جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۸

سخنرانی سید عمار حکیم در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان اینکه ما باید درسهای مهمی از مراحل سختی که انقلاب اسلامی شاهد آن بود بیاموزیم، گفت: باید آموخت که رهبر و مردان انقلاب چه روشهایی را در مواجهه با هجمه‌هایی که متعرض انقلاب می‌شد در پیش گرفتند.
کد خبر : ۱۶۲۴۰۰

صراط:  سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق عصر چهارشنبه به ایراد سخنرانی در مورد سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.

وی با بیان اینکه در روزهای سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به سر می‌بریم، گفت: این انقلاب بزرگ که یکی از بزرگترین انقلاب‌های قرن اخیر محسوب می‌شود توانست از مرزهای جغرافیایی خود فراتر رفته و مرحله جدیدی از مقابله ملت‌ها با مستکبرین را به جهان عرضه کند.

حکیم افزود: یکی از ویژگی‌های این انقلاب برتری ارزشها بود چون انقلاب اسلامی انقلاب ارزشها و آرمانهای مقدس بود. اگر با دقت به انقلاب اسلامی نگاه کنیم، می‌توان مهمترین عنصر پیروزی را در روش انقلاب یافت. انقلابیون اول به سوی ارزشهای اجتماعی رفتند و آنها را تصحیح کردند بعد نظام را سرنگون کردند.

رئیس مجلس اعلای اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی از توده مردم و جامعه آغاز به کار کرد و بعد به سوی حکومت رفت و این امر موجب صمود و ایستادگی این انقلاب در مقابل تمامی مشکلات و سختی‌ها شد زیرا زیربنای این انقلاب توده مردم بودند. وقتی ملتی ارزشها و آرمانهای خود را به نحو صحیح تغییر دهد باید به مقابله با آرمانهای رایج بپردازد، همان چیزی که در انقلاب ایران رخ داد و ارزشهای اصیل به مقابله با ارزشهای شاهنشاهی و پهلوی و سلطه گری رفت.

وی با بیان اینکه با تغییر ارزشهای مردمی ارکان ارزشی آرمانی جامعه نیز تغییر می‌کند، گفت: همانطور که در جریان انقلاب اسلامی شاهد بودیم ارزشهای اسلامی و اصیل و درست جای دیگر ارزشهای بیگانه و بی محتوای معمول در آن زمان را گرفت.

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با ذکر این نکته که شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی به صورت ناگهانی از طرف مردم داده نشده بود بلکه انعکاس عمق ارزش‌ها و آرمان‌های جامعه اسلامی بوده که همین شعار در حرف و عمل پیاده شد، یادآور شد: امام خمینی نیز با درک این تغییر ارزشی با استفاده از همه پرسی به تغییر نظام سلطه بعد از پیروزی انقلاب پرداخت و توده مردم را در انتخاب شکل نظام و دولت سهیم کرد و مثال بارز این امر در انتخاب نظام جمهوری اسلامی و نیز در همه پرسی قانون اساسی مشهود است.

حکیم ادامه داد: اگر با دقت به رویدادهای آن زمان نگاه کنیم، می‌بینیم که امام خمینی اطمینان کاملی از نتایج همه پرسی داشت، زیرا وی تغییر ارزشی و آرمانی ملت را به عیان می‌نگریست و لمس می‌کرد وگرنه مردم آن هم در اوایل انقلاب و بدون امکانات بسیج رسانه‌ای و تاثیر بر اذهان عمومی در همه پرسی شرکت نمی‌کردند و جمهوری اسلامی با بیش از 98 درصد آرا ملت به عنوان نظام ایران شکل نمی‌گیرد.

وی افزود:‌ با همه اینها باز هم امام خمینی در مسائل مهم و تاثیرگذار مردم را در تصمیم گیری سهیم می‌کرد و می‌فرمود از مردم بپرسید نظرشان چیست در حالیکه اطمینان کاملی از جواب ملت داشت زیرا وی به آرمان‌های جدید مردم و ارزشهای اصیلی که به آن ایمان آورده بودند و به خاطرش انقلاب کردند، اطمینان داشت.

رئیس دفتر مجلس اعلای اسلامی در ادامه سخنان خود با ذکر این نکته که با این نگاه به انقلاب اسلامی می‌توان راز ایستادگی و صمود این انقلاب را درک کرد زیرا انقلاب ارزش بود، نه انقلاب مرحله‌ای، یادآور شد: انقلاب تغییر ریشه‌ای بود نه انقلاب تغییر جزئی. انقلاب یک ملت کامل بود نه طیفی یا گروهی از جامعه و تمام ملت مسلمان ایران در انقلاب شرکت کردند نه یک قشر خاص.

حکیم این تحول شگرف و این انقلاب را یکی از مصادیق آیه شریفه (إن الله لا یغیر ما بقوم حتى یغیروا ما بأنفسهم) دانست و ادامه داد: این است حقیقت که تحولات عظیم و تاثیر گذار از داخل شروع می‌شود و بعد به خارج مرزها می‌رود که به جهانیان معرفی شود.

وی پیروزی اول در ایران را پیروزی مردم بر نفس خویش و بر خوف و ترس از مستکبرین خواند که بعد به جنگ با ظالمین تبدیل شد و یادآور شد: به همین دلیل امام خمینی فرمود خدا ملت را متحول و انقلاب را به دست مردم به ثمر نشاند. خداوند متعال برای ملت ایران رهبری بزرگ فراهم کرد که توانست مشعل انقلاب را به سوی پیروزی و تاسیس نظام جدید و تثبیت ارکان دولت نوین ببرد.

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی با چالش‌ها و موانعی روبرو شد که نظیر آن را در هیچ انقلاب جهانی نمی‌بینیم، اظهار داشت: با تمام اینها به خوبی ایستادگی کرد و با جانفشانی دولت مردان انقلابی و همیاری توده مردم توانست به پیروزی‌های خود ادامه دهد و همین توده مردم در حال حاضر حامی اول این انقلاب هستند.

حکیم با بیان اینکه ما باید در عراق امروز درسهای مهمی از مراحل سختی که انقلاب اسلامی شاهد آن بود بیاموزیم، خاطرنشان کرد: باید بیاموزیم که رهبر و مردان انقلاب چه روشهایی را در مواجهه با هجمه‌هایی که انقلاب متعرض آن می‌شد را پیش می‌گرفتند و باید دید که چه وقت ایستادگی مطلق واجب است و چه وقت انعطاف پذیری راه درست است. باید آموخت که چطور با واقع گرایی توانستند مشکلات بزرگی را مهار کنند. آنها در جبهات مختلفی می‌جنگیدند؛ جنگی در مرز ضد دیکتاتور مستبد وحشی و مبارزه با گروهک‌های تروریستی داخل کشور. تحریم اقتصادی توسط کشورهای بزرگ جهان و تجزیه طلبی بعضی گروه‌های قومی گرا؛ همه اینها بعلاوه پروسه‌های مهمی که هر انقلابی برای پایه ریزی دولت خویش به آن نیاز دارد.

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق افزود:‌با این وضعیت پیچیده‌ای که ذکر شد بنیانگذار انقلاب با جاذبه روحی که داشت توانست روح عقلانیت و درست اندیشی را در دولت مردان خود بدمد و این قدرت و عقلانیت را به مردم منعکس کند و این باعث شد که ملت و انقلاب از امواج سختی‌ها رد شود و به ساحل آرامش و امنیت برسد.

وی ایران امروز را یک ابر قدرت منطقه‌ای با شاخصه‌های جهانی خواند که دولتی ارزشی با اهداف و آرمانهای واضح و نیز موفق از لحاظ قانونی، اقتصادی و علمی خدماتی است و یادآور شد: هیچ کشوری با آرزوهای پوچ  ساخته نمی‌شود و این موفقیت و تغییر درست مرهون اراده رهبر و ملت آن کشور است.

حکیم با تبریک به رهبری انقلاب و ملت ایران گفت: به اسلام و دولتش و به رهبر بزرگوار حضرت امام خامنه‌ای سالگرد این انقلاب بزرگ را تبریک میگوییم و از خدای متعال توسعه، موفقیت و پیشرفت روز افزون را برای این دولت و ملت آرزومندیم.

منبع: فارس