سه‌شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۸

استان‌های محروم محروم‌تر شده‌اند

نماینده مردم خرم‌آباد و دوره چگنی در مجلس گفت: بودجه 93 به صورت متوازن و عادلانه برای توسعه همه‌جانبه استان‌ها دیده نشده است.
کد خبر : ۱۵۶۷۴۴

صراط: ابراهیم آقامحمدی امروز به سوالی مبنی بر اینکه وضعیت کلی بودجه 93 کل کشور چگونه است، گفت: در بودجه سال 93کشور نسبت به سال گذشته در بحث عمرانی کاهش قابل ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

وی افزود: سال گذشته 55 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی کشور بوده که این رقم امسال به 38 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.

آقامحمدی با اشاره به اینکه دولتی‌ها اعلام کرده‌اند که این کاهش به خاطر این است که بودجه عمرانی سال گذشته تحقق پیدا نکرده است، گفت: نکته‌ای که در این موضوع قابل بحث است، این است که بودجه به صورت متوازن و عادلانه برای توسعه همه‌جانبه استان‌ها دیده نشده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال فارس مبنی بر اینکه در بودجه امسال  چند طرح لحاظ شده و در این مورد چه مقدار از طرح‌ها و اعتبارات مربوط  به لرستان است، خاطرنشان کرد: در بودجه امسال 246 طرح بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی را لحاظ کرده‌اند که قرار است، 16 هزار میلیارد تومان اعتبار به این طرح‌ها اختصاص یابد، اما متاسفانه توزیع اعتبارات و طرح‌ها متناسب و همه‌جانبه در سطح استان‌ها نیست و بیشتر مناطق بهره‌مند را پوشش می‌دهد.

*استان‌های محروم در اعتبارات 93 محروم‌تر شده‌اند

نماینده مردم خرم‌آباد و دوره چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: با این وجود استان‌های محروم و توسعه نیافته در این اعتبارات تقریبا نزدیک به محرومیت هستند و استانی همانند لرستان از این تعداد طرح‌ها 3 طرح در برنامه 93 دارد، از جمله سد ایوشان خرم‌آباد و دو طرح دیگر در ازنا و الیگودرز بوده که در مجموع تنها 40 میلیارد تومان به این طرح‌ها قراراست که اختصاص داده شود.

آقامحمدی با بیان اینکه یکی از این طرح‌ها سد ایوشان است یاد‌آور شد: متاسفانه در بودجه سال 93 لرستان تنها ساختمان این سد را لحاظ کرده‌اند که به این منظور 16 میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته‌اند.

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سال گذشته به این طرح 11 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که امسال 5 میلیارد تومان دیگر به آن اعتبار اضافه و و این میزان را به16میلیارد تومان افزایش داده، این در حالی است که تنها ساختمان طرح را در نظر گرفتند.

وی اظهار کرد: متاسفانه در طرح ایوشان شبکه‌های پایین‌دستی و آبرسانی را کم کرده‌اند، این در حالی است که 20 میلیارد تومان اعتبار برای قسمت‌های پایین‌دستی و شبکه‌های آبرسانی این سد مورد نیاز است.

آقامحمدی خاطرنشان کرد: با اعتباری که امسال برای این طرح‌ در نظر گرفته شده، تنها می‌توان ساختمان سد را تکمیل اما به پایین‌دستی این سد توجهی نشده است که در این صورت طرح‌ها نمی‌توانند به بهره‌برداری کامل برسند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح‌هایی که در بودجه امسال در سطح کشور و به خصوص استان لرستان دیده شده نمی‌توانند به بهره‌برداری برسانند، یادآور شد: سال گذشته به استان لرستان 292 میلیارد تومان بودجه عمرانی اختصاص یافته، اما امسال این اعتبار به 178 میلیارد تومان یعنی 30 درصد کاهش رسیده است که با این اعتبار باید گفت، طرح‌های اساسی لرستان تعطیل شده‌اند.

آقامحمدی خاطرنشان کرد: در بودجه امسال برای طرح راه‌آهن‌های لرستان 500 میلیون تومان اعتبار دیده‌اند، این در حالی است که سال گذشته به این طرح 10 میلیارد تومان اختصاص یافته، در صورتی که قرارگاه خاتم تاکنون توانسته بیش از 100 میلیارد تومان در این طرح کارکند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: برای تکمیل راه‌آهن لرستان بیش از 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امسال با در نظر گرفتن 500 میلیون تومان اعتبار برای این طرح در واقع طرح را تعطیل کردند.

آقامحمدی در پاسخ به سئوال فارس مبنی بر اینکه برای بزرگراه‌های استان چه میزان اعتبار در نظر گرفته شده است، گفت: برای بزرگراه‌های استان لرستان 10 میلیارد تومان اعتبار دیده شده، این در حالی است که بیش از 800 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

*استان‌های محروم سرنوشت نافرجامی با این اعتبارات دارند

وی در پاسخ  این سئوال که رفتار نمایندگان لرستان در برابر تخصیص کم بودجه برای استان چه بوده است، خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم لرستان در مجلس شورای اسلامی به اعتبارات تخصیص داده شده استانی همچون لرستان اعتراض دارند و مسئولان دولتی  باید بدانند که با این اعتبارات استان‌های محرومی مانند لرستان تعطیل و سرنوشت نافرجامی دارند.

وی افزود: طی جلساتی که با مسئولان برگزار شده توافق شده است که اینها را در ردیف فاینانس قرار دهند و طرح‌هایی همچون راه‌آهن، بزرگراه، سید زیبامحمد در فاینانس دولت اعتبارات آن بیش از 35 میلیارد دلار است، قرار بگیرند.

این نماینده خاطرنشان کرد: دو جلسه با نوبخت برگزار کرده‌ایم و قرار شده دو درصد درآمد نفت شامل ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه است که فرآورده‌های نفتی به استان‌های نفت‌خیز و استان‌های توسعه نیافته و محروم یعنی حدود 4 هزار میلیارد تومان در سطح کشوراست، اختصاص دهند.

آقامحمدی گفت:‌ دولت متاسفانه این را در بودجه 93، 600 میلیارد تومان دیده است که قرار شد، در تلفیق این رقم تغییر یابد و به 4 هزارمیلیارد تومان برسد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان لرستان برای افزایش بودجه سال آینده لرستان تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند.


منبع: فارس