صراط: محمد حسین قربانی درباره بحث کیفیت محصولان کشاورزی اظهار داشت: انتظاری که ما نمایندگان مجلس از مسئولان امر داریم این است که با توجه به محوریت کشاورزی در گیلان و مازندران از جمله تولید برنج، چای و مرکبات آن است که آلودگی برنجهای ایرانی به صورت کارشناسی اعلام کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه سازمان غذا و دارو به صورت غیرکارشناسی سه نوع برنج معروف ایرانی که در استان گیلان کشت میشود را به عنوان برنجهای آلوده رسانه ای کردند، در حالیکه فقط چند نوع برنج خارجی نیز در لیست این برنجهای آلوده عنوان شد که به هیچ عنوان این برنجهای خارجی مطرح نبود و بیشترین ضرر و زیان به کشاورزان کشورمان وارد شد و این در حالی است که سه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مازندران و گلستان به هیچ عنوان آلودگی برنجهای ایرانی را تایید نکردند.
قربانی تصریح کرد: مسلماً و بدون شک به دلیل واردات بیرویه برنج خارجی دست مافیا در این زمینه وجود دارد، چون در 6 ماه نخست سال 92 نیز شاهد آن بودیم که با توجه به اینکه نیاز برنج در داخل کشور در حدود 500 هزار تن است ولی در این مدت بالغ بر یک میلیون و 300 هزار تن برنج خارجی وارد کرده اند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با اعلام غیرکارشناسی درباره آلودگی برنجهای ایرانی، وضعیت کشاورزان خاک سیاه شده است و این حاصل اقدامات مافیا در عرصه واردات برنجهای خارجی است.
قربانی درباره وجود برخی سموم در برنجهای ایرانی از جمله آلایندههایی کادمیم بر اثر استفاده از آبهای صنعتی عنوان کرد: به هیچ وجه زمینهای کشاورزی در گیلان از آبهای صنعتی استفاده نمیکند و دفاع ما نیز تایید سه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مازندران و گلستان است.
وی با انتقاد از رسانه ملی درباره پخش گزارشی غیرموثق و شتاب زده در یکی از برنامههای خبری با عنوان برنجهای آلوده ایرانی گفت: باید براساس عدالت در همان برنامه و ساعت، خبر تکذیب آلودگی برنجهای ایرانی پخش شود.
جدیدترین اظهارات درباره سلامت برنج ایرانی
براین اساس، در جدیدترین اظهارات درباره سلامت برنج ایرانی سید هدایت حسینی مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز در گفتوگوی با یکی از رسانهها به اعلام وضعیت سلامت برنجهای ایرانی پرداخت و اظهار داشت: اکنون صدها تن از 7 برند برنج توزیع شده در شمال کشور توقیف شده است و نتایج مرحله دوم بررسیها بر روی این محصولات بزودی اعلام میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه فعالیت صنعتی قابل توجهی در شمال کشور انجام نمیشود، نگران آلودگی خاک در مناطق حاصل خیز برنج نیستیم. آلایندههایی چون آرسنیک و کادمیم حاصل فعالیتهای صنعتی هستند. البته در جریان برخی فعالیتهای آتشفشانی نیز ممکن است این سموم آزاد شده و وقتی با باران شسته میشوند، وارد مزارع شوند که در ایران فعالیتهای آتشفشانی در مناطق برنجخیز نداریم.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه برنجهای ایرانی بسیار با کیفیت هستند و از درجه ایمنی بالایی برخوردارند، گفت: این برنجها برای مصرفکننده ایرانی مطلوب هستند. البته باید بتوانیم آنها را شناسنامهدار کنیم. متاسفانه دیده شده است سودجویانی برنجهای نامرغوب را با برنجهای ایرانی مخلوط و به اسم برنج ایرانی به مردم میفروشند. با شناسنامهدار شدن محصولات تولید داخل، اصالت برنج ایرانی هم حفظ میشود.
حسینی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر توزیع برنجهای آلوده در شمال کشور اظهار کرد: بازرسیهایی از سطح بازار انجام و در مرحله اول نتایج مشخص شدند. بر این اساس اسامی هفت برند دارای مشکل به مردم اعلام شد. نتیجه بررسیها در مرحله دوم هم حدود یک ماه آینده و یا زودتر اعلام میشود.
وی افزود: اکنون صدها تن از 7 برند اعلامی توقیف و از چرخه مصرف خارج شدهاند. کشورهای خارجی مبدا این برنجها بودند.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه پایش در سطح عرضه به طور مستمر و با جدیت در حال انجام است، خاطرنشان کرد: نمونههای برنجی که با استانداردها منطبق نباشند را جمعآوری میکنیم و به مردم اطلاع میدهیم. البته دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بیشتر محمولههای بزرگ برنج را بازرسی و در صورت اشکال توقیف میکنند. خردهفروشیهای جزئی را خود مردم باید مراقب باشند و از خرید آنها خودداری کنند.