جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹

درختانی که فدای هزینه قبض برق می‌شوند

با توجه به نیاز شدید در بعضی از روستاهای شهرستان قلعه‌گنج، سوخت‌رسانی انجام نمی‌شود و مردم مجبور هستند برای گرم کردن منازل درختان را قطع کرده و به عنوان هیزم از چوب آنها استفاده کنند.
کد خبر : ۱۵۶۵۵۴

صراط: هر ساله با آغاز فصل سرما در جنوب کرمان و قلعه‌گنج مشکلات مردم بیشتر می‌شود، سرمای این فصل در جنوب کرمان آن‌قدر سوزناک است که محصولات کشاورزی نیز چندین مرتبه دچار سرمازدگی شده و خسارت فراوانی به مردم محروم این منطقه وارد می‌کند.

نرخ بهای برق مصرفی سوزناک است

مردم با توجه به کمبود امکانات و زیرساخت‌ها به استفاده از برق در فصل زمستان روی می‌آورند، اما نرخ مصوب در قبوض برق سرسام‌آور است، با این وجود باز هم آنهایی که توان پرداخت دارند به استفاده از وسایل گرمایشی برقی روی می‌آورند که به‌صرفه نیست.

برخی دیگر به‌دلیل نداری و محرومیت به استفاده از سوخت فسیلی روی می‌آورند که کمبود جایگاه عرضه سوخت فسیلی در این شهرستان، این قشر آسیب‌پذیر را نگران کرده است.

از طرفی دیگر عبور خط لوله صلح از فاصله بین کهنوج تا قلعه‌گنج مردم منطقه جنوب را مدعی کرده است، این خط لوله انتقال گاز به کشور همسایه می‌توانست در طول مسیر حداقل شهرهای مجاور را بهره‌مند کند.

درختان هم قبل از فسیل شدن می‌سوزند

استفاده از مواد سوختی فسیلی و کمبود جایگاه عرضه این مواد از یک طرف و مسئله قاچاق سوخت از طرف دیگر خسارات فراوانی را به جنگل‌های نیمه‌جان جنوب کرمان وارد می‌کند که با گازرسانی به شهر قلعه‌گنج عمده مشکلات مردم در گرما و سرما برطرف می‌شود.

عنایت صمیمی دهیار روستای احمدآباد قلعه‌گنج که نفت خود را از محله چیل‌آباد در مرکز شهر قلعه‌گنج تهیه کرده بود، به خبرنگار فارس گفت: برای گرم کردن منزلم از نفت استفاده می‌کنم، اما برای زمستان یک کوپن 100 لیتری به خانوارها تعلق می‌گیرد که گاهی با نبود این ماده سوختی ناچار باید از برق استفاده کنیم که هزینه‌ بالایی دارد.

وی افزود: این جایگاه عرضه مواد سوختی هم خیلی شلوغ می‌شود که مردم به دلیل سرگردانی زیاد از خرید نفت پشیمان شده و به مصرف برق یا چوب روی می‌آورند.

صمیمی بیان داشت: بعضی از همسایه‌ها از بخاری گازی استفاده می‌کنند که با سیلندر مایع تغذیه می‌شود که با توجه به نیاز مردم، قیمت سیلندرهای گاز نیز گران شده که باز هم مردم آسیب می‌بینند.

نفت در بخش چاه‌دادخدا به ندرت یافت می‌شود

محمد علیزاده دهیار روستای اردوگاه نیز در ارتباط با کمبود نفت گفت: مردم برای گرم کردن خانه‌های خود از هیزم و چوب درختان استفاده می‌کنند که خطرات فراوانی برای کودکان و منازل آنها ایجاد کرده است.

وی افزود: هزینه برق مصرفی نیز در این ماه‌ها افزایش می‌یابد که آن هم برای استفاده مردم محروم از وسایل گرمایشی برقی یک آسیب است، نفت و گاز هم که در روستاهای ما وجود ندارد و مجبور به قطع درختان هستیم.

فرید احمدی از کسبه نیز می‌گوید: برای گرمایش محل کار از گاز مایع اما برای خانه از وسایل برقی استفاده می‌کنیم که فشار قبوض برق در این چهار ماه گرمای خانه را بی‌اثر می‌کند.

وی تصریح کرد: در سرمای سوزناک آذر، دی و بهمن ماه در این شهرستان با مشکل کمبود نفت روبه‌رو می‌شویم که جایگاه عرضه سوخت نفت کم و شلوغ است.

در بعضی از روستاها سوخت‌رسانی انجام نمی‌شود

ایوب فلاحی فرماندار قلعه‌گنج در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس گفت: پروژه گازرسانی به قلعه‌گنج در دولت نهم در اولویت قرار گرفت، اما با توجه به جمعیت روزافزون شهرستان و وسعت جغرافیایی آن می‌طلبد این اولویت در دستور کار مسئولان قرار گیرد و یک خدمت ماندگار دیگر برای مردم این منطقه آغاز شود.

وی افزود: با توجه به جمعیت سال 85 در بین مردم کالابرگ سوخت توزیع شده است که این کالابرگ‌ها جوابگوی جمعیت فعلی نیست و با توجه به نیاز شدید در بعضی از روستاها سوخت‌رسانی انجام نمی‌شود.

فلاحی عنوان کرد: انرژی‌های نو می‌توانند جایگزین بسیار خوبی برای عدم استفاده از سوخت فسیلی و برق و قطع درختان باشد، با توجه به اینکه منطقه قلعه‌گنج در سال 300 روز آفتابی دارد، باید از این نعمت خدادادی بهتر استفاده شود.

فرماندار قلعه‌گنج اظهار داشت: شرکت توزیع برق جنوب کرمان در نظر دارد به صورت آزمایشی در مراکز عمومی از آبگرمکن‌های خورشیدی و چراغ‌های روشنایی معابر خورشیدی استفاده کند که این اقدام می‌تواند سرآغاز یک تحول عظیم در منطقه باشد.

به گزارش فارس، مردم قلعه‌گنج تقاضا دارند، نرخ بهای برق مصرفی این شهرستان مانند استان هرمزگان محاسبه شود و نه مانند شهرهای شمال کرمان که این بالا بودن قبوض در دو دوره، فشار مضاعفی بر مردم وارد کرده است.


منبع: فارس