پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۹

زمان‌ تقدیم‌ لایحه‌نظام‌صنفی‌رسانه‌به دولت

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: لایحه نظام صنفی رسانه را تا آخر سال تقدیم دولت می‌کنیم که بر طبق این لایحه فضای مطبوعات نیز مانند 9 نظام صنفی دیگر در کشور دارای ساختار مشخص، انتخابات و هیئت مدیره شود.
کد خبر : ۱۴۶۹۷۹
  صراط: حسین انتظامی عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه در جمع مدیران مسئول مطبوعات و خبرگزاری های خراسان رضوی در محل سالن جلسات سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار کرد: نوسازی و بازنگری در جامعه رسانه و مطبوعات از برنامه هایی است که در دست اجرا داریم.

وی عنوان کرد: باید با اتکاء به فناوری روز باز نگری و نوسازی را ایجاد کرد، چرا که کسی که تفکر معکوس دارد می تواند کار های مثبت انجام دهد.

انتظامی اظهار کرد: باید یک نوسازی در جامعه رسانه و مطبوعات ایجاد کنیم چرا که یک قانون درست و صنف سازماندهی شده در حوزه رسانه نداریم.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: حدود 20 سال است که می گویند نظامی مانند نظام پزشکی باید برای رسانه ایجاد شود اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

انتظامی افزود: جزء برنامه های ما است که لایحه نظام صنفی رسانه را تا آخر سال تقدیم دولت می‌کنیم تا بر طبق این لایحه فضای مطبوعات نیز مانند 9 نظام صنفی دیگر در کشور دارای ساختار مشخص، انتخابات و هیئت مدیره شود.

وی با اشاره به وظایف نظام های مختلف صنفی در کشور عنوان کرد: صلاحیت حرفه ای در عالم مطبوعات و رسانه و تخلفات حرفه ای در این راستا را نظام صنفی باید رسیدگی کند.

انتظامی با بیان اینکه دولت تلاش دارد کار مردم به دست خود آنان واگذار کند افزود: دولتی که مدعی است ما کار مردم را به خودشان واگذار می کنیم در عمل هم می خواهد این را نشان دهد و به سمت کاهش تصدی گری خود در اداره کار های مردم پیش می رود.

وی اظهار کرد:  توانمند سازی در حوزه اقتصادی و حرفه ای را از دیگر برنامه ها بر شمرد و گفت: دادن یارانه به بخش فرهنگ در تمام کشورهای دنیا به طور مستقیم و غیر مستقیم مرسوم است.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دادن یارانه به رسانه نباید موجب شود مطبوعات دستش جلوی دولت دراز شود.

کرامت و استقلال حرفه ای مطبوعات زیر سوال نرود

انتظامی تصریح کرد: این امر موجب خواهد شد تا کرامت و استقلال حرفه ای مطبوعات زیر سوال رفته و اقتصاد مطبوعات با تکیه برتوانایی خود و در زیر پرچم حمایت دولت بچرخد.

معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه جامعه مطبوعاتی را خطاب قرار داد و افزود: اقتصاد مطبوعات باید خودش بچرخد و ما نیز به دنبال اصلاح روش ها هستیم.

وی با اشاره به حذف یارانه مطبوعات تاکید کرد: حذف یک باره یارانه موجب ایجاد شوک در میان اصحاب رسانه خواهد شد ما در ابتدا باید زیر ساخت ها را آماده و قیمت تمام شده نشریات را اصلاح کرده و پس از آن به تدریج به سمت قطع یارانه قدم برداریم.

رشد حوزه های مطبوعات به کمک فناوری اطلاعات

انتظامی عنوان کرد: باید مالیات بر ارزش افزوده را اصلاح و شبکه توزیع مقتدری ایجاد کنیم چرا که روش ها عوض شده است و حوزه های مطبوعات به کمک فناوری اطلاعات رشد کرده و مدرن شده‌اند و یا به عبارتی سه چرخه جای خود را به وانت مزدا داده است.

معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توانمند سازی اقتصادی افزود: توانمند سازی اقتصادی وظیفه دولت نیست بلکه آمایش سرزمینی وظیفه اوست.

تیراژ سرانه نشریات نشان از توسعه یک کشور دارد

 وی اظهار کرد: باید این را بدانیم تعداد نشریات به معنای توسعه یافتگی یک کشور نیست بلکه تیراژ سرانه نشریات نشان از توسعه یک کشور دارد.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: امروز 200 روزنامه در کشور داریم که به ازای آن‌ها خبرنگار حرفه‌ای نداریم و این سبب شده کیفیت کار در حد مطلوبی نباشد.

انتظامی افزود: توانمند سازی در حوزه حرفه‌ای نیز جزء برنامه‌های ما است بعضی کارشناسان در گذشته آمار و اطلاعات دقیقی ارائه نمی دادند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: دادن اطلاعات شفاف و دقیق گام‌های اول برنامه ریزی است و ما باید واقعیت را نشان دهیم.

انتظامی ابراز کرد: روزنامه هایی که در بعضی از شهر ستان ها یک صفحه ای چاپ می شوند روزنامه نیستند و نباید جزء آمار نشریات محسوب شوند و ماده 16 باید در مورد آنها اجرا شود.

وضعیت معیشتی خبرنگاران ساماندهی می شود

وی به وجود شش هزار نشریه در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شش هزار نشریه در کشور ثبت شده و دارای مجوز هستند ولی نیمی از آنها منتشر نمی شوند این نشان می‌دهد برنامه‌ریزی‌های ما درست نبوده و دولت نتوانسته در راستای توانمندسازی نشریات حرکت کند.

انتظامی با اشاره به اینکه استاندارد های اخلاق حرفه ای در برخی از مطبوعات مراعات نمی شود عنوان کرد: باید اخلاق حرفه ای نهادینه شود.

وی به وضعیت معیشتی خبرنگاران در کشور اشاره کرده و افزود: خبرنگاران در اروپا از وضعیت معیشتی خوبی برخوردارند و ما تلاش داریم تا وضعیت معیشتی خبرنگاران مان را با اصلاح ساختار و روش ساماندهی کنیم.

تکلیف مطبوعات و سایت‌ها در تبلیغات مشخص نیست

انتظامی گفت: ما در حال حاضر آیین نامه‌هایی را در خصوص تبلیغات داریم که با هم متعارض هستند و تکلیف مطبوعات و سایت‌ها در آن مشخص نیست.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت اجرای طرح‌های آمایش سرزمینی تاکید کرد و افزود: از طریق طرح‌های آمایش سرزمینی باید تربیت، تعلیم و آموزش نیروی انسانی را به عهده بگیریم و در این طرح وظیفه دولت اطلاع‌رسانی است تا از این طریق با آینده پژوهی اصحاب رسانه و مطبوعات را راهنمایی کند.

انتظامی از ارتقای الگوی هدف اطلاعات در ICT خبر داد و تصریح کرد: الگوی مصرف مطبوعاتی در آمریکای شمالی و اروپای غربی تغییر کرده و از مطبوعات کاغذی به سمت رسانه‌های اینترنتی حرکت می‌کند اما در حال حاضر هنوز در کشور ما مطبوعات کاغذی جایگاه ویژه خود را دارند.

 انتظامی با تاکید بر اینکه در بخش تبلیغات آئین‌نامه نداریم و باید تمام این موارد به قانون تبدیل شود، افزود: آگهی‌های دولتی به هفته‌نامه‌ها و روزنامه‌ها داده می‌شود و آئین‌نامه آن تا 2 هفته دیگر روی سایت قرار می‌گیرد، همچنین نظارت بر توزیع یارانه‌ها برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد است و در این زمینه به طور مرتب اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

وی با تاکید بر شفاف‌سازی در کار مطبوعاتی اظهار کرد: مبارزه واقعی با فساد باید در ساختاری شفاف و با شفافیت‌سازی همراه باشد که امکان خطایی در آن وجود نداشته باشد.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه نصف یارانه‌های مطبوعات به قسمت‌های دولتی تعلق می‌گیرد، افزود: بیمه خبرنگاران مطابق قانون به عهده صاحب‌امتیازان است اما دولت باید حقوق خبرنگاران را از صاحب‌امتیازان مطالبه کند.

انتظامی خاطرنشان کرد: روزنامه‌های سراسری باید در ویژه‌نامه‌های خود نهایتا تا سقف 30 درصد از آگهی استفاده کنند و این مطلبی است که آن را با جدیت پیگیری می‌کنیم.
منبع: مهر