شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹

گزارش کامل جلسه علنی امروز مجلس

جلسه علنی امروز مجلس در حالی برگزار شد که اعتراض به رفتار خارج از عرف دیپلماتیک هیئت پارلمانی اروپا بیشترین زمان جلسه امروز پارلمان نشینان را به خود اختصاص داد.
کد خبر : ۱۵۱۵۳۲
صراط: جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 241 تن از نمایندگان در بهارستان برگزار شد.

پیش از قرائت قرآن کریم، محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه مجلس دستور جلسه امروز را بدین شرح اعلام کرد: ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی درموردطرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی وبهره‌وری، گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی درمورد طرح اصلاح تبصره (5) بند (الف) ماده (3) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل‌وچهارم(44) قانون اساسی، گزارش کمیسیون اقتصادی درمورد لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درمورد طرح استفساریه جزء (1 - 5 ) قوانین بودجه سال‌های 1391 و 1392 کل‌کشور، گزارش‌کمیسیون شوراها و امور داخلی کشوردرمورد طرح انتقال پایتخت و گزارش کمیسیون انرژی درمورد طرح حمایت از صنعت برق کشور.

**نمایندگان پیش از آغاز جلسه علنی برای نمایندگان عزاداری کردند

در ادامه جلسه آیاتی از قرآن کریم و ترجمه آن قرائت شد و پیش از آغاز جلسه علنی امروز علی لاریجانی رئیس مجلس اعلام کرد که جلسه علنی امروز به این دلیل کمی دیرتر آغاز شد که دقایقی برادر اعتمادیان به مناسبت اربعین حسینی مرثیه‌سرایی کرده‌اند.

**موسسه عالی آموزش و سازمان ملی بهره‌وری ایران به عنوان مراکز وابسته ادامه فعالیت می‌دهند

نمایندگان پس از یک هفته سرکشی به حوزه‌های انتخابیه خود جلسه علنی امروز را با ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی وبهره‌وری آغاز کردند و با رأی خود در یکی از مواد این طرح سازمان‌ها و مراکز وابسته به این سازمان را مشخص کردند.

نمایندگان مجلس مصوب کردند سازمان‌ها و مراکز وابسته به معاونت‌های مذکور در ماده یک، موسسه عالی آموزش، پژوهش و مدیریت و برنامه‌ریزی و سازمان ملی بهره‌وری ایران به عنوان سازمان‌ها و مراکز وابسته به سازمان، به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

بر این اساس، این طرح در نهایت با 133 رای موافق، 36 رای مخالف و 21 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر به تصویب رسید.

**شوراهای منتقل شده به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تعیین شدند

بهارستان‌نشینان در ادامه بررسی طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی وبهره‌وری در یکی از مصوبات خود شوراهای منتقل شده به این سازمان را تعیین کردند.

نمایندگان مجلس مصوب کردند، شوراهایی که ریاست آنها و دبیرخانه شوراهای قانونی که دبیری آنها در قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون برنامه و بودجه کشور و سایر قوانین و مقررات با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سابق و معاونت‌های مذکور در ماده یک می‌باشند، به این سازمان منتقل می‌گردند که از 219 نفر نمایندگان حاضر در صحن مجلس، این ماده با 110 رای موافق، 57 رای مخالف، 20 رای ممتنع به تصویب رسید.

**نحوه اداره واحدهای استانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تعیین شد

همچنین نمایندگان در نهایت بررسی طرح تشکیل این سازمان را به پایان رساندند.

وکلای ملت براساس ماده‌ای مصوب کردند که در راستای جذب و نگهداری متخصصان و نخبگان و نیز اعمال سیاست‌های حاکم بر سازمان‌های منعطف، بهره‌ور، یادگیرنده، پژوهش‌محور، چابک و کوچک، شرح وظایف، ساختار سازمانی و مقررات اداری و استخدامی سازمان در مرکز و استان‌ها، متناسب با احکام و ماموریت‌های پیش‌بینی شده در این قانون و در چارچوب قانون مدیریت خدمات کشوری توسط سازمان تهیه و به تصویب رئیس‌جمهور می‌رسد که این ماده با 142 رای موافق، 25 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

نمایندگان مجلس همچنین در بند دیگری، تصویب کردند که واحدهای استانی این سازمان از محل تفکیک وظایف، منابع انسانی، امکانات و اختیارات معاونت‌های برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور که به استانداری ملحق شده است، ایجاد می‌کردند و به عنوان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، تحت نظر سازمان اداره می‌شود و رئیس سازمان استان با هماهنگی استانداران انتخاب می‌شود که این ماده نیز با 163 رای موافق، 7 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**آیین‌نامه اجرایی تشکیل سازمان مدیریت ظرف 6 ماه تدوین می‌شود

نمایندگان در مصوبه‌ دیگری که ماده آخر طرح تشکیل این سازمان بود، مصوب کردند که آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف 6 ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن آن، توسط سازمان تهیه شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد که این ماده نیز با 156 رای موافق، 3 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

با این مصوبات، بررسی طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور به اتمام رسید و باید به شورای نگهبان ارسال شود.

در پایان بررسی این طرح، رئیس مجلس از زحمات کمیسیون‌های اجتماعی و برنامه و بودجه تشکر کرد.

**تسلیت لاریجانی در خصوص دو حادثه در ایران و عراق

در ادامه جلسه امروز علی لاریجانی رئیس مجلس در خصوص حملات تروریستی تکفیری‌ها به کارکنان یک شرکت ایرانی در عراق اظهار داشت: چند روز قبل 10 نفر از هموطنان ما در عراق که مشغول اقدامات مهندسی بودند، به آتش غضب تکفیری‌ها مزدوران سلفی به شهادت رسیدند که به خانواده آنها تسلیت عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: 9 نفر از کسانی که به شهادت رسیده‌اند، از استان چهارمحال و بختیاری هستند که مجمع نمایندگان این استان به خانواده‌های داغدیده آنها تسلیت می‌گوید.

رئیس‌ مجلس با اشاره به کشته شدن 11 نفر در خوزستان گفت: همچنین حادثه دلخراش دیگری را در شهرستان گتوند خوزستان داشتیم که در آن 11 نفر کشته شدند که ما به خانواده‌های داغدیده تسلت می‌گوییم. مجمع نمایندگان استان خوزستان و نماینده شهرستان‌های شوشتر و گتوند نیز این ضایعه را به خانواده‌های آنها تسلیت می‌گویند.

**خوش‌آمدگویی به مهمانان مجلس

در ادامه شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی مهمانان جلسه علنی امروز را قرائت کرد و به آنها خوش آمد گفت.

**تذکرات نمایندگان پیرامون یک دیدار فتنه‌برانگیز

پس از آن علی لاریجانی به 5 نماینده اجازه داد تا تذکرات آیین‌نامه‌ای خود را در صحن مطرح کنند.

**رسایی: رفتار هیئت پارلمانی اروپا با رفسنجانی دور از ادب دیپلماتیک بود

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در تذکری با استناد به ماده 24 آیین‌نامه داخلی مجلس و با اشاره به حضور هیئت پارلمانی اروپا در کشورمان اظهار داشت: هفته گذشته که مجلس جلسه علنی نداشت، یک اتفاق دیپلماتیک در کشور رخ داد و چون مدعو این دیدار و ملاقات مجلس بوده، خیلی از علامت سوال‌ها متوجه مجلس است.

وی با بیان اینکه سگ زرد برادر شغال است، گفت: اتحادیه اروپا در لطمه زدن به منافع مردم ایران فرقی با آمریکا ندارد هر چند ما با همه سعی می‌کنیم روابط دو طرفه و عادلانه‌ای داشته باشیم؛ در سالگرد فتنه88 کمیته‌ای از پارلمان اروپا به ایران آمده و علی‌رغم اینکه به این کمیته تاکید شده بود که با کسانی که علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارند، دیداری نخواهند داشت، اما این هیئت در بدو ورود در یکی از سفارتخانه‌ها با دو تن از کسانی که فتنه‌گری کردند و در دادگاه نظام جمهوری اسلامی محکوم شدند، ملاقات می‌کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه این ملاقات نشاندهنده این است که فتنه‌گران وطن‌فروش هستند، تصریح کرد: در غیر این صورت، آنها در یک سفارت خارجی نمی‌رفتند با کسانی که ملت ما را تحریم کردند و مردم را در فشار قرار دادند، ملاقات کنند اما سوال این است که این هیئت پارلمانی که سال‌های قصد سفر به ایران را داشته و همه هم می‌دانستند که اگر به ایران بیایند، قصد چنین ملاقات‌هایی را دارند همچنین بر اساس ادعاهایی که همکاران ما داشتند از یک هفته قبل از آمدن این هیئت پارلمانی، به وزارتخانه‌های خارجه و اطلاعات تذکرات لازم داده شده بود که اینها چنین رفتارهایی انجام خواهند داد، پس چرا وزارت اطلاعات تمهیدات لازم را انجام نداد و معاون مربوطه یک روز پس از انجام ملاقات ادعا کرد که من گزارش را دیده‌ام. همچنین وزیر مربوطه چند روز پیش گفته که من خبر نداشتم و تازه متوجه شده‌ام.

رسایی افزود: چرا سفیر یونان با تاخیر و پس از بازگشت این هیئت به اروپا بازگشته احضار شده است؟ سوال دیگر من این است که چرا پس از اینکه این هیئت چنین ملاقاتی را خارج از برنامه دیپلماتیک انجام داد، ملاقات‌های دیگر آنها را لغو نکردند.

وی خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس تصریح کرد: با اینکه بنده می‌دانم که مواضع حضرتعالی در سیاست خارجی بسیار موضع محکمی است و همیشه عزتمندانه بوده است، اما این هیئت پس از ملاقات با فتنه‌گران با شما ملاقات کرده‌اند؛ سوال این است که چرا برنامه‌ریزان این ملاقات را لغو نکردند؟

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: وقتی این هیئت به ملاقات آقای هاشمی رفسنجانی رفت، رفتاری خلاف ادب دیپلماتیک انجام داد؛ ما به آقای هاشمی درون خانواده خود انتقاداتی داریم اما اگر یک خارجی بخواهد به شخصیت‌های ما توهین کند برای ما قابل تحمل نیست. در فیلم نشان داده می‌شود که وقتی آقای هاشمی وارد می‌شود، رئیس هیئت پارلمانی اروپا جلوی آقای هاشمی بلند نمی‌شود و این برخلاف ادب دیپلماتیک و حتی ادب میهمان و میزبان است و فیلمی که پخش شده است، مشخص است که یک فیلم رسمی نیست و بنده احساس می‌کنم که این فیلم عمدا گرفته شده است چرا که نوع فیلمبرداری به صورت کج انجام شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: از همه بدتر اینکه وقتی این هیئت به اروپا بازگشت، اعضای آن گفتند که مهمترین ملاقات ما، ملاقات با فتنه‌گران در سفارت یونان بوده است. بنابراین چرا وزارت خارجه عزتمندانه برخورد نکرده است و روی مجلس هم علامت سوال گذاشته‌ است، بنابراین ما از رئیس مجلس می‌خواهیم که به صورت شفاف این موضوع را روشن کند.

**قاضی‌پور: حضور فعال در حل بحران سوریه "حق مسلم ایران" است

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس با استناد به اصل 77 قانون اساسی طی اخطاری اظهار داشت: اخطار من به وزیر امور خارجه است چرا که شیطان بزرگ، آمریکا و رئیس جمهور و وزیر خارجه ملعون این کشور دائما تکرار می‌کنند که جلوی غنی‌سازی و برنامه اتمی ایران را گرفته‌اند.

وی ادامه داد: از آنجا که مقام معظم رهبری که هم مرجع و هم فرمانده کل قوای ماست، فتوا داده‌اند که جمهوری اسلامی به هیچ وجه به دنبال بمب اتمی و هسته‌ای نیست، بنابراین رهبر عزیز انقلاب جلوی این کار را گرفته است والا آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها عددی نیستند.

این نماینده مجلس همچنین خاطرنشان کرد: ملت شریف ایران، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها را از سال 57 از مملکت اخراج کرده‌اند، آنها ملت ایران را نمی‌شناسند. آمریکا یک مسئله از اساس دروغ را جعل کرده و به دروغ گفته که ایران می‌خواهد بمب اتمی بسازد و حالا همه‌شان متحد می‌شوند که این مشکل را با تحریم و مذاکره حل کنند، تا خود را قهرمان جلوه دهند.

قاضی‌پور افزود: در واقع آمریکا خودش را قهرمان نشان می‌دهد در حالی که او با سایه خودش کشتی گرفته است بنابراین از وزیر امور خارجه می‌خواهیم تا انتقادات کذب و بی‌اساس اوباما و جان کری را پاسخ دندانشکن بدهد.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ملت ایران اسلامی از مردم سوریه حمایت می‌کند و این حق مسلم ایران است که در حل مشکل سوریه حضور فعال داشته باشد. همچنین مصوبات ژنو 2 بدون جمهوری اسلامی قابل اجرا نیست.

**آقامحمدی: هیئت پارلمانی اروپا سفر به تهران را مشروط به دیدار با برخی فتنه‌گران کرده بود

ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس در تذکر آئین‌نامه‌ای با استناد به ماده 24 آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: تذکر من در رابطه با دیدار هیئت پارلمانی اروپا با زندانیان و مجرمین است؛ اولا این هیئت گفته بود به شرطی به ایران می‌آید که با زندانیان ملاقات کند لذا باید مشخص شود که چه کسی این شرط را پذیرفته بود.

وی ادامه داد: زمانی که این هیئت به ایران آمد رئیس هیئت مصاحبه کرد و گفت که علت اصلی آمدن ما ملاقات با این زندانیان و تقدیم جایزه ساخاروف به میزان 50 میلیون یورو به هر یک از زندانیان و مجرمین بود.

در این زمان، علی لاریجانی رئیس مجلس با قطع سخنان نماینده خرم‌آباد گفت: 50 میلیون یورو؟ سطح را بالا گرفته‌اید و ریال را با یورو اشتباه گرفتید؛ حالا مهم نیست، بفرمایید.

آقامحمدی نیز در ادامه گفت: چیزی که من دیدم 50 میلیون یورو بود، حالا من را به شک انداختید.

لاریجانی نیز گفت: 50 میلیون بوده، حالا معلوم نیست که چه بوده است؟

نماینده خرم‌آباد در ادامه سخنان خود تصریح کرد: جایزه ساخاروف به نام میخائیل ساخاروف ناراضی شوروی به افرادی داده می‌شود که در راستای سیاست‌های غرب بر رژیم‌ها و نظام‌هایی که حاکم در آن کشور هستند، مبارزه می‌کنند و حالا اینها به ایران آمدند و ملاقاتی با فتنه‌گران داشتند اما مسئولیت این ملاقات را هیچ‌کس برعهده نمی‌گیرد.

وی افزود: وزارت خارجه می‌گوید مسئولیت آن با مجلس بوده و مجلس هم می‌گوید مسئولیت آن با وزارت خارجه بوده و وزارت اطلاعات می‌گوید من از این قضیه اطلاع ندارم.

آقامحمدی ادامه داد: اگر دیدار این هیئت بدون هماهنگی بوده پس چرا بعد از ملاقات برخوردی با این هیئت صورت نگرفت و آنها طرد نشدند و پس از آن کوچک تا بزرگ مسئولان کشور ردیف شدند تا با این هیئت که به کشور آمده و مداخله کرده، دیدار داشته باشد.

نماینده خرم‌آباد تاکید کرد: یک زمانی نظام یا دولت تصمیم‌گیر است و کاری انجام می‌شود ولی اکنون هیچ‌کس مسئولیت این کار را برعهده نمی‌گیرد. البته رئیس مجلس هم باید از حیثیت مجلس دفاع کند و هرکسی که عامل این قضیه بوده نیز حتما باید مواخذه شود تا از این به بعد به گونه‌ای نشود که هر کسی دلش خواست هر فردی را دعوت کند و به او اجازه دهد هر جا که می‌خواهد برود.

**جلالی: جواد لاریجانی گفت قو‌ه‌ قضائیه با دیدار هیئت پارلمانی اروپا با 2 محکوم فتنه موافق است

کاظم جلالی رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و پارلمان اروپا در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری در خصوص دیدار هیئت پارلمانی اروپا با فعالان فتنه سال 88 گفت: از حساسیت به جای نمایندگان تشکر می‌کنم، از باب روشنگری چند نکته را مطرح می‌کنم.

وی ادامه داد: آخرین سفری که گروه ایرانی روابط به پارلمان اروپا داشت حدود 6 سال پیش بود و از آن پس قرار بود هر ساله یک سفر رفت و برگشتی را داشته باشیم؛ نکته دیگر اینکه در پارلمان اروپا به علت اهمیت جمهوری اسلامی ایران یک گروه روابط خاص با ایران تشکیل شده است در حالی که در پارلمان اروپا برای کشورهای مختلف گروه متفاوت وجود ندارد و به صورت منطقه‌ای با برخی از کشورها رابطه دارند.

رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و اروپا افزود: یک نکته دیگر نیز این است که هیئت پارلمانی اروپا در طول 6 سال گذشته مرتب شرایطی برای حضور در ایران می‌گذاشتند که همواره رئیس مجلس به بنده می‌گفت ما هیچ پیش‌شرطی را برای هیچ سفری نمی‌پذیریم و ما به گروه پارلمان اروپا اعلام می‌کردیم که مجلس شورای اسلامی هیچ ‌گونه پیش‌شرطی را برای سفر نمی‌پذیرد البته ممکن است نارسایی‌هایی از سوی ما وجود داشته باشد تا اینکه در بهمن‌ماه سال گذشته قرار بود هیئت پارلمانی اروپا به ایران سفر کند و هرگاه که قرار بود به ایران سفر کند، ابتدا صهیونیست‌ها و نمایندگان افراطی کنگره آمریکا بودند که آنها را از سفر به ایران بازمی‌داشتند.

وی در ادامه سخنان خاطرنشان کرد: به دلیل خلأ حضوری که ما در پارلمان اروپا داریم، این پارلمان جولانگاه سازمان منافقین شده و ضدانقلاب و اپوزیسیون مرتب در پارلمان اروپا حضور می‌یابند و جمهوری اسلامی ایران متاسفانه حضور کمی در پارلمان اروپا دارد؛ توجه داشته باشید که گروهی که با پارلمان ایران هستند بیشترین علاقه‌مندی را به ایران و فرهنگ و تمدن ایرانی دارند و معمولا نیز خانم کرانبرگ که رئیس هیئت است، در زمانی که مریم رجوی در پارلمان اروپا حضور می‌یابد، بلافاصله مخالفت می‌کند و بیانیه می‌دهد.

جلالی با بیان اینکه در این سفر وزارت خارجه به ما گفت که هیئت پارلمانی اروپا هیچ پیش شرطی را تعیین نکرده است، گفت: ما برای آخرین هماهنگی روز سه‌شنبه قبل از سفر این هیئت، جلسه‌ای را گذاشتیم و از وزارت امور خارجه، مدیرکل اروپای وزارت خارجه شرکت کرد و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی که همواره هماهنگ کننده این قبیل کارهاست هر چه تماس گرفتیم فردی از آن در جلسه شرکت نکرد و از وزارت اطلاعات نیز 2 نفر در جلسه حضور یافتند و از مجلس شورای اسلامی نیز بنده و آقای بروجردی حاضر بودیم.

"در این جلسه قرار شد که آخرین برنامه‌ها را با یکدیگر چک کنیم و ببینیم که آیا پیش شرطی تعیین کردند یا خیر که مدیرکل اروپای وزارت خارجه گفت، اخیرا که سوسیالیست‌های پارلمان اروپا به تهران سفر کردند، ملاقاتی با محمدجواد لاریجانی معاون بین‌الملل رئیس قوه قضائیه داشته و در آن دیدار خواسته بودند که اعضای پارلمان اروپا در سفر به ایران با جعفر پناهی و نسرین ستوده دیدار کنند."

وی افزود: مدیرکل اروپای وزارت خارجه در آن جلسه گفت که آقای محمدجواد لاریجانی با این درخواست آنها موافقت کرده است؛ ما بلافاصله با این دیدار مخالفت کردیم و اعلام کردیم که نمایندگان مجلس با هرگونه ملاقات به غیر از مسئولان جمهوری اسلامی ایران مخالف هستند و دلیل آن هم این است که اعضای پارلمان اروپا سخنان اپوزیسیون را بسیار شنیده‌اند و حالا در سفر به ایران وقت بگذارند و سخنان مسئولان جمهوری اسلامی را بشنوند و هر روز از اپوزیسیون و ضد نظام در پارلمان اروپا حضور دارند و نیازی نیست که به حرف‌های آنها گوش دهند و ما به همین دلیل با این درخواست آنها مخالف هستیم.

وی ادامه داد: بنده در وسط همان جلسه با محمدجواد لاریجانی تماس گرفتند و تلفن را روی بلندگو گذاشتم تا همه دوستان بشنوند و از وی سوال کردم که آیا شما چنین قولی داده‌اید که وی گفت، به این دلیل چنین قولی را داده‌ام که افرادی که در کشور مرتکب جرمی شده‌اند و محاکه شدند و مدت مجازات خود را سپری کرده‌اند، ما چیزی را نداریم که پنهان کنیم و آنها با هر کسی که می‌خواهند ملاقات کنند، ملاقات داشته باشند و ما به عنوان قوه قضائیه با این ملاقات موافق هستیم.

نماینده مردم شاهرود در مجلس تصریح کرد: وی نکته دیگری که گفت، این بود که این افراد آزاد هستند و چگونه می‌توانند که هیئت پارلمانی اروپا با آنها ملاقات نکند. بنده پشت تلفن تاکید کردم که مجلس با هرگونه ملاقات خارج از برنامه مخالف است. پس از اینکه تلفن را قطع کردم، در جلسه مطرح کردم که اگر اعضای پارلمان اروپا با این دو نفر دیدار کنند و جایزه ساخاروف را به آنها بدهند، چه می‌شود؟ مدیرکل اروپای وزارت خارجه گفت که امکان ندارد در این جلسه جایزه ساخاروف را به آنها بدهند چرا که برای اهدای جایزه ساخاروف باید رئیس پارلمان اروپا حضور داشته باشد و این جایزه در پارلمان اروپا با تشریفات خاصی ارائه می‌شود لذا به عنوان نماینده وزارت خارجه می‌گویم که آنها به هیچ عنوان جایزه ساخاروف را به این دو نفر نمی‌دهند.

جلالی ادامه داد: بنده این شبهه را مطرح کردم که با توجه به اینکه این دو نفر آزاد هستند، اگر در یک سفارتخانه اروپایی با هیئت پارلمانی اروپا دیداری داشته باشند، چه می‌شود؟ که در آنجا بروجردی پیشنهاد کرد که وزارت اطلاعات تمهیداتی در نظر بگیرد که چنین اتفاقی رخ ندهد.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: معمولا در اولین روز سفر هیئت‌ها، برنامه در اختیار خودشان است و دلیل اینکه به سفارت یونان رفتند، این بود که یونان در حال حاضر رئیس دوره‌ای پارلمان اروپاست و آنها نیز همه سفرای اروپایی را دعوت می‌کنند و در روز اول با یکدیگر می‌نشینند و برنامه‌های خود را هماهنگ می‌کنند و این دو نفر را نیز سفارت یونان دعوت کرده بود تا در این جلسه حضور پیدا کنند که عمل خلاف عرف دیپلماتیک است و مجلس شورای اسلامی نیز همه اقدامات خود را انجام داد و آنچه که می‌توانستیم شبهاتی را وارد کنیم و پاسخ بگیریم، هیچ جایی کوتاهی نکردیم.

**لاریجانی: دیدار دزدانه هیئت پارلمانی اروپا کار زشتی بود

علی لاریجانی رئیس مجلس پس از تذکرات نمایندگان مجلس نسبت به دیدار هیات پارلمانی اروپا با نسرین ستوده و جعفر پناهی گفت: هم تذکر داده شد و هم برای همه نمایندگان مجلس و ملت مطلب روشن شد. چیز پوشیده‌ شده‌ای هم نیست، از مدت‌ها پیش پارلمان اروپا تقاضا می‌کرد به ایران بیاید که البته کار خوبی هم است و ارتباط پارلمانی بین ایران و پارلمانهای کشورها مختلف اقدام مناسبی است و گفت‌‌وگوها می‌تواند مفید باشد.

وی با بیان اینکه تقاضای هیئت پارلمانی اروپا برای سفر به ایران مربوط به سال گذشته است؛ اظهار داشت: وزارت خارجه و مجلس موافق بودند تا این هیئت به ایران بیاید و این هیئت مطلقا هیچ شرطی برای ما نگذاشتند و کاری هم که کردند کار سبک و بدی بود.

رئیس مجلس ادامه داد: دیدار پنهانی خصوصا برای اروپایی‌ها کار بسیار سخیفی است و اگر می‌خواستند ملاقاتی داشته باشند، باید درخواست‌شان را به طرف ایرانی می‌گفتند. حالا یا ما می‌پذیرفتیم و یا نمی‌پذیرفتیم.  عقل هم حکم می‌کرد رفتار دیپلماتیک خودشان را خودشان رعایت می‌کردند، اما این اقدام را انجام ندادند و کار سخیفی کردند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که باید مورد توجه قرار دهیم، این است که خودمان در عباراتی که استفاده می‌کنیم، دقت کنیم و اینکه بگوییم مسئولان ایرانی برای ملاقات با هیئت پارلمانی اروپا ردیف شدند، تخفیف مسوولان خودتان است و اصلا چنین چیزی نبوده است. این هیئت پارلمانی به طور طبیعی به ایران آمد و با مسوولان ایرانی نیز ملاقات داشت و کسی علاقه‌ای برای ملاقات نداشته است و شما نیز در اعتراض به ملاقات هیئت پارلمانی اروپا با این دو نفر تلاش کنید درست توجه کرده باشید؛ نه اینکه مسئولان را تخفیف دهید.

وی با اشاره به اظهارات رسایی که خواستار عدم ملاقات لاریجانی با هیئت پارلمانی اروپا بود، گفت: ما یکسری منافعی را در این دیدار و گفت‌وگوهای سیاسی دیپلماتیک می‌دیدیم و نظر بنده این نبود که این موضوع در ایران اینطور برجسته شود و الان هم  برجسته کردن آن را غلط می‌دانم.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: هیئت پارلمانی اروپا کار خلافی انجام داده‌اند؛ اما این دلیل نمی‌شود که از سایر منافعی که در مذاکرات داریم صرف‌نظر کنیم. آنها یک کار غلط و اشتباهی انجام داده و اینکه در بازگشت از ایران این موضوع را علنی کردند، نشان می‌دهد که به دنبال هیاهو هستند و می‌خواهند از آن بهره‌برداری تبلیغاتی انجام دهند. اما بهتر است شما به اندازه‌ای که این موضوع ارزش دارد به آن بپردازید.

لاریجانی تصریح کرد: هیات پارلمانی اروپا کار بی‌ارزشی انجام دادند، ولی ما نباید در دام آنها بیفتیم، چرا که آنها می‌خواهند سروصدا کنند و ما هم هیزم آن را زیاد کنیم؛ آنان کار غلطی انجام دادند و از نظر بنده نیز کار بسیار غلطی بود و در سطح اتحادیه اروپا و پارلمانی اروپا نیست که چنین اقدام خفیه‌ای انجام دهند و اگر می‌خواستند با کسی ملاقات کنند، باید برنامه‌شان را بطور روشن ارائه می‌کردند و طرف ایرانی در آن صورت یا می‌پذیرفت و یا نمی‌پذیرفت. اما اینکه پنهانی دیدار کنند از اقدامات زشتی است که دزدانه می‌روند و ملاقاتی می‌کنند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: مهمترین مسئله این است که ما به دنبال هدف خود باشیم چرا که آنها به دنبال این هستند که این مسائل را بزرگ کنند، ولی ما باید توجه داشته باشیم که از طریق موضوع با آن برخورد کنیم و لزومی ندارد همه موضوعات رسانه‌ای شود و همان چیزی که آنها می‌خواهند از آن خارج شود و  اختلاف در داخل کشور به وجود بیاید.

لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: وزرات خارجه کاردار یونان را احضار کرد و به او تذکر داد. ما مسائل مهم دیگری داریم که نباید هواس‌ها صرف موضوعی شود که آنها می‌خواهند و این سر و صداها را ایجاد کنند.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

در ادامه حجت‌الاسلام سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور را مطرح کرد. براین اساس محمد علی‌پور بنکداری نماینده مردم قائم‌شهر در مجلس، حسین نیاز آذری نماینده مردم بابل در مجلس، امیر خجسته نماینده مردم همدان در مجلس، حجت‌الاسلام محمد باقری بنابی نماینده مردم بناب در مجلس و سید محمدرضا طباطبایی نائینی نماینده مردم نائین در مجلس به عنوان ناطقان میان دستور در صحن علنی سخنرانی کردند.

**انتقاد از اظهارات تیم مذاکره کننده در زمینه عدم ارتباط تحریم‌ها با نشست اخیر ژنو

محمد علی‌پور بنکداری نماینده مردم قائم‌شهر در مجلس در نطق میان دستور خودر در صحن علنی اظهار داشت: تحریم‌های جدید علیه ایارن نشان از بی صداقتی آمریکا است و تیم مذاکره کننده نباید بگوید این تحریم‌ها هیچ ارتباطی با نشست اخیر ژنو ندارد.

وی گفت: آمریکا و سران کشورهای غربی بدانند تا موقعی که این فرهنگ زنده است، نمی‌توان مردم را با زور، اسلحه، ترور و تحریم به زانو در آورد و قطعاً بازنده این میدان کسانی هستند که در مقابل این مردم و فرهنگ ایستادگی کنند.

**خجسته: سران مفاسد اقتصادی در میدان آزادی اعدام شوند

امیر خجسته نماینده مردم همدان در مجلس در نطق میان‌دستور خود طی سخنانی در صحن علنی اظهار داشت: امروز پیام ایران اسلامی پیام صلح، برابری، برادری، عدالت و پرهیز از هر نوع تنش، چالش و افراط‌گری در جهان است.

وی ادامه داد: امروز به لطف خداوند و با هدایت‌های مقام معظم رهبری، جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح آمادگی رزمی و دفاعی قرار دارد و با اقتدار در مذاکرات حاضر شد و موفقیت‌های خوبی کسب کرد.

نماینده مردم همدان افزود: بی‌شک این سطح بالای رزمی و دفاعی کشور مرهون وحدت، همدلی و انسجام در کشور طبق نظر مقام معظم رهبری است. هوشیار باشید. بیان هر سخن و نقل هر نوع پیامی که موجبات تضعیف وحدت ملی باشد، آسیب به وحدت ملی و جبران‌ناپذیر است. این وحدت و همدلی در داخل کشور و موفقیت‌های بزرگ ملی و اسلامی و پیروزی‌های غرور‌آفرین در لبنان و فلسطین و هلاکت تروریست‌های سلفی و وهابی سرمایه عظیمی است که نباید از توجه به آن مغفول ماند.

خجسته با اشاره به مفاسد اقتصادی گفت: مبارزه با فساد در همه ابعاد و شئون آن مطالبه جدی مردم و مقام معظم رهبری بوده و یکی از ابزارهای اصلی و مهم تحقق حماسه اقتصادی به شمار می‌رود. وجود بیش از 20 دستگاه نظارتی در کشور تغییری را در ادراک فساد ایجاد نکرده و لازم است تمام دستگاه‌ها به خصوص وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات توجه ویژه‌ای به این امر داشته باشد وانتظار می‌رود قوه قضائیه با قدرت و صلابت انقلابی ضمن برخورد زودهنگام با عوامل و سران مفاسد اقتصادی در کشور، به جهت روحیه مقابله با فساد و ایجاد امید در میان مردم و دادن درس عبرت، پس از طی مراحل سریع دادرسی این افراد را در میدان آزادی و در ملأعام اعدام کند.

وی در خصوص صنایع خودروسازی در کشور افزود: صنعت روبه مرگ خودرو در کشور نه‌تنها نوآوری در تولید خودرو نداشته، بلکه با تولید خودروهای غیراستاندارد و بی‌کیفیت جاده‌های کشور را تبدیل به قربانگاه مردم کرده است، لذا توجه به افزایش استاندارد ضروری است.

نماینده مردم همدان با اشاره به معوقات ایثارگران و جانبازان گفت: اعتبارات در نظر گرفته شده در حوزه ایثارگران و پرداخت معوقات آزادگان، جانبازان و خانواده‌های شهدا کافی نبوده است.

خجسته در پایان خاطرنشان کرد: تامین معیشت مردم براساس تورم، می‌طلبد که طبق قانون افزایش حقوق کارکنان تا 40 درصد در نظر گرفته شود. لذا درخواست می‌کنم که این موضوع در تصویب بودجه در نظر گرفته شود. همچنین از مسئولان درخواست می‌کنم که راه‌آهن تهران- همدان و ملایر - همدان هرچه زودتر تکمیل شود، چرا که 20 سال است که می‌گویند صدای سوت قطار می‌آید، ولی خبری از این موضوع نیست.

**طباطبایی: هیئت رئیسه در خصوص رد کلیات طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان اشتباه کرد

سید محمدرضا طباطبایی نائینی نماینده مردم نائین در مجلس در نطق میان دستور خود در صحن علنی با اشاره به رد کلیات طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در مجلس، اظهار داشت: هیئت رئیسه موضوع را مشمول بند 5 ماده 121 آیین‌نامه داخلی دانست، در این بند آمده است برای تصویب اصلاح قانون برنامه توسعه در ضمن لایحه بودجه نیاز به اکثریت دو سوم آرا است، در حالی که موضوع طرح ممنوعیت مصداق این ماده و این بند نیست و استدلال آن این است که اصل 71 قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل کشور حق قانون‌گذاری داده و در اصل 73 شرح و تفسیر قوانین عادی را در صلاحیت مجلس دانسته است.

وی با بیان اینکه این تقصیر را هیئت رئیسه انجام داد، افزود:طبق برنامه پنجم توسعه به کارگیری بازنشستگان ممنوع اعلام شده است و زمانیکه استثنا قائل می‌شود. ضمن اینکه این تفسیر وجود دارد که بازنشسته استخدام کردن ممنوع است و اینجا اشتباه رخ داده است چراکه کلیات تصویب شده و برای ادامه بررسی آن نیاز به دو سوم رأی ندارد، چون دو سوم در مواقعی است که اصلاح برنامه نیاز است و این طرح این موضوع را به دنبال نداشت.

نماینده مردم نائین در مجلس تأکید کرد: 110 نفر از نمایندگان اشتباه هیئت رئیسه را تشخیص داده و کتباً به هیئت رئیسه نامه نوشتند بنابراین لازم است این موضوع بازنگری شود و اگر هم تفسیری نیاز است مجلس باید آن را انجام دهد و این تفسیر حق کلیت مجلس است نه فقط هیئت رئیسه.

**اعلام وصول 2 طرح در صحن علنی مجلس

پس از پایان سخنان ناطقان میان دستور، حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت‌ رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که طرح اصلاح ماده 84 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و طرح الحاق یک تبصره به ماده 119 آئین‌نامه داخلی مجلس نیز اعلام وصول شد.

**بررسی دو فوریت طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز مجلس دو فوریت طرح تعیین وظایف سازمان توسعه و عمران دریا و ساحل را مورد بررسی قرار دادند و ضمن مخالفت با دو فوریت این طرح، در نهایت یک فوریت آن را به تصویب رساندند.

در جریان بررسی دو فوریت این طرح، مقداد نجف‌نژاد نماینده مردم بابلسر در مجلس طی سخنانی به عنوان طراح این طرح گفت: ما اکنون حدود 500 هزار کیلومتر ساحل دریا در کشور داریم که شاید کمتر از 10 تا 15 درصد آن برای استفاده عموم آزاد است و بقیه در اختیار سازمان‌ها و بخش خصوصی قرار دارد که باید آزاد شوند، چرا که ساحل دریا جزو انفال است.

وی ادامه داد: همچنین هر سال می‌بینیم که حدود هزار نفر در دریاها غرق می‌شوند و اگر این مسئله ساماندهی نشود و ماموریت دستگاه‌های مربوطه شفاف و روشن نباشد، نمی‌توانیم از این موضوع جلوگیری کنیم. بنابراین طرح مذکور می‌تواند تا حد زیادی این مشکلات را حل کند.

این نماینده مجلس گفت: ساماندهی نجات غریق‌ها و‌ آزادسازی 60 متر از حریم دریا جزو موارد مهم این طرح است که اگر حداکثر تا پایان اسفندماه این طرح به تصویب نرسد و این طرح اجرایی نشود، ما عملا سال 93 را هم از دست می‌دهیم و حدود هزار نفر دیگر هم در سال 93 غرق می‌شوند.

**محجوب: دو فورریت در زمان اضطرار مطرح شود

علیرضا محجوب نماینده تهران در مجلس به عنوان مخالف دو فوریت طرح مذکور گفت: دو فوریت برای یک طرح باید زمانی مطرح شود که فوت فرصت در میان باشد و یا یک موضوع اضطراری بوجود آمده باشد. بنابراین در حالی که این طرح می‌تواند بسیار خوب و جامع باشد، اما بهتر است بدون فوریت مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در مجلس در موافقت با دو فوریت طرح مذکور گفت: در این مملکت تا قانونی تصویب شود و آیین‌نامه اجرایی آن آماده شود، چند ماه زمان می‌برد. بنابراین اگر این طرح به زودی به تصویب نرسد، فصل بهار فرا می‌رسد و باز هم غرق‌ شدن‌ها شروع می شود.

وی افزود: با شناختی که از پروسه تصویب و اجرای قوانین داریم می‌دانیم، این کار زمان زیادی می‌برد و اگر این طرح به صورت دو فوریت بررسی نشود، ما سال 93 را از دست می‌دهیم.

در نهایت وکلای ملت با 109 رای موافق، 59 رای مخالف و 20 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن علنی با دو فوریت این طرح مخالفت کردند.

**مزاح ابوترابی‌با یک نماینده؛انشاءالله ساحل ارومیه هم احیا شود

در زمان رأی‌گیری حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد که در غیاب لاریجانی جلسه امروز را بر عهده داشت، خطاب به یکی از نمایندگان به مزاح گفت: شما که به ساحل نزدیک هستید هم رأی دهید؛ انشاءالله ساحل ارومیه هم احیا شود.

پس از آن هیئت رئیسه یک فوریت این طرح را به رای وکلای ملت گذاشت که در نهایت یک فوریت آن با 107 رای موافق، 41 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در صحن علنی مطرح شد.

**از توضیحات لاریجانی و جلالی درباره دیدار هیئت پارلمانی اروپا با فتنه‌گران قانع نشدیم

در ادامه جلسه امروز نمایندگان تذکرات شفاهی خود را مطرح کردند ولی به دلیل نزدیکی به اذان ظهر فرصت به تذکرات کتبی نرسید.

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی طی سخنانی در صحن علنی با اشاره به توضیحات رئیس مجلس در خصوص دیدارهای هیئت پارلمانی اروپا با فتنه‌گران اظهار داشت: مجلس از توضیح لاریجانی و جلالی در مورد هئیت پارلمانی قانع نشد.

وی ادامه داد: همه می‌دانند که نمایندگان وقتی به خارج از کشور می‌روند، حتی اگر بخواهند از کودکستان هم بازدید کنند، به شدت از این اقدام آنها ممانعت می‌شود. چطور می‌شود هیئتی با فتنه‌گران و کسانی که دستشان به خون مردم آلوده است، در هتل ملاقات کند؟ آیا این قابل گذشت است؟

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه به وزرای اطلاعات خارجه و کشور تذکر می‌دهم، تاکید کرد: آنها باید در مجلس پاسخ دهند.

کوچکی نژاد در تذکر دیگری به وزرای علوم و آموزش و پرورش گفت: به این وزرا می‌گویم که فتنه‌گران و کسانی که با آنها همکاری کرده‌اند را در مسند قدرت به کار نگیرند.

وی در خصوص قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: قانون هدفمندی، کل بنگاه‌های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این قانون دولت را مکلف کرده که بودجه هدفمندی را در چهاربخش ارائه کند ولی دولت این بودجه را نیاورده است لذا به دولت یادآوری می‌کنم که هرچه زودتر این لایحه را به مجلس ارائه کند.

**از قلع و قمع شبانه درختان توسط محیط زیست تا پیگیری "بروسلوز"

عبدالرحمان رستمیان نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به بودجه اظهار داشت: در بودجه امسال آمده که بودجه عمرانی برای طرح‌های بالای 80 درصد اولویت گذاشته شود، ولی باید گفت که برخی از طرح‌ها ممکن است اولویت داشته باشد لذا درخواست دارم که سهم هر شهرستانی را به خود آن شهرستان بدهند تا خودشان اولویت گذاری کنند و سهمی را برای پروژه‌های ملی بین استانی نیز اختصاص دهند.

وی در خصوص بودجه بخش بهداشت افزود: بودجه ماندگاری متخصصین در شهرستان‌ها در سال 93 کاهش یافته و ضروری است که این بودجه افزایش یافته و ردیف‌های ضروری برای بهداشت محیط و آلودگی هوا افزایش یابد.

نماینده مردم دامغان نیز در تذکری به وزیر جهاد گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) در سال‌های 91 و 92 شیوع داشته که خواستار رسیدگی به این موضوع هستم.

در ادامه محسن علیمردانی نماینده مردم زنجان در مجلس نیز در تذکر شفاهی در صحن علنی مجلس گفت: بودجه نویسی باید به‌گونه‌ای باشد که منافع ملی و عمومی را در نظر بگیرد و در راستای رفع گرانی، ایجاد اشتغال و حفظ و ارتقای پول ملی باشد. البته از دولت به دلیل ارائه به موقع بودجه تشکر می‌کنم ولی ای کاش دقت و عدالت را فدای سرعت نمی‌کردیم و بودجه را به طور مناسب بین پروژه‌هایی که درصدد پیشرفت داشتند، تقسیم می‌کردید.

وی با انتقاد از تخصیص بودجه شهرستان زنجان گفت: امسال 38 درصد از بودجه عمرانی استان زنجان کاهش یافته در حالی که بودجه عمومی استانها 35 درصد کم شده است.

نماینده مردم زنجان افزود: مالیات بر ارزش افزوده، 253 درصد افزایش یافته و حتی مالیات کارمندان را به 50 درصد افزایش داده‌اند که با توجه به افزایش حقوق 17.5 درصدی کارمندان، این موضوع مبنای علمی ندارد لذا ما نمایندگان زنجان به شدت نسبت به این ‌بی‌عدالتی اعتراض داریم و امیدواریم که در کمیسیون تلفیق اصلاح شود.

رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در مجلس نیز طی سخنانی در تذکر شفاهی با اشاره به حادثه شین آباد در 15 آذر 91 تاکید کرد: علی‌رغم قول‌های داده شده در خصوص پرداخت هزینه جراحی و بستری حادثه دیدگان شین آباد، هنوز این هزینه‌ها باقی مانده است.

وی همچنین خواستار تعریض راه های بین شهری پیرانشهر و رفع معارض تصفیه خانه این شهرستان شد.

نماینده مردم پیرانشهر افزود: علی رغم قول‌های مکرر ارائه شده از سال گذشته، بحث گازرسانی به شهرستان‌های پیرانشهر بلاتکلیف مانده و به طرح‌های ملی، ریالی اختصاص نیافته است. همچنین علیرغم گذشت 26 سال از حوادث شیمیایی در پیرانشهر، احراز جانبازی بلاتکلیف مانده و امروزه کسانی که روی مین می‌روند، برای احراز جانبازی با مشکل مواجه می‌شوند لذا از وزارت کشور انتظار مین‌زدایی را داریم.

اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس در تذکر شفاهی در صحن علنی اظهار داشت: تذکر اول من به وزیر راه بدلیل بی‌توجهی به راه‌های بین شهری خوزستان است که جان ده‌ها نفر را گرفته است ولی اقدام عملی برای رفع بحران مناطق حادثه خیز انجام نشده است. همچنین راه میان‌بُر مسجد سلیمان به اهواز با وجود گرفتن جان 20 نفر همچنان در بلاتکلیفی است که امیدواریم در سال 93 شاهد بازگشایی این راه باشیم.

وی در تذکر به وزیر صنعت گفت: علیرغم تکلیف در قانون بودجه 92 برای سرمایه‌گذاری سازمان توسعه ایدرو و ایمیدرو، اقدامی در خصوص سرمایه‌گذاری شهرستان مناطق محروم صورت نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا محسنی نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به شهادت سه تن از پاسداران سپاه در مرز سراوان اظهار داشت: به مناسبت شهادت سه نفر از پاسداران در مرز سراوان این موضوع را به خانواده آنها و تیپ 47 سلمان تسلیت می‌گویم و با توجه اینکه فصل بودجه است تقاضا دارم که بودجه لازم برای انسداد مرز در نظر گرفته شود تا از رسوخ مزدوران سرویس‌های بیگانه، تکفیری‌ها و القاعده‌ای‌ها جلوگیری شود.

در ادامه، حجت‌الاسلام محمد حسن ابوترابی‌فرد که در غیاب لاریجانی ریاست مجلس را بر عهده داشت، گفت: ما هم محضر نمایندگان شریف سبزوار شهادت سه تن از پاسداران سپاه انقلاب اسلامی را تسلیت می‌گوییم.

محمد سقایی نماینده استهبان نیز در تذکر شفاهی خطاب به ابتکار گفت: محیط زیست بعد از 30 سال از خواب بیدار شده است. بعد از گذشت 30 سال مردم درختان چند هکتار از اراضی را هرس کرده‌اند. آن هم درختانی با عمر بالای 30 سال؛ ولی مدیران شما به جای ارائه راهکار همه درختان را نیمه شب قلع و قمع کرده‌اند در کجای دنیا درخت را آفت محیط زیست می‌دانند.

وی خطاب به ابتکار گفت: شما 10 سال پیش این مسئولیت را داشتید و چرا آن زمان نظارت نکردید و مردم درختان را قطع می‌کردند؟ در کجای دنیا محیط زیست درختان را قطع می‌کند. انتظار داریم که این موضوع به جد پیگیری و با خاطیان برخورد قاطع شود.

**سوال نماینده مشهد از وزیر خارجه درباره توافقنامه ژنو اعلام وصول شد

پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان، حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس سوال چند تن از نمایندگان مجلس از سه وزیر امور خارجه، کشور و آموزش و پرورش را اعلام وصول کرد.

به گفته وی، سوال ملی جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات از وزیر امور خارجه درباره نادیده گرفتن مصادیق حقوق هسته‌ای ملت ایران در توافقنامه ژنو، اعلام وصول شد.

نایب‌رئیس مجلس همچنین سوال ملی 3 تن از نمایندگان مجلس از وزیر آموزش و پرورش درباره علت به‌کارگیری افراد بازنشسته در وزارتخانه‌ای که بیشترین ارتباط را با اقشار جوان جامعه دارد، اعلام وصول کرد.

سبحانی‌نیا همچنین گفت: سوال ملی مشترک 3 نماینده مجلس از وزیر کشور درباره عدم برخورد جدی با باندهای مواد مخدر در سطح کشور و عزل و نصب‌های گسترده در وزارت کشور اعلام وصول شد.

**پایان جلسه علنی امروز/جلسه بعدی یکشنبه

حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز خانه ملت را برعهده داشت، زنگ پایان جلسه امروز را به صدا در آورد و زمان جلسه بعدی را روز سه‌شنبه 3 دی‌ماه اعلام کرد.


منبع: تسنیم