شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵

کاهش بودجه، صدای معاون سیما را درآورد

بودجه صداوسیما باید تفکیک شود و در فهرست اعتبارات دفاعی، امنیتی و حاکمیتی قرار گیرد.
کد خبر : ۱۵۴۰۴۲
صراط: بحث لايحه بودجه پيشنهادي دولت در سال 1393 به مجلس شوراي اسلامي در حوزه‌هاي مختلف مورد توجه قرار گرفته است. در اين ميان بودجه سازمان صدا و سیما که ارگانی فرهنگی به شمار می‌آید، نسبت به سال گذشته کمتر شده، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولت مبنی بر توجه ویژه به رسانه ملی تاکید داشته است. معاون سیما نیز در صحبت‌های اخیر خود به نقد بودجه‌ اختصاص یافته به تولیدات تلویزیونی پرداخته و اعلام آمادگی کرد که صدا و سیما حاضر است همه‌ درآمد آگهی را در اختیار مجلس و دولت قرار دهد به شرط آنکه آنها نیز بودجه سالانه رسانه ملی را پرداخت کنند.

علی دارابی، مدیران شبکه‌های تلویزیونی و مدیران سیما که در نشست هم‌اندیشی با تهیه‌کنندگان برنامه‌های تلویزیونی حضور داشتند، مسائل و راهکارهای رشد و تعالی در سیما را بررسی کردند. در این نشست صمیمانه که چهار ساعت طول کشید، 19 نفر از تهیه‌کنندگان برنامه‌های تلویزیونی مشکلات و مسائل موجود را مطرح کرده و نظرات و پیشنهادات خود را در راه اعتلای کیفی برنامه‌های تلویزیونی ارائه کردند و مقرر شد برای دریافت نظرات همه حاضران، جلسه دیگری نیز با حضور تهیه‌کنندگان برگزار شود. تلاش سیما برای احداث شهرک بزرگ تلویزیونی، ضرورت توجه و ارائه کار به تهیه‌کنندگان با تجربه و کارآمد و... از محورهايي بود كه معاون سيما در اين نشست به آنها اشاره کرد.

علی دارابی تنگنای مالی را گریبانگیر تولید آثار تلویزیونی دانست و با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولت مبنی بر توجه ویژه به رسانه ملی گفت: بودجه صداوسیما باید تفکیک شود و در فهرست اعتبارات دفاعی، امنیتی و حاکمیتی قرار گیرد. معاون سیما با اشاره به محدودیت‌های موجود در پخش آگهی‌ها و نیز اتکای بخشی از منابع مالی صداوسیما بر آن گفت: ما به دولت و مجلس رسما اعلام کردیم حاضریم همه درآمد پخش آگهی را در اختیار آنها قرار دهیم به شرط آنکه مجلس و دولت نیز بودجه و اعتبارات سالانه رسانه ملی را پرداخت کنند.

دارابی با ابراز تاسف از بودجه محدود در حوزه فرهنگ و رسانه گفت: باید همه مسؤولان به این مهم برسند که اگر فرهنگ کشور آسیب ببیند همه چیز دچار آسیب می‌شود. معاون سیما، تولیدات تلویزیون ایران را پاک‌ترین و اخلاقی‌ترین تولیدات تلویزیونی در دنیا دانست و گفت: فعالیت 145 شبکه ماهواره‌ای فارسی‌زبان دنیا که دین، هویت و کانون خانواده‌ها را هدف گرفته‌‎اند گویای اثرگذاری تلویزیون جمهوری اسلامی ایران است. دارابی در این نشست گفت: وقتی داعیه‌داران دموکراسی 71 بار شبکه‌های رسانه جمهوری اسلامی ایران را تاکنون قطع کرده‌اند یعنی از اقبال عمومی مردم به تلویزیون ایران نگرانند. امروز جنگ غرب علیه جمهوری اسلامی ایران جنگ رسانه‌ای و فرهنگی است بنابراین حمایت همه‌جانبه دستگاه‌ها از رسانه ملی نیاز جدی و ضروری در این میدان است.

دارابی با اشاره به جنگ نرم قدرت در عصر رسانه‌ها و ارتباطات گفت: اگر مدیران و دست‌اندرکاران رسانه ملی افسران و فرماندهان این جنگ رسانه‌ای و فرهنگی‌اند باید سلاح و ادوات لازم را در اختیار داشته باشند. متاسفانه امروز فرهنگ در کشور ما فقط یک تعارف است، کمتر از 4 درصد اعتبارات کشور به رسانه اختصاص می‌یابد و همین میزان هم محقق نمی‌شود؛ این در حالی است که پیام اصلی انقلاب اسلامی ایران پیام فرهنگی است.وی افزود: خلق مجموعه‌های نمایشی ارزشمندی که برخی از آنها در 41 کشور جهان به نمایش درمی‌آید از افتخارات مدیران و تهیه‌کنندگان تلویزیون است. نامزدان انتخابات در همه ادوار در میتینگ‌های انتخاباتی در حوزه فرهنگ شعارهای زیادی می‌دهند اما روی کاغذ و برای تخصیص بودجه فرهنگی مشکل وجود دارد. وی همچنین تشکیل جلسات مستمر مدیران سیما و عوامل تولید و برنامه‌سازی را ضروری دانست.