جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۳

وضعیت واکسن ایران اسف‌بارتر ازافغانستان

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه دفاع از زیرمیزی‌بگیران کم‌عقلی است و برخی‌ها گناه پزشکان خاطی را نپوشانند،از اسف‌بار بودن وضعیت واکسن در کشور خبر داد و گفت:افغانستان و سومالی بهتر از ما درباره واکسن اقدام کرده اند.
کد خبر : ۱۵۹۷۲۴
صراط: علیرضا مرندی در نشست خبری فرهنگستان علوم پزشکی درباره اخبار روزهای اخیر درباره انتشار لیست پزشکان دانه درشت زیرمیزی بگیر، توسط مجلس که مخالف‌ها و موافقان خاص خود را دارد، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت لیست پزشکان زیرمیزی بگیر را به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داده است، اظهار داشت: این مسئله از اواخر وزارت دکتر لنکرانی و اوایل وزارت دکتر وحید دستجردی مطرح بود که یک لیستی شامل پزشکان زیرمیزی بگیر که تخلفات بیشتری دارند تهیه شود. بنابراین این لیستی که مجلس ارائه کرده است توسط وزارت بهداشت تهیه شده است و اگر اشتباهی نیز در این لیست وجود دارد باید وزارت بهداشت آن را اصلاح کند.

به پزشکان زیرمیزی بگیر نمی‌توان گفت: نازشستان

وی افزود: به هر حال وقتی برخی افراد و این پزشکان اشتباهات مالی می‌کنند و خودشان هم معتقد بر این هستند که همین وضعیت را ادامه خواهند داد و قانون را رعایت نخواهند کرد نمی‌توان به آنها گفت ناز شستان. این افراد آبروی پزشکان را برده‌اند و متاسفانه الگو برای دیگران می‌شوند و برخی نیز مصاحبه می‌کنند که زیرمیزی حق آنها است بنابراین کسانی که از زیرمیزی بگیران دفاع کنند کم عقل هستند. زیرمیزی یک گناه بزرگ است که اجحاف بر نظام و مردم می‌شود.

وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پزشکی به عنوان پاسبا‌ن‌های حوزه سلامت موظف هستند که جلوی این افراد را بگیرند و نباید خطای این پزشکان را بپوشانند. این مشکل سال‌هاست که مطرح بود، شاید ناعادلانه بودن تعرفه‌ها یکی از پیش‌زمینه‌های این معضل است ولی ما پزشکانی داریم که درآمدهای میلیاردی دارند ولی مالیات نمی‌دهند و درصدی از این درآمدهای آنان نیز مربوط به دریافت‌های غیرمتعارف است و این در حالیست که با شهامت نیز از کار غلط خود دفاع می‌کنند.

مرندی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل برنامه‌ریزی و اقدامات برای بودجه فرصتی برای برررسی لیست پزشکان زیرمیزی بگیر وجود ندارد و بعید می‌دانم در هفته‌های اخیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فرصت کند درباره این لیست به بررسی‌های بیشتری بپردازد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران در ادامه با دفاع از سیاست‌های جمعیتی در دوران وزارت خود عنوان کرد: این سیاست‌ها در آن زمان بسیار خوب بود ولی ما باید امروز بر اساس سیاست‌های جدید جمعیتی پیش برویم و با توجه به مشکلات کنونی کشور علی الخصوص کمبود اعتبارات باید بیشترین تمرکز خود را در مقوله فرهنگسازی متمرکز کنیم. شاید آقای احمدی‌نژاد یکی از مدافعان افزایش جمعیت بود ولی برخی از طرح‌ها مانند مسکن مهر با وجود تمام مزایایی که دارد برای افزایش جمعیت مناسب نیست و باید فکر بهتری داشت.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اسف‌بار بودن وضعیت واکسن در کشور بیان داشت: هنوز هم در کشور برنامه واکسنی که بنده در دوران وزارتم به اجرا در می‌آوردم انجام می‌شود در حالیکه کشورهای افغانستان و سومالی نیز بهتر از ما در زمینه واکسن اقدام کرده‌اند زیرا ما فقط 3 واکسن به کودکانمان تزریق می‌کنیم ولی در کشورهای دیگر 8 نوع واکسن تزریق می‌شود یعنی از 194 کشور بالغ بر 186 کشور از فراوانی تزریق واکسن به خصوص واکسن جلوگیری از بیماری مننژیت استفاده می‌کنند و کشور ما جزو 8 کشوری به حساب می‌آید که از این نوع واکسن‌ها بهره مند نیست.

مرندی درباره حوزه طب سنتی نیز خاطرنشان کرد: طب سنتی بسیار ارزشمند است ولی استفاده نادرست آن سریعتر رواج یافته است زیرا مسائل طب سنتی که مرتبط به ائمه می‌شود و هیچ درآمدی در آن وجود ندارد رواج زیادی پیدا نکرده است ولی بُعد دارویی آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته و این در حالیست که نظارت نیز ضعیف است و مسئولان وزارت بهداشت نیز عنوان می‌کنند که در فرآورده‌های طب سنتی مواد خطرناک استفاده می‌شود. بنده نیز بر این اساس نامه‌ای به معاون طب سنتی وزارت بهداشت نوشته‌ام مبنی بر اینکه اگر نظارت‌ها کم باشد همین اعتبار کنونی طب سنتی نیز از ما گرفته می‌شود بنابراین طب سنتی باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد ولی هنوز طب سنتی مانند خدمات دندانپزشکی و حتی واکسن بیمه نیست و واهمه دارم روزی همین گیاه گل گاوزبان را نیز مجبور شویم از چین وارد کنیم.


منبع: مهر