت علوم تایوان را کسب کرد و با حمایت مالی شهرداری تبریز اکنون در حال اجراست.
مسابقات بینالمللی اختراعات مالزی زیر نظر فدراسیون جهانی اختراعات IFIA و سازمان بینالمللی مالکیتهای فکری و معنوی سازمان ملل WIPO و وزارت علوم این کشور برگزار شد.