جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۱

نظر یک مصری درباره جنگ دیپلماسی ایران با غرب

استاد دانشگاه دلتای مصر با اعلام اینکه کشورش دیگر تابع سیاست های آمریکا نخواهد بود، گفت: ایران پیروز جنگ دیپلماسی با غرب بود.
کد خبر : ۱۴۹۲۰۳
 صراط: علی ابوالخیر استاد دانشگاه دلتا مصر درباره عملکرد دولت موقت این کشور پس از روی کار آمدن محمد مرسی اظهار داشت: دولت موقت کنونی مصر کار خود را به صورت قوی آغاز کرد، اما این دولت در شرایط بحرانی روی کار آمد یعنی در شرایطی که اخوان المسلمین همواره تظاهرات ضد دولتی بر پا می کند و نمی خواهد دولت، آرامش و ثبات داشته باشد.

وی با بیان این مطلب افزود: اخوان المسلمین به دنبال هرج و مرج و ناامنی در کشور است، اما با وجود کارشکنی های این گروه، کابینه "حازم الببلاوی" دستاوردهای مختلفی را رقم زده است به عنوان مثال وی حداقل و حداکثر حقوق را تعیین کرد و فرآورده های نفتی را فراهم کرد و طرح نقشه راهی که برای خروج از بحران مصر تدوین شد، ادامه دارد و پیش نویس قانون اساسی جدید کشور به پایان رسیده است و در مرحله همه پرسی قرار دارد همه اینها دستاوردهای مثبتی است و امور در مصر رو به بهبود و پیشرفت است.

ابوالخیر در پاسخ به این پرسش که گفته می شود گروه های اسلامی از جمله اخوان المسلمین به سوی حمل سلاح علیه ارتش مصر پیش می روند و آیا امکان دارد این اقدام مصر را به سوی جنگ داخلی سوق دهد، تصریح کرد: گروه های اسلامی همچون اخوان المسلمین عملا سلاح به دست گرفته اند و در برخی مناطق از جمله صحرای سینا و قاهره اقدامات تروریستی مرتکب شده اند. در جریان این عملیات ها، 25 سرباز مصری در صحرای سینا و حمله به مراکز پلیس کشته شده اند. این گروه ها همچنین سعی داشتند وزیر کشور را به قتل برسانند، اما با این حال وقوع جنگ داخلی در مصر ممکن نیست، زیرا ارتش ملی حامی مردم و خواسته های آنها است. در واقع ارتش در حال مقابله با تروریسم در مصر است همانطور که در دهه های 80 و 90 این اتفاق رخ داد.

وی درباره نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری نیز گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی در برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری نقشی نداشتند، اما در رسیدن وی به قدرت نقش داشتند و در واقع ملت مصر محمد مرسی را در اقدامی مردمی از ریاست جمهوری برکنار کرد.

استاد دانشگاه دلتا درباره روابط مصر با روسیه خاطرنشان کرد: من معتقدم روابط قاهره با روسیه ادامه خواهد داشت و در زمینه های اقتصادی و نظامی توسعه خواهد یافت همانطور که در دوره ریاست جمهوری "جمال عبدالناصر" وجود داشت. رابطه مصر با روسیه به وابستگی مصر از آمریکا پایان می دهد و این رابطه خواسته های مردمی را محقق می کند.

این استاد مصری افزود: دولت کنونی مصر یک دولت موقت است و دولت موقت پس از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری دیگر حکومت نخواهد کرد. به دلیل ضعف احزاب سیاسی و پراکندگی آنها نمی توان پیش بینی کرد که چه جریان سیاسی در آینده مصر حکومت خواهد کرد، اما با این حال بر این باور هستیم که جریان های دینی دیگر مثل گذشته نخواهند توانست پیروز انتخابات شوند و بیشترین کرسی ها را به خود اختصاص دهند.

علی ابوالخیر درباره اینکه گفته می شود مصر در پی حوادث ماه های اخیر این کشور جایگاه خود را از دست داده است اظهار داشت: برعکس، مصر کم کم جایگاه خود را به دست آورد و دیگر تابع سیاست های آمریکا نخواهد بود، مصر در حال حاضر روابط جدیدی را با روسیه آغاز کرده است و در لیبی نقش ایفا می کند و در اجلاس سران کشورهای آفریقایی در کویت شرکت کرد و این روند یعنی اینکه مصر احیای جایگاه خود در منطقه و جهان عرب را ادامه خواهد داد.

وی اظهار داشت: جایگاه منطقه ای و بین المللی مصر در دوره محمد مرسی رو به افول بود به ویژه پس از اینکه وی اعلام کرد برای مقابله با نظام بشار اسد به سوریه نیرو اعزام خواهد کرد، اما این قضیه اتفاق نیفتاد و هرگز نیز به وقوع نخواهد پیوست، زیرا ارتش مصر یک ارتش ملی است و مردم به آن اعتماد دارند و امکان ندارد در امور داخلی کشورهای عربی دخالت کند.

استاد دانشگاه دلتا درباره آینده روابط تهران - قاهره نیز گفت: مصر و ایران دارای تاریخ و تمدن قدیمی هستند و در طول تاریخ با یکدیگر رابطه داشته اند و در واقع نمی توان روابط آنها را به یک دوره زمانی محدود کرد. روابط تهران و قاهره در آینده توسعه خواهد یافت، زیرا مصر آغوش خود را به روسیه و دیگر کشورهای جهان گشوده است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست به ویژه اینکه ایران توانست در جنگ دیپلماسی با کشورهای 1+5 پیروز شود و حق خود را در غنی سازی اورانیوم حفظ کند و این مسئله به بهبود روابط میان ایران و مصر کمک خواهد کرد.
منبع: مهر