وی افزود: ما نمیتوانیم وضعیت ویران را بگوییم آباد است و نمیتوانیم اقتصادی را که با منابع عظیم درآمدی به وضعیت اسفباری رسیده است، نادیده بگیریم. اینها بیان واقعیات به مردم است و به هیچ وجه به معنی و مفهوم سیاهنمایی نیست و اختصاص هشت درصد از بودجه عمومی کشور به موضوع عمرانی که در دولتهای چند سال اخیر کمسابقه بوده، نشان از همین وضعیت بد اقتصادی است و متأسفانه باید بگویم که کشور تا خرخره زیر قرض است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با تاکید بر لزوم واکاوی و بیان مشکلات مرحله اول هدفمندی یارانهها، گفت: مگر میشود مرحله دوم را آغاز کرد بدون آنکه مشکلات مرحله اول را بازگو کرد و به آنها پرداخت؟ متأسفانه باید بگویم که دولت در شرایط فعلی به دلیل اجرای نادرست مرحله اول هدفمندی یارانهها بدهی فراوانی دارد اما مصمم به بهبود شرایط است.
انصاری تصریح کرد: دولت تدبیر و امید گام اول را در توسعه روابط خارجی محکم برداشت و من معتقدم نیروهای شجاع و دلاوری که تمام آبرو و اعتبار خود را برای پیشبرد اهداف نظام در مسیر سیاست خارجی به کار گرفتهاند، کمتر از عزیزان و جوانانی نیستند که در جبههها با دلاوری و رشادت میجنگیدند، اما متأسفانه عدهای از این دلاوریها و شجاعت ناراحتند و از اینکه تحریمها در حال کمتر شدن است، ابراز نارضایتی میکنند؛ چراکه اینها کاسبان تحریم بودند و از اینکه کشور در مسیر پیشرفت قرار بگیرد ناراحتند چون در گذشته از اینکه ما 30 تا 40 درصد از ارزش واقعی نفت خود را دریافت میکردیم، سود میبردند.
وی تاکید کرد: هیچکس تأیید نمیکند که در مذاکرات امتیازی را فراتر از مصالح کشور به کسی دهیم اما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که مذاکرات صددرصد به نفع ما و صددرصد به زیان طرف مقابل تمام شود و همانطور که رئیسجمهور اعلام کردند، مذاکرات در مسیر برد - برد حرکت میکند اما اگر میخواهیم اقتصاد درونزا و توسعه مطلوب را شاهد باشیم باید با جهان تعامل کنیم و نمیتوانیم شاهد آن باشیم که کشورهای منطقه به دلیل نبود امکانات و سرمایه منابع مشترک گازی را به تاراج ببرند و از آن هیچ چیز عاید کشور و ملت نشود.
برخی برداشتها از سخنان رئیسجمهور درباره دانشگاه، نادرست بود
معاون پارلمانی رئیسجمهور خطاب به دانشجویان نیز اظهار کرد: خواست دولت از دانشگاه و دانشجو، نقد و همفکری است و این همفکری و نقد همواره مورد تاکید رئیسجمهور نیز بوده است اما برخی برداشتها از سخنان رئیسجمهور، نادرست بود. دولت هوشیار است و هیچ توجهی به حاشیهسازیها نخواهد کرد.
اعتدال اقتضا میکند که گامهای اصلاحی آهسته و با تدبیر برداشته شود
انصاری خاطرنشان کرد: به دوستان خود نیز میگویم اعتدال اقتضا میکند که گامهای اصلاحی آهسته و با تدبیر برداشته شود و قطعاً در درازمدت این روش به سود مردم خواهد بود، چراکه مردم در انتخابات 25 خرداد به تغییر رأی دادند و این تغییر در دولت با اعتدال و تدبیر همراه خواهد بود و دولت مصمم است بدون انتقامجویی و در نظر گرفتن نگاههای سیاسی از تمام نیروهای توانمند که قصد خدمت صادقانه به نظام را دارند استفاده کند و اصل را بر شایستهسالاری گذاشته و اگر تغییری نیز اتفاق بیفتد بر مبنای همین اصل است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت حضور همهجانبه مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال، گفت: انشاءالله در این روز شاهد تجدید بیعت همه مردم با انقلاب و امام باشیم و لازم است همه با حضور در راهپیمایی و سر دادن شعارهای وحدتآفرین در راه اقتدار و پیشرفت نظام گام برداریم.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در بخش دیگری از این نشست، خطاب به حاضران اظهار کرد: خوشحالم که در کنار شما دانشجویان در جایی حضور پیدا کردم که امام خمینی (ره) 10 سال در آن جهان را متوجه ایران کرد و روزنههای جدیدی را به سوی ملت ایران گشود و خرسندم که نسل جوان و پویا و فرزندان امام همچنان دل در گرو آرمانهای امام دارند و راه استقلال، آزادی و پیشرفت را در اندیشههای امام جستجو میکنند.
انصاری افزود: بر همه ما لازم است که بر رفتار گذشتگان خود تدبیر کنیم و در قرآن نیز به این امر توصیه شده است، چراکه بدون آگاهی و تحلیل گذشته و شناخت عوامل موثر در پیروزیها و شکستها نمیتوان راه آینده را به روشنی پیمود. ما در آستانه سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب ضرورت دارد مروری داشته باشیم بر عوامل پیروزی و آنها را بشناسیم و از تدبیر و روش امام خمینی (ره) صحبت کنیم.
وی ادامه داد: برخلاف برخی دولتمردان گذشته که بیاحترامی و نادیده گرفتن گذشتگان را تبدیل به یک منش و فرهنگ کرده بودند، بر عبرت از گذشتگان تاکید داریم چراکه نادیده گرفتن آن مبتنی بر فرهنگ اسلام نیست و پرداختن به زندگی امام از این بابت اهمیت دارد که علاوه بر پاسداشت یک انسان بزرگ بدانیم که یک نفر با چه عواملی توانست به ظرفیتی برسد که در جهان تحولی بزرگ ایجاد کند و بیشتر زندگی امام خمینی (ره) میتواند برای هر یک از ما درسی ماندگار و آموزنده باشد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور تصریح کرد: امام خمینی(ره) پیش از هر چیزی منیت را در خود کشت و روش خدایی را جایگزین آن کرد و اگر غیر از این بود امکان نداشت فردی یکشبه به جایی برسد که سخن او در هر جای دنیا بر دل ملتها بنشیند و تاثیر بگذارد. باید دانست که رمز این نفوذ کلام امام خمینی (ره) شصت سال خودسازی و مبارزه با هوای نفس بوده است و در این صورت است که انسان به جایی میرسد که دست او، زبان او و کلام او کلام خدایی میشود.
انصاری با بیان اینکه "نکته بعدی در زندگی امام، نظم بیبدیل ایشان بود"، افزود: میتوان گفت امام به معنای واقعی کلمه در تمامی منش و رفتارهای خود و در طول زندگی خود نظم را دقیقتر از یک ساعت سرلوحه کار خود قرار داده بود. همچنین امام خمینی (ره) به معنای تام کلمه یک روشنفکر بود و با وجود آنکه در تمام طول حضور خود در جماران از این منطقه خارج نشده بود و حتی از منزل خود دور هم نشده بود، مانند کسی که بر بام دنیا ایستاده و تمام تحولات دنیا را رصد میکند از دنیا و اخبار آن مطلع بود.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) با حدود 80 سال سن یک نشاط و روح جوانی در دل داشت و در این سن و سال با همین نشاط به میدانی پا گذاشت که هزاران هزار پهلوان و سیاستمدار بزرگ از آن وحشت داشتند، اما امام(ره) مانند کوه استوار و مانند یک جوان بانشاط و باانگیزه بود و به جوانان نیز اعتقاد و علاقه کامل داشت و با عشق و توکل به خدا به مردم نیز عشق میورزید و با همین عشق مردم را امر به خوبیها، مبارزه علیه ظلم، ستم و استبداد و زیر بار ظلم نرفتن میکرد و با این روش و منش بود که امام در کنار مردم ایستاد و آزادی سلب شده از آنها را باز ستاند و همواره تاکید داشت که ارکان حکومت باید با نظر و فکر مردم شکل بگیرد.
امام(ره) در برابر شنود و ریختن به خانههای مردم، ایستادند
معاون پارلمانی رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود، با بیان خاطرهای گفت: زمانی امام خمینی (ره) شنید که به دلایل امنیتی، گفتوگوهای تلفنی عدهای شنود میشود یا به خانههای مردم میریزند و خانواده آنان را به هراس میاندازند. امام در مقابل این عملکرد ایستاد و فرمود اگر تکرار شود مرتکبان آن تعزیر میشوند.
وی در پایان گفت: امام خمینی (ره) یک فرد خاص، نوگرا و نواندیش بود و همواره خود را در کنار مردم میدانست. به عنوان مثال زمانی که با کمک منافقان حجم بمبارانهای تهران زیاد شده بود و صدام منطقه ظفر را بمباران کرد با خواهش، تقاضا و التماس از امام خواستند با شنیدن صدای آژیر به پناهگاه برود و بعد از همه خواهشها امام این شرط را گذاشت که آیا شما برای همه مردم جماران پناهگاه ساختهاید؟ چراکه حق بر این نیست که مردم منطقه جماران به خاطر حضور من در این منطقه دچار زیان شوند و هر زمانی که توانستید برای همه این مردم پناهگاه بسازید من هم به پناهگاه میروم و این یعنی اینکه امام خود در کنار ملت در همه صحنهها ایستاده بود.