در فصل سوم پیش نویس منشور حقوق شهروندی دو ماده شامل 116 و 117 مربوط به اقلیت ها و اقوام است.
در ماده 116 آمده است: احترام به تنوع فرهنگی، مذهبی، زبان و قومی شهروندان تکلیف دولت است.
در ماده 117 نیز خاطر نشان شده است که برگزاری و حضور در مراسم مذهبی ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده اند، آزاد است.
نماینده زرتشتیان توضیح داد ، اگر درباره شهروندانی با هویت فرهنگی ، قومی و مذهبی سخن به میان می آید، قطعا اقلیت های دینی هم باید لحاظ شوند که به نظر می آید در این مساله دقت لازم صورت نگرفته است.
اختیاری ، رویکرد کلی پیش نویس منشور حقوق شهروندی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: جهت گیری این منشور به گونه است که همگان بر آن تاکید دارند.
وی افزود: بسیاری از قوانین لازم برای اجرای این حقوق وجود دارد و باید رعایت شود و اگر قوانینی نیازمند تدوین و تصویب باشد باید پیگیر باشیم تا دولت لایحه مربوط به آن را ارایه دهد.
نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی بندهای این پیش نویس نیاز به بحث و بررسی بیشتری دارد که صاحب نظران با ارایه نقطه نظرات خود می توانند در هر چه پر بار تر شدن آن نقش موثری ایفا کنند .
اختیاری، هویت فرهنگی ایرانی را از نکاتی دانست که باید در این منشور بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: حفظ و پاسداشت فرهنگ ایرانی اعم از میراث ملموس و غیرملموس که هویت تاریخی و فرهنگی ماست باید در منشور حقوق شهروندی بیشتر رعایت شود.
پیشتر کارن خانلری در خصوص نقش اقلیت های دینی در تکمیل منشور حقوق شهروندی گفته بود که این منشور به عنوان یکی از دستاوردهای سیاسی ، اجتماعی و حقوقی کشور محسوب می شود و هر کمکی در راستای مشارکت در تکمیل آن نیاز باشد ، انجام خواهیم داد.
وی با تاکید بر بهره گیری هر چه بیشتر از ظرفیت های تخصصی و علمی اقلیت های دینی در کشور افزود: ظرفیت های علمی و فناوری بسیار خوبی در بخش صنعت، علوم و آموزش و پرورش در میان اقلیت های دینی و ارامنه وجود دارد که در دنیا نیز شناخته شده است و این قابلیت وجود دارد که برای پیشرفت و تعالی کشور در سطوح بالاتر از جمله معاونت و مشاورت وزارتخانه ها به کار گرفته شوند.
پیش نویس منشور حقوق
شهروندی به تازگی از سوی رییس جمهوری انتشار یافته تا با طرح دیدگاه های
صاحب نظران و استفاده از خردجمعی تکمیل شود.