چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۹

سیاست اوباما علیه سوریه ضربه سختی خورده است

سیاست اوباما در سوریه ضربه سختی خورده و او در قبال گروه‌های معارض دولت سوریه سردرگم است.
کد خبر : ۱۵۱۷۷۶
صراط: روزنامه آلمانی برلینر سایتونگ در تحلیل وضعیت فعلی سوریه و درگیری گروه‌های معارض با یکدیگر نوشت: حمله گروه‌های اسلامگرای مسلح به مقر اصلی ارتش آزاد سوریه (گروهی دیگر از معارضین) دو راه ناخوشایند اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا را نشان می‌دهد. او شریکی راهبردی در مبارزه علیه دولت سوریه کم دارد. جان کری، وزیر خارجه آمریکا به گونه‌ای وانمود کرد که گویی همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود. او در جریان یک سخنرانی در واشنگتن گفت دولتش هر کاری می‌کند تا کنفرانس سوریه که قرار است در 22 ژانویه در سوئیس برگزار شود موفق شود. به تعبیر کری فقط آمریکا قادر است طرف‌های درگیری را پای میز مذاکرات بیاورد.

برلینر سایتونگ اضافه کرد: البته تقریبا در همان زمان کاخ‌سفید مجبور شد اذعان کند که سیاست اوباما در سوریه ضربه سختی خورده و کمک به گروه‌های مسلح وابسته به ارتش آزاد متوقف شده است.

در ادامه این تحلیل آمده است: پس زمینه این تصمیم یک موفقیت نظامی گروه شورشی «جبهه اسلامی» بود. جنگجویان این گروه هفته پیش در «باب الهوا» انبارهای ارتش آزاد سوریه را که مورد حمایت آمریکاست تصرف کردند. دولت آمریکا از شروع جنگ داخلی در سوریه تاکید می‌کند که فقط می‌خواهد به آن دسته از مخالفان اسد کمک کند که هدف‌شان حفظ کشور سوریه است و از حقوق گروه‌های مذهبی و اقلیت‌ها دفاع می‌کنند. در این فاصله مشخص شده که این کار تقریبا ناممکن است. ارتش آزاد سوریه به لحاظ نظامی دست پایین را دارد و از این گذشته از آمریکا سرخورده است. نیویورک‌تایمز از قول یکی از جنگجویان که از سوریه گریخته، نقل می‌کند: «چه کمک‌های غیرکشنده‌ای؟ آمریکایی‌ها از ما با تن‌های ماهی تاریخ مصرف گذشته حمایت کرده و فکر می‌کنند با این کار از مخالفان پشتیبانی می‌کنند.»

روزنامه آلمانی در ادامه این تحلیل خاطرنشان کرد: اوباما بعد از ماجرای سلاح‌های شیمیایی در بین مخالفان این امید را ایجاد کرد که می‌خواهد با حمله نظامی، به حکومت سوریه ضربه سختی بزند. اما وقتی اسد اعلام آمادگی کرد زرادخانه‌ شیمیایی خود را منهدم می‌کند، از این هدف دست برداشت. این مطلب به ارزیابی کارشناسان آمریکایی منجر به تقویت موضع اسد در کنفرانس سوریه شد که قرار است در آن درباره شیوه صلح‌آمیز انتقال قدرت گفت‌وگو شود.

فردریک هاف که تا مدت کوتاهی پیش در وزارت خارجه آمریکا مسئول این برنامه‌ها بود، گفت چشم‌انداز موفقیت کنفرانس «نسبتا تیره» است. دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس نیز به شدت مورد انتقاد است. تهران همراه با حزب‌الله لبنان از حکومت سوریه پشتیبانی می‌کند.


منبع: کیهان