پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۹
در گفت‌وگو با رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران عنوان شد

قانون درباره ورود دختران به قهوه‌خانه‌ها چه می‌گوید؟

توزیع تنباکو بوسیله آلمان‌ها، ورود زنان و افراد زیر ۱۸ سال به قهوه‌خانه‌ها، اجازه تاسیس قهوه‌خانه برای افراد معروف و ماجرای حمایت و نامه رئیس سازمان میراث فرهنگی موضوعاتی بود که رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران بیان کرد.
کد خبر : ۱۵۸۲۳۵
صراط: عباس علائی، رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران، آخرین وضعیت امنیت، بهداشت و مجوزهای قهوه‌خانه‌ها را تشریح کرد.

وی در مورد کاهش نزاع، جرم و خرید و فروش مواد مخدر در قهوه‌خانه‌ها گفت: هماهنگی اتحادیه با نیروی انتظامی در بالاترین حد خود قرار دارد.

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران افزود: نظارت پلیس بر قهوه‌خانه‌ها ادامه دارد و پس از نصب دوربین مداربسته در قهوه‌خانه‌ها، نظارت هم بهتر و کاملتر در حال انجام است. از زمانی که نظارت‌ها رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته، آمار درگیری‌ها به شدت کاهش یافته است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون مجوز حضور زنان در قهوه‌خانه‌ها گفت: ما قانونی نداریم که مانع حضور زنان در قهوه‌خانه‌ها شود.

علائی یادآور شد: آنچه مانع ورود زنان است عرف جامعه و تفکرات خود قهوه‌خانه چی هاست که این اجازه را نمی‌دهند و عقاید و غیرت آنها اجازه نمی‌دهد که به زنان و دختران اجازه ورود دهند.

وی در ادامه به نقش اداره اماکن در منع ورود زنان به قهوه‌خانه‌ها هم اشاره کرد و افزود: البته در بعضی موارد و بر حسب مکان قهوه‌خانه و یا اشخاصی که در آن حاضر می‌شوند نیز اماکن خود اجازه حضور زنان را نمی‌دهد.

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران به صحبت‌های اخیر محمدعلی نجفی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم اشاره کرد و گفت: درست است که آقای نجفی از ما حمایت کرد، اما با نوشتن یک نامه ما را به چالش کشید.

وی خاطرنشان کرد: نجفی نامه‌ای را به جامعه سفره‌خانه‌داران نوشته که این نامه اتحادیه را به چالش کشیده است. من از اقای نجفی می‌پرسم «در کجای قانون جامعه سفره‌خانه‌دارها به رسمیت شناخته شده که شما به آنها نامه می‌نویسید؟»

علائی با خلاف قانون شمردن این عمل رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: مطابق قانون هتل ها و کافی شاپ‌ها هم اجازه عرضه قلیان ندارند و باید از اتحادیه مجوزهای لازم را بگیرند.

وی در مورد عرضه تنباکوی نامرغوب در قهوه‌خانه‌ها هم گفت: در کشوری مانند آلمان خود دولت یک نوع تنباکوی مشخص را در اختیار قهوه‌خانه‌ها قرار می‌دهد و اجازه استفاده از تنباکوی مضر را نمی‌دهد.

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران با تاکید بر این نکته که ما نیز می‌توانیم در ایران این اقدام را انجام دهیم گفت: آمار تایید نشده‌ای از خرید و فروش 500 میلیون تومان تنباکو در روز خبر می‌دهد و همینطور صادرات تنباکو به کشورهای اطراف.

وی عرضه قلیان برای افراد زیر 18 سال را ممنوع دانست و گفت: باید حرمت‌ها را حفظ کنیم و اجازه ندهیم که احترام‌ها در جامعه از میان برود.

علائی با اشاره به اظهارات عادل فردوسی‌پور در مورد قلیان خطاب به وی گفت: آقای فردوسی‌پور! اگر برادر شما جای آن بازیکن‌ها بود، باز هم این صحبت‌ها را می‌کردید و با آبروی چند جوان بازی می‌کردید؟ ما صنفی هستیم که حداقل 50 هزار واحد صنفی داریم و دست کم نیم میلیون نفر از این شغل ارتزاق می‌کنند، شما که صحبت از تعطیلی قهوه‌خانه‌ها می‌کنید، آیا برای بیکاری این افراد فکری کرده‌اید؟ و یا به این فکر کرده‌اید که پاتوق جوانان به کجا منتقل شود؟

وی از سران قوا درخواست کرد تا قهوه‌خانه‌ها را به عنوان یک صنف قدیمی به رسمیت بشناسند و از انها دفاع کنند.

رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران در پایان تاکید کرد: تاکنون به هیچ ورزشکار و یا آدم معروفی مجوز تاسیس قهوه‌خانه را نداده‌ام.
منبع: فارس