چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۷
عضو کمیسیون عمران مجلس

لایحه بودجه جدول مندلیف است

عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر این‌که لایحه بودجه سال ۹۳ شفاف و عملیاتی نیست گفت: یک جدول مندلیف جلوی ما گذاشته‌اند که معلوم نمی شود کدام پروژه چه مقدار پیشرفت داشته و این‌که چه مقدار از آن باقیمانده است.
کد خبر : ۱۴۸۱۵۴

صراط:علیرضا خسروی افزود:‌ بخش‌هایی از لایحه بودجه می‌توانست شفاف‌تر باشد، اما در مجموع بودجه مقداری محتاطانه بسته شده و حالت جسورانه را در برخی بخش‌ها ندارد.

وی با بیان این‌که حرکت همه نهادهای اقتصادی به‌دنبال بودجه‌ریزی است، اظهار کرد:‌ وقتی مثلا رقمی بر مبنای مالیات مشخص می‌شود و در نظر دارید این روند ادامه یابد، اگر خیلی محتاطانه در این زمینه اقدام شود تلاشی در بخش‌های مختلف برای کدها و گشایش‌های جدید صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: این به آن معنا نیست که مالیات را افزایش دهیم، باید کدهای جدیدی اتفاق بیفتد که این مسئله را در بخش‌های مختلف لایحه بودجه نمی‌بینیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: می‌توانیم با درآمدهای مالیاتی و گمرک کشور را اداره کنیم، در حالی که در این زمینه کمتر کار شده است. ما شعار شفاف‌سازی را داده‌ایم و آن‌طوری که باید و شاید این مسئله را در لایحه بودجه نمی‌بینیم.

خسروی با بیان این‌که زمانی شفافیت ایجاد می‌شود که هر لحظه اراده کنیم یک پیشرفت و حرکتی را در پروژه‌ها ببینیم، گفت: اما یک جدول مندلیف جلوی ما گذاشته‌اند که اصلا کسی از آن سر در نمی‌آورد و نهایتا معلوم نمی‌شود کدام پروژه چه مقدار پیشرفت داشته و این‌که چه مقدار از آن باقیمانده است.

وی با تاکید بر این‌که زمانی می‌توانیم شفاف‌سازی داشته باشیم که بودجه‌ریزی عملیاتی باشد، اظهار کرد: هنوز در بحث بودجه‌ریزی درآمد-هزینه است و اگر شعار شفاف‌سازی بدهیم شفاف نیست. یعنی این‌که خیلی جاها می‌توان تغییر داد و این اتفاق خیلی زیاد در بودجه‌ریزی می‌افتد.

خسروی با بیان این‌که در حال مطالعه لایحه بودجه هستیم، ادامه داد: بخش‌هایی چند سال است که هنوز جداول بودجه بوده است، چرا به این پروژه رسیدگی نشده و دلایل برای جابجایی چه بوده است. دوستان یک سری دلایل می‌آورند اما انصافا دلایل قانع‌کننده‌ای نیست.

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به این‌که اجرای به‌موقع بودجه نکته مثبتی است، اظهار کرد: در نوشتن بودجه خیلی محتاطانه عمل شده و مقداری جسارت نیاز است. در یک سری پروژه‌ها برای نگهداری و تجهیز کارگاه رقم‌هایی را چه بخواهیم و چه نخواهیم باید هزینه کنیم. بودجه و هزینه‌کرد در ایران مثل آب آوردن با آبکش است.

خسروی تصریح کرد: اگر بخواهیم آبی را با آبکش جابجا کنیم، هر چه قدر بتوانیم سریعتر  این کار انجام شود چند قطره آب می‌ماند. در لایحه بودجه هیچ جایی سرعت عمل را ندیده‌ایم که باید در بودجه ریزی به آن توجه شود.

وی در خصوص میزان اعتبار پروژه‌های عمرانی نیز گفت: در لایحه بودجه 37.8 هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی در نظر گرفته شده است، حالا باید چقدر از این بودجه مصوب و تخصیص می‌یابد. فکر می‌کنم رقم پائین است و باید به نوعی آنرا با فاینانس ترکیب شود تا پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام تکمیل شوند.

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد:‌جدا از میراث فرهنگی که در چهار گوشه ایران داریم، آرام آرام در اطراف شهرها یک سری پروژه‌های عمرانی تبدیل به میراث فرهنگی می‌شوند.

خسروی کرد: مشکل اینجاست که مردم هر روز این پروژه‌های نیمه‌تمام را می‌بینند و این مسئله یکی از ایرادات دولت است. پروژه‌ای که باید ظرف حداکثر دو سال ساخته می‌شد، امروز چندین سال است که فقط چهار میله آن علم شده و تبدیل به آثار باستانی شده است.

منبع: تسنیم