جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴
استفاده نیروگاه‌ها از «سوخت مازوت» هوای کلانشهرها را آلوده کرده است

دلیل آلودگی کلانشهرها از نظر معصومه ابتکار

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه استفاده نیروگاه‌ها از سوخت مازوت هوای بسیاری از شهرهای بزرگ از جمله اراک، اصفهان و تهران را درگیر آلودگی کرده است، گفت: مرتفع شدن معضلات زیست محیطی در کوتاه مدت، سخنی عوام‌فریبانه است.
کد خبر : ۱۵۰۸۲۶
صراط: معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در برنامه «صبح ‌بخیر ایران» با بیان اینکه مسئله محیط زیست در خانواده ابتکار به یک فرهنگ تبدیل شده است، اظهار داشت: در سن 18 سالگی پدرم اولین رئیس سازمان محیط زیست بعد از انقلاب اسلامی و همچنین رئیس این سازمان در تاریخ ریاست محیط زیست کشور شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در برخی مواقع درباره مسائل زیست محیطی با پدرم اختلاف‌نظرهایی داشته‌ام، ادامه داد: در زمان پدرم (تقی ابتکار) قرار شد پل میان‌گذر از وسط دریاچه ارومیه عبور کند که این امر تحقق یافت، البته پدرم در این باره نامه‌ای مبنی بر عدم اقدام به این امر مکاتبه کرده بود.

وی با اشاره به اضافه شدن اصل 50 قانون اساسی در زمان ریاست تقی ابتکار ، افزود: اصل 50 قانون اساسی مربوط به مباحث زیست محیطی می‌شود.

ابتکار همچنین در ادامه سخنان خود به تشکیل کمیته محیط زیست در شورای شهر تهران اشاره کرد و بیان داشت: شوراها نقش مهمی در پیشبرد شهر تهران دارند، شوراها پارلمان محلی هستند و اگر به موضوعات زیست محیطی توجه کنند می‌توانند مثمر ثمر واقع شوند

معاون رئیس جمهور ابراز داشت: شوراها مسئله محیط زیست را باید جدی بگیرند چرا که این امر با ارتقای سطح کیفیت زندگی شهروندان در ارتباط است.

وی با بیان اینکه کمیته محیط زیست شورای شهر تهران الگوی خوبی شد، ادامه داد: بر همین اساس در تلاش هستیم از این تجربه در مدیریت شهری نیز استفاده کنیم چرا که شوراها به عنوان نمایندگان منتخب مردم در شهرها هستند.

 ابتکار با اشاره به قرار دادن لیست برنامه‌های خود در سایت سازمان محیط زیست، گفت: برخی مواقع، شب‌ها تا صبح خواب جلسه می‌بینم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اولین گام در مسیر محیط زیست کشور طی 4 سال آینده را اصلاح نظام حکمرانی در محیط زیست عنوان کرد و گفت: چنانچه در کشور توسعه‌ای می‌خواهد ایجاد شود در مرحله اول باید همگام با محیط زیست باشد، این را خرد بشری، تعالیم الهی و تجربه کشور ثابت کرده است که توسعه بدون توجه به قوانین طبیعت آسیب‌زا است.

‌وی با تأکید بر تأمین حق آبه تالاب‌های کشور اضافه کرد: هم اکنون بسیاری از تالاب‌ها از جمله تالاب گاوخونی و هامون با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در زمینه حکمرانی محیط زیست بخشی از مسئولیت‌ها بر عهده سازمان محیط زیست است، ادامه داد: به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استقرار نظام حکمرانی در محیط زیست کشور هماهنگی میان قوای سه‌گانه لازم است البته در این باره مردم نیز سهم دارند.

وی با اشاره به برنامه دولت یازدهم که درباره بازگشت به محیط زیست است گفت: آلودگی شهرها ناشی از بی‌توجهی بلندمدت بوده و این نیازمند سیاست‌گذاری عظیم در تمام بخش‌ها است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تشکیل جلسه‌ای با رئیس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی در خانه ملت ادامه داد: تقاضا کردیم تا فرصتی را در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای ارائه گزارش از وضعیت محیط زیست در اختیارمان قرار دهند.

ابتکار همچنین با بیان اینکه در تبادل اطلاعات و آمار مربوط به مباحث زیست محیطی اختلال وجود دارد، متذکر شد: در این باره باید اطلاعات پایه هماهنگ شود تا مبنای برنامه‌ریزی دقیق قرار گیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی کشور به هیچ عنوان با طرح‌های ضربتی و آنی مرتفع نمی‌شود، گفت: اگر کسی هم صحبتی در این باره بیان کرده باشد سخنی عوام فریبانه گفته است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه بخشی از معضلات زیست محیطی به پیش‌ساخت‌ها مربوط می‌شود، اضافه کرد: با سرد شدن هوا در منابع گاز کشور محدودیت ایجاد می‌شود چرا که میزان مصرف سوخت و انرژی در کشور افزایش می‌یابد.

این در حالی است که به تناسب آن در منابع رشد نداریم و در نهایت موجب استفاده نیروگاه‌های کشور از سوخت‌هایی مانند مازوت می‌شود.

وی با بیان اینکه، نیروگاه‌ها در این باره مقصر نیستند، افزود: اینکه نیروگاه‌ها از گاز طبیعی نمی‌توانند استفاده کنند مقصر نیستند چرا که مشکلات زیرساختی در این باره وجود دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استانداردسازی سوخت نیروگاه‌ها، ارتقای سطح استاندارد خودروها و صنعت را از جمله برنامه‌های آتی سازمان محیط زیست عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ها در دومین جلسه شورای عالی محیط زیست مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

ابتکار با اشاره به استفاده نیروگاه‌های کشور از سوخت مازوت افزود: این امر باعث شده در شهرهای بزرگ از جمله اراک، اصفهان و تهران شاهد آلودگی هوا باشیم و راه‌حل آن را می‌توان همکاری در اصلاح مصرف سوخت دانست.

وی با بیان اینکه هم اکنون مصرف سوخت نسبت به سایر کشورها چند برابر است، اضافه کرد: بسیاری از کشورهای سردسیر در فصل سرما الگوی مصرف سوخت دارند به طوری که مردم آن در فصل زمستان و سرما با لباس گرم در خانه‌ها تردد می‌کنند.

ابتکار در ادامه یادآور شد: در اجلاس کیوتوی ژاپن که در سال 1377 برگزار شد در محل این اجلاس هوای سالن بسیار سرد بود چرا که بر اساس قانون این کشور محل‌های اداری حق داشتند فقط تا دمای 18 درجه سانتی‌گراد، محل را گرم نگه دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره آشوراده توضیح داد: این منطقه بسیار زیبا است که در شبه جزیره میان‌کاله در مازندران واقع شده است و هم اکنون نیز در حال ایجاد گردشگری پایدار در این منطقه هستیم که البته این امر ضمن حفاظت از محیط زیست آن صورت می‌گیرد.

وی همچنین به جلساتی با شورای عالی معدن و نمایندگان و کارشناسان اشاره کرد و گفت: رعایت ملاحظات زیست محیطی در مرحله اول امور باید قرار گیرد و لازم است که در خصوص فعالیت‌های معدن‌کاوی از مرحله اکتشاف تا بهره‌برداری نیز ملاحظات زیست محیطی مورد توجه جدی قرار گیرد، در این باره با مجلس شورای اسلامی وارد مذاکراتی شده‌ایم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان عضو باشگاه اصل 50 نیز شد.
منبع: فارس