جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
آقای مایلی‌کهن! تاریخ بهترین گواه است

واکنش علی آبادی به اظهارات مایلی کهن

رئیس کمیته ملی المپیک پاسخ تمامی شبهات در مورد عدم حضور روسای فدراسیون‌های ورزشی در کرسی‌های هیئت رئیسه (ریاست، نواب رئیس، دبیرکل و خزانه‌دار) را داد.
کد خبر : ۱۵۵۰۲۷
صراط: پس از ثبت‌نام از نامزدهای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک صحبتی مطرح شد مبنی بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل  از جمله رؤسای فدراسیون ها در مسئولیت‌های هیئت رئیسه کمیته ملی المپیک را غیرقانونی و ممنوع اعلام کرده است این در حالی است که سازمان بازرسی کل کشور چنین موضوعی را اعلام نکرده است.

محمدعلی‌آبادی رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص این شایعه که روسای فدراسیون‌های ورزشی حق نامزد شدن برای سمت‌های هیئت رئیسه (ریاست، نواب رئیس، خزانه‌دار و دبیرکلی) کمیته ملی المپیک را ندارند، گفت: تمامی اعضای مجمع کمیته ملی المپیک برای تمامی پست‌ها حق نامزد شدن دارند. روسای فدراسیون دو شانس برای انتخاب شدن دارند؛‌ یکی اینکه 6 کرسی از 11 کرسی اعضای هیئت اجرایی مختص روسای فدراسیون‌های ورزشی است. روسای فدراسیون‌ها برای 5 کرسی هیئت رئیسه هم می‌توانند نامزد شوند. یعنی اینکه روسای فدراسیون‌ها برای 11 کرسی می‌توانند کاندیدا شوند در حالی که سایر اعضای مجمع فقط برای 5 کرسی هیئت رئیسه می‌توانند نامزد شوند.

وی ادامه داد: مطابق قانون، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای شهر و همچنین بازنشستگان کشوری (فاقد مجوز هیئت وزیران و مستثنی شدگان قانونی) نمی‌توانند برای کرسی‌های هیئت اجرایی کاندیدا شوند.

رئیس کمیته ملی المپیک اظهار داشت: به طور مثال اکنون افرادی برای پست‌های هیئت رئیسه نامزد شده‌اند. این امر هیچ ایرادی ندارد به شرط آنکه جزو موارد مشمول قانون فوق نباشند. آن افراد به راحتی می‌توانند برای کسب کرسی ریاست در انتخابات حضور داشته باشند و البته باید از پست‌های فعلی خود استعفا دهند.

وی در خصوص کمیته 5 نفره که صلاحیت‌ها را تایید می‌کند، عنوان کرد: این اسم کمی بد تعبیر شده است. تایید صلاحیت‌ها برای حضور در انتخابات به آن معنی که مثلا یک فرد سلامت،  مشکل سیاسی یا اجتماعی دارد، نیست بلکه این کمیته 5 نفره شرایط حضور اعضای کمیته ملی المپیک مطابق قانون و اساسنامه را بررسی می‌کند که مثلا چه شخصی با توجه به مقررات قانونی و اساسنامه می‌تواند در انتخابات حضور داشته باشد. به طور مثال فردی که عضو مجمع نیست و شامل شرایط سازمان بازرسی کل کشورمی‎شود، امکان حضور در انتخابات را ندارد.

علی‌آبادی افزود: شاید اگر اسم این کمیته چیزی دیگر بود، بهتر می‌شد؛ ضمن اینکه تایید صلاحیت بر عهده وزارت اطلاعات و سایر دستگاهای نظارتی کشور است و کمیته ملی المپیک در این جایگاه قرار ندارد که بخواهد چنین کاری انجام بدهد. کمیته 5 نفره تایید صلاحیت، وظیفه تطبیق افراد با چارچوب مقررات انتخابات و قانون را دارد.

وی در خصوص رد کاندیداتوری هاشمی‌طبا خاطرنشان کرد: آقای درویش‌زاده، رئیس فدراسیون ژیمناستیک در نامه‌ای رسمی اعلام کردند که نمایندگی آقای هاشمی طبا ملغی و کم لم یکن است و ایشان خواستار حضور خودشان در این انتخابات بودند و برای عضو هیئت اجرایی هم ثبت‌نام کردند. به همین دلیل هاشمی‌طبا از حضور در انتخابات منع شدند.ضمن اینکه اگر ایشان در انتخابات هم شرکت می‌کردند، فقط می‌توانستند رای بدهند و نمی‌توانند در سمت‌های هیئت اجرایی کاندیدا شوند.

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص اضهارات مایلی کهن گفت: تاریخ بهترین گواه است. شما تاریخ را بررسی کنید و ببینید در کدام دوره چنین اتفاقات بزرگی رخ داده است. بیشترین ساخت و ساز، بهترین نتایج تاریخ المپیک و بازی‌های آسیایی، بهترین عملکرد بانوان و بالاترین بودجه و افزایش آن در تاریخ حضور علی‌آبادی‌ رخ داده است. من با کسی مشکلی ندارم و ایشان هم نظر شخصی خود را گفته است. عملکرد بنده در تاریخ ورزش را بررسی کنید و ببینید در کدام دوران چنین نتایج درخشانی ثبت شده است.

علی‌آبادی در مورد اساسنامه جدید کمیته ملی المپیک تصریح کرد: این اساسنامه بهترین موقعیت را برای روسای فدراسیون‌های ورزشی ایجاد کرده و باعث استقلال پیش از پیش آنها شده است. این اساسنامه اجازه نمی‌دهد کسی از بیرون جایگزین آنها شود. اعتقاد دارم همه از آن راضی هستند و اگر صحبتی در این مورد نمی‌کنند مراعات برخی از مسائل را می‌کنند. این اساسنامه کاملا دموکراتیک است، جایگاه و شأن اعضای مجمع را در حد عالی بالا برده و دیگر نمی‌شود آنها حذف و افراد مربوط را جایگزین آنها کرد.

وی در خصوص شرایط گرفتن مجوز برای افشارزاده عنوان کرد: آقای افشارزاده بازنشسته است. ایشان از من درخواست کرد نامه‌ای برای آقای جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور بنویسم. ایشان درخواست مجوز کرده و پیگیر امور هم است.

منبع: تسنیم