پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۷
درباره طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان

"ملوان‌ها" در دولت ماندگار شدند

نمایندگان مجلس امروز با کلیات دو فوریت طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی مخالفت کردند و این طرح از دستور کار پارلمان خارج شد.
کد خبر : ۱۴۶۸۴۵
صراط: یکصدوپنجاه‌وهشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 198 تن از نمایندگان در بهارستان برگزار شد. پیش از قرائت قرآن کریم، محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه مجلس دستور جلسه امروز را بدین شرح اعلام کرد: گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در مورد رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح ممنوعیت بکارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی، ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل (44) قانون اساسی درمورد طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، گزارش کمیسیون عمران درمورد حادثه سقوط مینی‌بوس حامل مسافرین در محدوده سد کارون 3 ، گزارش کمیسیون کشاورزی درمورد عدم اجرای قانون ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران و گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بهره‌وری.

پس از آن تلاوت آیاتی از قرآن کریم و ترجمه آن، حجت‌الاسلام سبحانی نیا اسامی مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران، سید محمد مهدی پورفاطمی نماینده دشتی، محمدتقی توکلی نماینده علی‌گودرز، علی کائیدی نماینده پلدختر و سید مهدی موسوی‌نژاد نماینده مردم دشتستان را به عنوان تاخیرکنندگان جلسه علنی امروز قرائت کرد.

**لاریجانی: یاد میرزا کوچک خان جنگلی را گرامی‌ می‌داریم

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس با گرامیداشت یاد و خاطره میرزا کوچک خان جنگلی، طی سخنان کوتاهی اظهار داشت: شهادت مجاهد شجاع، میرزاکوچک خان جنگلی را گرامی می‌داریم و به روح بلند آن مرد بزرگ درود می‌فرستیم.

وی با اشاره به روز جهانی معلولان گفت: روز جهانی معلولان را گرامی‌ می‌داریم و برای آن عزیزان زندگی سعادتمند آرزومندیم.

**بررسی رد تقاضای تفحص از عملکرد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور

گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در مورد رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور نخستین دستور کار امروز بهارستان‌نشینان بود.

**حکیمی: نحوه تخصیص بودجه در معاونت برنامه‌ریزی رییس‌جمهور سلیقه‌ای بوده است

ابتدا عطاء‌الله حکیمی نماینده رودبار به عنوان متقاضی تحقیق و تفحص از عملکرد معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی رئیس جمهور در صحن علنی سخنرانی کرد.

عطاءالله حکیمی نماینده مردم رودبار در مجلس به نمایندگی از طراحان این تحقیق و تفحص، اظهار داشت: 7 سال پیش بود که به یک باره سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با قدمت 60 ساله منحل و تبدیل به معاونت رئیس جمهور شد و اکنون که صحبت از احیای این سازمان است، آیا با احیای آن مشکلات برنامه‌ریزی و توسعه کشور حل خواهد شد؟ در صورتی که تنها نام آن از سازمان به معاونت تغییر کرده و چارت داخلی آن هیچ تغییری نیافته بود.

وی تصریح کرد: 60 سال است که برنامه‌ریزی‌ها در کشور و اختصاص بودجه‌ها به دست یک سازمان بوده و این سوال مطرح است که مسول توسعه نیافتن برخی مناطق و کمبودها در کشور برعهده این سازمان است؟ که از نظر قانون، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چنین مسئولیتی را برعهده دارد.

نماینده مردم رودبار با بیان اینکه این سازمان از بدو تشکیل، بر دیگر وزارتخانه‌ها مشرف بوده و حداقل بعد از سال‌های انقلاب به هیچ دستگاهی پاسخگو نبوده است و حال که بحث احیای این سازمان مطرح شده، لازم است از این سازمان تحقیق و تفحصی انجام شود تا با برنامه‌ریزی دقیق و علمی یک سازمان پویا و خلاق را تشکیل دهیم.

حکیمی مهمترین دلیل درخواست تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه را در اختیار داشتن میلیاردها تومان در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب دانست که به اختیار این سازمان هزینه و تخصیص داده می‌شد و گفت: آیا بهتر نیست که موارد هزینه‌کرد و اختصاص بودجه‌ها را در این سازمان بررسی کنیم و در این درخواست تحقیق و تفحص ما با هیچ دولتی سروکار نداریم، بلکه ما با ماهیت این سازمان کار داریم.

وی ادامه داد: طبق بودجه سال 91، باید 250 میلیون دلار برای خرید هواپیما و هلیکوپتر به آشیانه جمهوری اسلامی ایران اختصاص می‌یافت، اما دولت وقت این مبلغ را به هلال احمر اختصاص داد و یا در مورد بند 57 قانون اختیارات ابلاغ و تخصیص اعتبار که در مورد سفرهای استانی انجام می‌شود، در سال 91 از کل مبلغ مصوب تنها 283 هزار میلیارد تومان اختصاص یافت و یا دو برادر در بنیاد شیعه‌شناسی 4 هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض گرفتند که هیچ توضیحی در مورد نحوه خرج این مبلغ ندادند و اکنون نیز در آمریکا هستند. آیا نباید آقایان به مردم توضیح بدهند؟

نماینده مردم رودبار با بیان اینکه نمی‌خواهیم فرد خاصی را زیر سوال ببریم، گفت: آقایان هر کجا که صلاح بدانند اعتبارات را هزینه می‌کنند و هر کجا که صلاح ندانند بودجه‌ای اختصاص نمی‌دهند.

حکیمی خاطر نشان کرد: در حال حاضر با انتزاع سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به دو معاونت ریاست جمهوری شاهد مدیریت یکپارچه هستیم در صورتی که پیش از آن مدیر کل سازمان برنامه و بودجه در استان‌ها اختیارات بیشتری از استاندار داشت و در حال حاضر نیز ما باید با برنامه‌ریزی بر مبنای مبانی علمی یک سازمانی تشکیل دهیم تا آسیب‌های سازمان قبلی را نداشته باشد.

پیش از سخنان حکیمی نیز غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در مورد علت مخالفت کمیسیون متبوعش با این درخواست دلایل خود را عنوان کرده بود.

** تقاضای تفحص از عملکرد معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری رأی نیاورد

پس از آن، رأی گیری انجام شد و از مجموع 241 فرد حاضر در صحن این تقاضای تحقیق و تفحص با 112 رای موافق، 59 رای مخالف و 13 رای ممتنع آراء نمایندگان را کسب نکرد.

**بررسی طرح ممنوعیت اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی

در ادامه وکلای ملت گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح ممنوعیت بکارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی را مورد رسیدگی قرار دادند.

ایرج عبدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن قرائت ماده واحده این طرح گفت که ابتدا قصد داشتیم که این طرح را به صورت یک‌فوریتی مطرح کنیم، اما وقتی با اشکالاتی در مدیریت اجرایی کشور و انتصابات در دولت و همین‌طور حاشیه‌هایی که برای آن به وجود آمده مواجه شدیم، تصمیم گرفتیم که در نهایت با بحث‌هایی که بین اعضای کمیسیون انجام شد، این طرح با اصلاحاتی به صورت دوفوریتی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شود.

پیش از سخنان موافقان و مخالفان دوفوریتی این طرح، فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که جمعی از نمایندگان درخواست سلب یک‌فوریت این طرح را مطرح کرده‌اند. براین اساس قرار شد موافقان و مخالفان طرح محدودیت به‌کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی در جلسه علنی مطرح شود.

در ادامه بررسی این طرح، آشوری تازیانی به عنوان مخالف دوفوریت بررسی این طرح در صحن علنی گفت: دغدغه‌هایی بین نمایندگان مجلس در مورد انتصابات بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی در دولت وجود دارد که البته درست است.

آشوری تازیانی تاکید کرد: از طراحان دوفوریتی این طرح تشکر می‌کنم، اما معتقدم که این طرح دارای اشکالات مبنایی است که باید برطرف شود.

وی تصریح کرد: نکته اول این است که برخی از انتصابات از حد استاندارد خارج شده که دولت باید به این دغدغه نمایندگان توجه جدی داشته باشد.

نماینده مردم فومن در مجلس تاکید کرد: بنده معتقدم که نباید در بررسی و اصلاح این طرح شتابزده عمل کرده و قانونی را تصویب کنیم که در مسیر حرکت دولت اخلال ایجاد کند. با تصویب این طرح در کار دولت اخلال ایجاد می‌شود، زیرا دولت متولی امور اجرایی کشور است.

آشوری تازیانی ادامه داد: شمول مشاغلی که به شکل فراگیر در این طرح مطرح شده، باعث ایجاد اختلال در روند کار دولت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: البته برخی از انتصابات با توجه به اینکه این قانون عطف به ماسبق نمی‌شود، اشکال ایجاد می‌کند که بنده معتقدم باید این قانون به صورت یک‌فوریتی و در فرصت مناسب بررسی شود.

نماینده مردم فومن افزود: نکته سوم این است که دولت دنبال متصدی امور اجرایی در عرصه بین‌المللی در نبرد دیپلماتیک به سر می‌برد که باید شرایط طوری باشد که ابتکار عمل برای دولت فراهم شود.

آشوری تازیانی در ادامه تصریح کرد: بنده و همه نمایندگانی که مخالف بررسی دوفوریتی این طرح هستیم معتقدیم که باید نقطه تعادلی در جوانگرایی و تجربه‌گرایی برای دولت‌ها شکل بگیرد تا این بحث ساماندهی شود. البته همواره در دولت‌های گذشته برخی‌ها به جوانگرایی و برخی به تجربه‌گرایی اعتقاد داشتند.

وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده بررسی دوفوریتی این طرح به نادیده گرفتن مشکلات آن منجر می‌شود. قانون باید طوری باشد که شرایط کشور در حوزه مدیریتی را به سمتی ببریم که نقطه تعادلی ایجاد شود. 

آشوری تازیانی خاطرنشان کرد: قوانین باید جامع‌الاطراف باشد و همه مخالفان بررسی دوفوریتی این طرح معتقدند که قانونی باید تکمیل و تصویب شود که بتوانیم دغدغه‌ها را برطرف کنیم.

**منظری: تماس یک جوان و شکایت از بیکاری

منظری توکلی موافق دوفوریت بررسی طرح محدودیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی در سخنانی، گفت: وقتی که رسول خدا (ص) در سال هشتم هجری قمری مکه را فتح کرد، همه نگاه‌ها به این سمت بود که ببینند چه کسی را به عنوان فرماندار انتخاب می‌کند، اما پیامبر عتاب را که جوان 21 ساله‌ای بیش نبود، به عنوان فرماندار انتخاب می‌کند.

منظری توکلی افزود: اگر به پیشرفت‌های حوزه فناوری هسته‌ای و یا سایر رشته‌ها توجه کنیم، می‌بینیم شهیدانی نظیر علی‌محمدی‌ها و شهریاری‌ها از جمله جوانانی بودند که توانسته‌اند کشور را به این مرحله از شکوفایی در علم و فناوری برسانند.

وی با بیان اینکه اگر جوانان برای شهادت در میدان‌های جنگ و دفاع مقدس خوب هستند، برای عرصه مدیریت هم خوبند، تاکید کرد: ما امروز در برابر سیل بیکاران جوان و تحصیلکرده در پیشگاه خداوند مسئول و متعهدیم.

عضو کمیسیون کشاورزی افزود: همین امروز صبح یکی از جوانان حوزه انتخابیه‌ام با بنده تماس گرفت و گفت که دارای مدرک فوق‌لیسانس کشاورزی است و سرمایه‌ای برای کار ندارد و می‌خواست در مشاغلی نظیر جاروکشی و یا خدمات خدمت کند. بنده معتقدم که باید به سلب یک‌فوریت این طرح رای محکم و قاطعی بدهیم.

**مخالفت نمایندگان با سلب یک فوریت طرح محدودیت به کارگیری بازنشستگان

در نهایت، سلب یک‌فوریتی طرح محدودیت به‌کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی از مجموع 246 نماینده حاضر با 91 رای موافق، 136 رای مخالف و 13 رای ممتنع رد و قرار شد این طرح به صورت دوفوریتی بررسی شود.

در ادامه موافقان و مخالفان این طرح دوفوریتی سخن گفتند.

**توکلی: دولت سراغ بازنشستگان سالمند رفته است

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با کلیات طرح ممنوعیت به‌کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی، رفتار دولت در زمینه به‌کارگیری بازنشستگان را غیرقابل دفاع دانست و گفت: در حالی که دولت شعار اعتدال را سر می‌دهد اما در انتصابات آن اعتدال نمی‌بینیم. در حال حاضر استفاده از بازنشسته‌ها ممنوع است، مگر در موارد استثنا که دولت این استثنا را به قاعده تبدیل کرده و حتی از سالمندان بازنشسته استفاده می‌کند.

وی انتصاب‌ افراد مختلف بازنشسته در دولت را افراط دانست و گفت: ما نباید در مقابله با این افراط دولت تفریط کنیم؛ بلکه مجلس باید از طریق مذاکره دولت را سر راه بیاورد و نباید به این خاطر قانونی وضع کنیم.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: رئیس مجلس هیئتی را برای مذاکره با دولت در مورد به کارگیری بازنشستگان مامور کند تا با تیغ قانون در ابتدا سراغ دولت نرویم و اگر گفت‌وگو و مذاکره جواب نداد، بعد از آن از اختیار قانونی استفاده می‌کنیم.

توکلی با بیان اینکه در همه جای دنیا دوره کار با امید به زندگی نسبت دارد، تصریح کرد: قبل از انقلاب امید به زندگی 53 سال بود که بعد از انقلاب این میزان به 73 سال افزایش یافته است و این یعنی فاصله بین سن بازنشستگی با امید به زندگی بالا رفته است و این میزان بالا باعث ورشکستگی بیمه‌ها می‌شود و بیمه‌ها نیز برای مقابله با ورشکستگی از میزان دریافت‌ها می‌کاهند و بازنشستگان نیز به علت کم بودن حقوق به شغل دوم روی می‌آورند.

وی سن بازنشستگی در کشور را پایین دانست و گفت: درست زمانی که نیروها با تجربه می‌شوند و می‌توانند میوه بدهند، بازنشست می‌شوند در حالی که همین اواخر و در جریان اعتراضات فرانسوی‌ها، سن کار را از 40 سال به 45 سال افزایش دادند، اما ما بازنشستگی را مدام کاهش می‌دهیم.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه دولت بازنشستگان سالمند را سر کار آورده است، گفت: ممنوعیت مطلق ایجاد کردن در استفاده از نیروهای بازنشسته درست نیست و اگر دولت نخواهد مطلقا از نیروهای بازنشسته استفاده کند، کارش لنگ می‌شود و این نحوه مقابله با اشتباهات دولت درست نیست.

**مطهری: ترکان در به‌کارگیری افراد مسن در مناطق آزاد افراط کرده است

علی مطهری نماینده مردم تهران، نیز در مخالفت با کلیات طرح ممنوعیت به‌کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی اظهار داشت: موضوع این طرح بسیار احساسی مطرح شده است و این امر در مقدمه توجیهی این طرح نیز قابل مشاهده است، به طوری که شائبه سیاسی بودن این طرح را به ذهن متبادر می‌کند.

وی با بیان اینکه قرار نیست مدیران مسابقه‌ دو بدهند، گفت: دیگر چه انتظاری از افراد باتجربه داریم؟ استفاده از تجربه افراد نیاز به تحرک ندارد و نباید به کم بودن تحرک آنها اشکال گرفت. نوع حرکات دولت قبل در این زمینه ما را بدعادت کرده است.

نماینده مردم  تهران با بیان اینکه دولت را در استفاده بیش از حد از بازنشسته‌ها مبرا نمی‌دانیم، گفت: در مناطق آزاد نیز در استفاده از بازنشسته‌ها افراط صورت گرفته است، اما بنده خبر دارم که آقای روحانی به ترکان در این زمینه تذکر داده است.

مطهری با بیان اینکه این مشکل با گفت‌وگو قابل حل است، گفت: این طرح خلاف قانون برنامه پنجم است، چرا که در ماده 65 قانون برنامه پنجم استفاده از نیروهای بازنشسته مجاز دانسته شده است.

وی همچنین ادامه داد: فاصله بین سن بازنشستگی و سن امید در کشور زیاد است چرا که زنان در کشور در حدود سن 45 سالگی و مردان در سن 50 سالگی بازنشست می‌شوند که این میزان فاصله‌ زیادی با امید به زندگی دارد.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: طبق آماری که بنده دارم، به کارگیری بازنشستگان 53 مورد بوده که این میزان در مقایسه با دولت‌های پیشین چندان زیاد نیست.

**نوبخت: دولت "ملوان" می‌خواهد، نه "قایقران"

محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت در صحن علنی مجلس در مخالفت با کلیات طرح ممنوعیت به‌کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی گفت: عموماً طرح‌های نمایندگان مجلس جهت پر کردن خلأهای قانونی است، اما در مورد استفاده بازنشستگان حداقل 3 ماده قانون اجازه استفاده از خدمات بازنشستگان را برای دولت فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه هر آنچه طی سال‌های 89 تا 94 در کشور انجام می‌شود، باید در چارچوب یک میثاق عمومی یعنی قانون برنامه پنجم باشد، با اشاره به بندهایی از قانون اظهار داشت: قانون برنامه پنجم نیز دولت را در استفاده از بازنشستگان مجاز دانسته واگر طراحان محترم این طرح درصدد هستند قانون برنامه پنجم را اصلاح کنند، حرفی نیست. اما آنچه که دولت در این مرحله انجام داده، مخالف قانون نبوده است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تصریح کرد: بنده از طراحان این طرح که نظر کمک و همکاری با دولت را دارند و قصد دارند دولت از نیروهای جوان استفاده کند تشکر می‌کنم، اما سوال این است آیا مصلحتی که نمایندگان تشخیص دادند به نفع دولت است و یا خیر.

نوبخت با بیان اینکه دولت قصد دارد با تدبیر عمل کند، تصریح کرد: در حال حاضر 3 میلیون و 500 هزار نیروی جوان بیکار در کشور وجود دارد و قطعا جوانان اولی هستند و دولت نیز با استفاده نیروهای بازنشسته قصد ندارد خود را از نیروهای جوان محروم کند. اما در شرایط دشوار تحریم قرار داریم و برای عبور از این دریای طوفانی قایقران نمی‌خواهیم، بلکه ملوان می‌خواهیم.

وی تعداد افراد بازنشسته به کار گرفته شده را 25 نفر دانست و خاطرنشان کرد: قرار نیست به کارگیری بازنشستگان ادامه پیدا کند و دولت به‌کارگیری این افراد را مصلحت دانسته است. تاکنون رفتار نمایندگان خصوصاً در بودجه با دولت تعامل‌گرا بوده و توجه کنید مردم برای حل مشکلات به این دولت رای دادند، شما نیز با دولت تعامل کنید.

**کلیات طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان رای نیاورد

در نهایت پس از استماع سخنان موافقین و مخالفین کلیات این طرح با 127 رای موافق، 69 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در صحن مجلس رأی نیاورد.

**لاریجانی: وزیر سن بالا از رفقای مسن خود استفاده می‌کند

پس از رد کلیات طرح ممنوعیت به‌کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی خطاب به نمایندگان دولت گفت: آقای انصاری و آقای نوبخت در مجلس حضور دارند؛ نمایندگان دولت به دغدغه نمایندگان که دغدغه درستی است، توجه کنند.

وی اداه داد: احساس نمایندگان این است که افرادی از جریان‌های مختلف در کشور حضور دارند که توانایی کافی برای انجام کار را دارند، اما به کار گرفته نمی‌شوند و علت این امر این است که سن وزیر بالاست و وزیر نیز از رفقایی که سن آنها نیز بالاست استفاده می‌کند.

رئیس مجلس تاکید کرد: به دغدغه‌ نمایندگان احترام بگذارید و این اشکال را رفع کنید. نمایندگان به خاطر شرایط کشور به کلیات این طرح رای ندادند، اما دغدغه آنها شریف است پس به آن توجه کنید.

**توکلی: کلیات طرح ممنوعیت اشتغال بازنشستگان به دوسوم رأی نیاز نداشت

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز بهارستان در اخطاری با استناد به اصل 65 قانون اساسی اظهار داشت: من با طرح دوفوریت ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی مخالف بودم، اما تصویب کلیات این طرح به دوسوم آرای نمایندگان نیاز نداشت.

وی خاطرنشان کرد: روح طرح دوفوریت ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی و بند ب ماده 65 به منع استخدام بازنشستگان اشاره می‌کند و تفسیر بند ب ماده 65  قانون برنامه پنجم استخدام بازنشستگان را مشروط به مصوبه هیئت دولت می‌داند، اما روح ماده واحده و بند ب ماده 65 استخدام بازنشستگان را منع کرده است.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه به نظر بنده کلیات طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی رأی آورده است، تصریح کرد: به طور حتم در جزئیات این طرح باید ماده‌ها را با قوانین بالادستی تطبیق دهیم.

محمدحسن ابوترابی فرد این اخطار را وارد ندانست و گفت: طرح دوفوریتی مذکور با قوانین برنامه پنجم و ماده 41 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تعارض داشته و از این رو به دو سوم رأی نیاز داشته است.

**طباطبایی: ملاک قراردادن دوسوم آرا در طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان اشتباه بود

حمیدرضا طباطبایی نماینده مردم نائین در مجلس پس از مخالفت نمایندگان با کلیات طرح دوفوریتی ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در سمت‌های اجرایی و ستادی در اخطاری با استناد به اصل 71 قانون اساسی، گفت: مجلس بر اساس این قانون در عموم مسائل در حدود مقرر قانون اساسی می‌تواند قانون وضع کند، اما متاسفانه هیات رئیسه مجلس در تشخیص مغایرت این طرح با قوانین بالادستی اشتباه کرد، از این رو شاهد بودیم که هیئت رئیسه اعلام کرد که کلیات این طرح دو سوم رأی نیاز دارد.

وی ادامه داد: براساس بند ب ماده 65 قانون برنامه پنجم توسعه که مورد استناد هیئت رئیسه برای دو سوم قراردادن رأی برای کلیات طرح دوفوریتی ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در سمت‌های اجرایی و ستادی بوده است، آمده که هرگونه به کارگیری افراد بازخرید و بازنشسته به استثنای اعضای هیات علمی، فرزندان شهدا، ایثارگران، فرزندان جانبازان در دستگاه‌های اجرایی ممنوع بوده و هرگونه پرداخت حقوق به افراد بازنشسته ممنوع است. از طرف دیگر هدف برنامه پنجم توسعه در بند ب ماده 65 ممنوعیت به کارگیری افراد بازنشسته بوده، حال اگر در قوانین، جوازی به دولت برای این امور داده شده، این موضوع استثنا است و دولت می‌تواند نسبت به این کار اقدام کند.

نماینده مردم نائین در مجلس با بیان اینکه هیئت رئیسه مجلس در دو سوم قرار دادن رأی برای تایید کلیات طرح دوفوریتی ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در سمت‌های اجرایی و ستادی اشتباه کرده است، تصریح کرد: طرحی که با دو فوریت و با رأی نیمی از نمایندگان تصویب شده قطعاً به دوسوم رأی نمایندگان نیاز ندارد.

محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، این اخطار را وارد ندانست و گفت: براساس بند ب ماده 65 قانون برنامه پنجم، توسعه کلیه قوانین و مقررات عام مغایر حکم به استثنای ماده 41 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت لغو می‌شود. در این ماده به صراحت آمده که استفاده از بازنشستگان جز با تصویب هیات وزیران تحت هر عنوان ممنوع است.

وی ادامه داد: براساس قانون برنامه پنجم توسعه، دولت با تصویب هیات وزیران می‌تواند اقدام به جذب بازنشستگان در دستگاه‌های اجرایی کند، اما امروز نمایندگان برای محدود کردن این موضوعات طرح دوفوریتی را ارائه کردند، از این رو برای تصویب این طرح نیاز به دوسوم رأی نمایندگان بود.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

پس از آن حجت‌الاسلام سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی ناطقان میان دستور را مطرح کرد. براین اساس حجت‌الاسلام مفید کیایی‌نژاد نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس، جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس، حجت‌الاسلام میرقسمت موسوی اصل نماینده مردم گرمی در مجلس، محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس و عبدالرحمن رستمیان نماینده مردم دامغان در مجلس به عنوان ناطقان میان دستور در صحن علنی سخنرانی کردند. پیش از آغاز سخنرانی ناطقان، هیئت رئیسه مجلس اسامی مهمانان را اعلام کرد و به آنها خوش آمد گفت.

**جهانگیرزاده: سیاست‌های کینه‌توزانه غربی‌ها علیه ایران، ناچیزترین اعتمادها را به باد می‌دهد

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس در نطق میان دستور در صحن علنی گفت: این روزها شاهد عقده‌گشایی برخی از رهبران نالایق غربی علیه ملت بزرگ ایران هستیم. انگار که سیاست‌های کینه‌توزانه غرب علیه انقلاب اسلامی هیچگاه پایانی ندارد. اما آنچه رفتار غربی‌ها امروز بیشتر مفتضح می‌سازد، سخنان متناقضی است که ناچیزترین اعتمادها را نسبت به آنها برباد می‌دهد.

وی ادامه داد: تندروان تابع صهیونیسم جهانی بر روی فشارهای سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران استوار شده و چند کشور را همه جهان می‌دانند؛ هنوز آمریکا خویش را "لوتی جهان" می‌پندارد و برای دیگران خط و نشان می‌کشد و تفکر منحط خود را فکر قالب جهان می‌شمارد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس افزود: ضمن اعلام حمایت از تلاش‌های وزیر امور خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده امیدواریم آنها در مسیر احقاق حقوق ملت ایران بیش از پیش گام بردارند. ولی نمی‌توان بی‌اعتمادی خود را نسبت به هسته مرکزی غرب که تحت فشار و هدایت صهیونیست‌ها قرار دارد، آشکار نکرد.

جهانگیرزاده با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه‌اش گفت: دریاچه ارومیه به عنوان و زیباترین دریاچه داخلی کشور این روزها، روزهای سخت و دردناکی را تجربه می‌کند. باید بدانیم و می‌دانیم که هر پیشنهادی در خصوص احیای دریاچه ارومیه که حقوق کشاورزان و زارعین در آن نادیده گرفته شود، عدول از مسئولیت ملی دستگاه‌ها تلقی می‌شود. چرا که اقتصاد استان مبتنی بر کشاورزی است و قطع منبع اصلی استان جز خیانت به آن تعبیری ندارد.

وی ادامه داد: بدانید و می‌دانید که وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی در انجام مسئولیت خود تاکنون سستی کرده‌اند. دریاچه ارومیه مختص مردم ارومیه و آذربایجان نیست بلکه متعلق به کشور است و آثار منفی مرگ دریاچه ارومیه گریبان همه کشور و منطقه را خواهد گرفت.

نماینده مردم ارومیه در مجلس تاکید کرد: باید مقامات دولتی با تاسی از رئیس جمهور بدون برگزاری جلسات فرمایشی، اقدام عاجلی در خصوص نجات دریاچه ارومیه انجام دهند. ولی متاسفانه این اراده هر روز که می‌گذرد، کم‌اثر و کم‌رنگ‌تر می‌شود؛ مردم نگران هستند و این موضوع را با صبوری توسط نمایندگان و رسانه‌های محلی ابراز می‌کنند.

جهانگیرزاده در خصوص اتمام پروژه‌های عمرانی در ارومیه خاطرنشان کرد: در طی سالیان گذشته پروژه‌های مهمی در ارومیه آغاز شده است که می‌تواند چهره ارومیه را تغییر دهد. اخبار رسیده از بودجه 93 نگرانی مردم ارومیه را افزایش داده، لذا از وزراء و معاون برنامه‌ریزی رئیس جمهور درخواست می‌کنم که در مورد عملیاتی کردن این پروژه‌ها اقدام فوری انجام دهند.

وی در پایان با اشاره به اینکه جاده‌های استان آذربایجان غربی به قتلگاه تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: جاده‌های روستایی نیز شرایط را برای زیست 17 روستا دشوار کرده‌اند. لذا خواستار رسیدگی به این موضوع هستند.

**آصفری: عدم برخورد قوه قضائیه با عناصر اصلی فتنه مشارکتی‌ها و مجاهدینی‌ها را گستاخ کرد

محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس طی سخنانی در نطق میان دستور اظهار داشت: از وزیر کار درخواست می‌کنم که پاسخگو باشند که معلولان با حقوق 40 تا 50 هزار تومان چگونه امرار معاش می‌کنند؟

وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: استراتژی مقاومت و ایستادگی مردم سبب شد که تحریم‌ها ناکارآمد باشد و 1+5 به میز مذاکره تن دهد و غرب چه بخواهد و چه نخواهد امروز ایران اسلامی تبدیل به کشور هسته‌ای شده است و تمام فعالیت هسته‌ای ما در راستای معاهدات ان‌پی‌تی و صلح‌آمیز خواهد بود. اگر آمریکا و کشورهای 1+5 و رفیق گرمابه آنها، رژیم صهیونیستی دلشان به حال ملت‌های دنیا سوخته است، بهتر است اول فکری به حال سلاح‌های هسته‌ای و مواد شیمیایی خود بکنند.

نماینده مردم اراک در مجلس افزود: اخیرا زمزمه‌هایی در مورد فعالیت‌های گروه‌هایی مانند نهضت آزادی، جبهه مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی شنیده می‌شود. ماهیت این گروه‌ها در فتنه 88 بر همگان کاملا روشن شده است. اگر دستگاه قضایی با عناصر اصلی فتنه برخورد می‌کرد، اینگونه برخی از این افراد گستاخ نمی‌شدند.

آصفری با اشاره به موضوعات فرهنگی در کشور تاکید کرد: مسئله فرهنگی امروز باید در اولویت کار باشد، نه اینکه مسائلی مانند برداشتن ممیزی کتاب و رفع فیلتر از فیس‌بوک مطرح شود. آیا مشکلات مردم فیس‌بوک است یا مسائل اقتصادی، گرانی و بیکاری و جوانانی که به امید رفتن به سر کار مدرک تحصیلی و مدارک فنی و حرفه‌ای گرفته‌اند، امروز امید به اشتغال دارند.

وی خطاب به وزیر صنعت اظهار داشت: وزیر صنعت؛ مشخص کنید که چه دست‌هایی در کار است که علی‌رغم  تغییرات در بازار ارز نمی‌گذارد قیمت خودرویی که شعار تولید ملی و داخلی  آن را دارد، کاهش دهد. وزیر نیرو، به چه علت و با چه توجیهی حق انشعاب آب باید چندصددرصد افزایش پیدا کند و کسی پاسخگو نیست.

نماینده مردم اراک در مجلس خطاب به وزیر اقتصاد گفت: وزیر اقتصاد! پاسخ دهید که سود وام‌های با بیش از 25 درصد چه معنی و مفهومی دارد و در کجای شرع مقدس چنین اجازه‌ای را به شما و بانکها داده است که برای یک وام 5 میلیون تومانی مردم باید نزدیک به 7 میلیون تومان بازپرداخت ارائه دهند.

آصفری خطاب به رئیس جمهور افزود: مسئله آلودگی‌ هوای اراک مردم را رنج می‌دهد. آیا این عدالت و تدبیر است که برای دریاچه ارومیه جلسه خاص تشکیل می‌دهید، اما برای آلودگی‌ هوای اراک که سلامت 700 هزار نفر جمعیت را به خطر انداخته است، جلسه‌ای یک ساعته هم تشکیل نمی‌دهید.

وی خطاب به وزیر راه و شهرسازی نیز اظهار داشت: آقای وزیر! رسیدگی به جاده‌های کشور امروز نیاز اساسی است. آیا می‌دانید جاده‌های استان اراک به دلیل عدم استاندارد همه ساله صدها خانوار را با مشکل جدی روبرو می‌کند؟ دولت باید در لایحه بودجه سال آینده توجه جدی به مناطق محروم داشته باشد. پرداخت ردیف‌های خاص برای تیم‌های فوتبال که آن هم هیچ خروجی برای ملت ندارد، چه معنا و مفهومی دارد؟ امروز مشکلات مردم بهداشت و درمان و جاده‌ها هستند و برای تیم‌های فوتبال اعتبارات میلیاردی اختصاص می‌دهیم و ختم «امن یجیب» و قران می‌گذاریم تا به پیروزی برسند.

آصفری در پایان خاطرنشان کرد: امروز روز معلولان است. معلولان با حقوق 40 تا 50 هزار تومان می‌تواند مشکلات معیشتی خود را حل کنند و رسیدگی به مناطق محروم  یکی از اولویت‌های جدی  است. متاسفانه شنیده  می‌شود لایحه بودجه قرار است دو بخشی باشد. یک بخش بودجه کلی و یک بخش موضوع  هدفمندمند کردن یارانه‌ها؛ مطمئناً اینگونه بودجه نوشتن نمی‌تواند مشکلات اقتصادی مردم، تورم و پروژه‌های نیمه تمام را حل کند.

وی در پایان گفت: امید داریم دولت تدبیر و امید توجه جدی به مردم که امید به شعار تدبیر و امید به ویژه مناطق محروم و کمتر توسعه یافته داشته باشند.*

**تقاضای تغییر دستور رأی آورد

در ادامه محمدحسین فرهنگی اعلام کرد که تقاضای تغییر دستور با امضای 50 نماینده به هیئت رئیسه رسیده است و از فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس خواست تا طرح اصلاح بند6 ماده 28 قانون انتخابات مجلس که امکان کاندیداتوری نابینایان در انتخابات پارلمان را میسر می‌کند، را به نمایندگان ارائه کند.

پس از اظهارات آلیا و سید احمدرضا دستغیب نماینده شیراز به عنوان مخالف و جعفر قادری به عنوان نماینده موافق، نمایندگان با 119 رأی موافق، 36 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از 213 نماینده حاضر در جلسه، با این تقاضای تغییر دستور موافقت کردند.

**مخالفت نمایندگان با یک فوریت طرح واگذاری باشگاه‌های ورزشی از طریق مزایده

همچنین یک فوریت طرح واگذاری باشگاه‌های ورزشی از طریق مزایده در جلسه علنی امروز پارلمان مطرح شد.

در نهایت نمایندگان ضمن استماع اظهارات مقداد نجف‌نژاد نماینده بابلسر در مجلس به عنوان طراح طرح، سید احمدرضا دستغیب نماینده شیراز در مجلس به عنوان مخالف و کمال علیپور به عنوان نماینده موافق طرح با 93 رأی موافق، 55 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از 218 نماینده حاضر در جلسه، با یک فوریت طرح واگذاری باشگاه‌های ورزشی از طریق مزایده مخالفت کردند.

**تذکرات شفاهی و کتبی وکلای ملت

در ادامه 5 تن از نمایندگان مجلس تذکرات شفاهی خود در صحن را ارائه کردند و پس از آن ضرغام صادقی نیز تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد.

**اعتراض رسایی به برخورد دوگانه با پرونده احمدی نژاد و مهدی هاشمی

در ادامه حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص برخورد دوگانه با احمدی نژاد و مهدی هاشمی تذکر شفاهی را ارائه داد.

برای مشاهده متن کامل این تذکر اینجا کلیک کنید.

**تذکر نمایندگان به رفتار انقباضی بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج و افزایش قیمت برق

همچنین سیدسعید زمانیان نماینده مردم شهرکرد در مجلس در تذکر شفاهی به وزیر صنعت،‌ اظهار داشت: نسبت به کنترل قیمت‌ها در بازار و نظارت بر توزیع به موقع نهاده‌های کشاورزی و کنترل سیستم توزیعی آرد و بازار اقدام کنید.

وی ادامه داد: تذکر بعدی من به وزیر نیرو در خصوص جوابدهی صحیح و روشن و کتبی به تخلفات صورت گرفته در حفر تونل گلاب 2 و بهشت‌آباد با توجه به عدم مطالعه زیست‌محیطی و تذکر به وزیر بهداشت در خصوص رسیدگی به وضعیت درمانی شهرستان‌های شهر کرد در خصوص کمبود پزشک و تجهیزات است.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس در تذکر دیگری به رئیس جمهور و وزرای صنعت و کار خواستار حل سریع مشکلات حقوقی بازنشستگان صنعت فولاد و ذوب آهن شد. همچنین در تذکری به وزیر راه نیز خواستار رسیدگی جدی و برقراری پروازهای استان چهارمحال و بختیاری، نیز شد.

زمانیان در تذکری به رئیس جمهور نسبت به ضرورت اصلاح ساختار بانکداری کشور اعم از بانک‌های خصوصی و دولتی در راستای رسیدگی به حل مشکلات مالی صنایع کشاورزی و خدمات تاکید کرد.

رحمت‌الله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس در تذکر شفاهی در صحن علنی اظهار داشت: تذکر اول من به رئیس جمهور در خصوص جاده علی آباد کتول - شاهرود و مخالفت خانم ابتکار است. این جاده از زمان جنگ جهانی دوم محل عبور و مرور بوده است.

وی ادامه داد: تذکر دیگری به مدیرعامل روزنامه دولتی ایران دارم که متاسفانه اظهارات سخیف و نادرستی در خصوص میقانی‌های علی‌آباد که مردم شهید پرور و همراه با امام و رهبری هستند، داشته است. در ده زرین گل همه اقوام زمین دارند و این یک مکان توریستی است و ربطی به جاده علی آباد کتول ندارد. در آن منطقه سرخ داری موجود نیست و این بهانه‌های نامناسب خانم ابتکار است.

نماینده مردم علی آباد کتول افزود: رئیس جمهور دو بار در روز رای اعتماد قول داد که موضوع این جاده را دنبال کند ولی این قول عملی نشده  است بنابراین از آقای روحانی درخواست داریم که جلوی حرکات خانم ابتکار را بگیرد.

نوروزی خطاب به وزیر کار نیز گفت: بارها در خصوص ارتقای درمانگاه تامین اجتماعی دستور گرفتیم، اما این کار عملی نشد. لذا از وزیر کار انتظار داریم که این اقدام را انجام دهد همچنین خطاب به وزیر نیرو می‌گویم که افزایش انشعاب برای کارگران ، بازنشستگان و روستاییان سخت است، لذا اقدام عملی در این زمینه انجام دهید.

**تذکر سلیمی به جنتی

حجت السلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس در تذکر شفاهی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تناقص مهمی امروز در بخش تولیدات فرهنگی مشاهده می‌کنیم. ما یکبار رها کردن این مسئله را مشاهده کردیم پس چرا راه رفتن را می‌رویم. با چه دلیلی در بخش تولید فیلم و کتاب و رسانه این تسامع و تساهل را مشاهده می‌کنیم.

وی در خصوص بکارگیری افراد بازنشسته در مشاغل دولتی نیز گفت: واقعیت این است که در میدان از افراد بازنشسته در بحث اجرایی و سیاسی استفاده می‌شود. کشوری که اولین یا دومین کشور با جمعیت جوان است چگونه از منطقه جوان بودن کشور با این نحوه رفتار استفاده می‌کند.

نماینده مردم محلات در مجلس در تذکری به وزیر نیرو خواستار جلوگیری از افزایش قیمت انشعاب برق شد.

وی با بیان اینکه در مورد مسکن مهر بلاتکلیفی وجود دارد، گفت: در مورد استخدام معلولان اجرای قانون 3 درصد به کجا انجامید؟ باید به صورت شفاف آمار در این زمینه ارائه شود.

حجت الاسلام سلیمی گفت: ما از یک طرف در مجلس تولید نسل را پیگیری می‌کنیم و از طرف دیگر بانکها در زمینه وام ازدواج حالت انقباضی رفتار می‌کنند.

در پایان محمد حسین قربانی نماینده مردم استانه اشرفیه در مجلس به عنوان آخرین تذکر دهنده شفاهی اظهار داشت: تذکر من به وزارت بهداشت و حوزه معاونت غذا و دارو است. این معاونت با انتشار اطلاعیه ای سه نوع برنج مرغوب شمال را آلوده اعلام کرد.

وی ادامه داد: با توجه به مرغوبیت، کیفیت و مقبولیت برنج‌های شمال به خصوص برنج های گیلان تعدادی از سودجویان و مافیای برنج با سوء استفاده از برندهای مرغوب کشور و چسباندن این برندها به برنج‌های بی‌کیفیت خارجی آن را در کشور توزیع کردند، لذا به جهت اهمیت این موضوع این معاونت باید بی‌تدبیری خود را جبران کند و این موضوع را هر چه سریعتر اصلاح کند تا بازار و کشاورزان دچار تشویش نشوند.

**طرح حق کاندیداتوری نابینایان در انتخابات مجلس خارج از دستور بررسی می‌شود

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در جلسه علنی امروز مجلس فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به استناد تبصره یک ماده 104 آیین‌نامه و با طرحی با بیش از 50 امضاء تقاضای تغییر دستور و در اولویت قرار گرفتن طرح اصلاح بند 6 ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را ارائه داد.

وی در توضیح این طرح گفت: این طرح موانع را از پیش پای افراد نابینای واجد شرایط برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس شورای اسلامی بر می‌دارد، چرا که در حال حاضر بیش از 15 هزار فارغ‌التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای نابینا به برکت انقلاب اسلامی داریم که در مشاغل مختلف مانند استاد دانشگاه، وکالت و حتی در شوراهای اسلامی شهر و روستا خدمت می‌کنند و حضور خود در جامعه را نشان دادند که قصد دارند در پیشرفت جامعه سهیم باشند.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه برخی از نابینایان آمادگی دارند به نمایندگی از افراد دارای معلولیت داوطلب شرکت در انتخابات مجلس شوند، گفت: این اصلاحیه در سه کمیسیون تخصصی مجلس به تصویب رسیده است و حتی در کنوانسیون‌های جهانی حمایت از حقوق معلولان که در سال 87 تصویب کرده‌ایم، بر رفع تبعیض تاکید شده و روح قانون جمهوری اسلامی ایران نیز این است که تبعیض‌ها را برداریم.

آلیا با بیان اینکه امروز روز جهانی معلولان است، گفت: با توجه به فناوری‌های جدید افراد نابینا می‌توانند به نمایندگی مجلس برسند و به ایفای نقش خود بپردازند و ما به منظور هدیه روز جهانی معلولان این تبعیض را برطرف کنیم.

احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تغییر دستور گفت: اصل بر عادی بودن قوانین است، مگر اینکه فوریت خاصی داشته باشد و با توجه به اینکه دو سال و چند ماه تا انتخابات مجلس باقی مانده و احتمالا اصلاحات دیگری برای قانون انتخابات مجلس آورده خواهد شد، لذا بهتر است این طرح به صورت عادی در دستور کار قرار گیرد تا با دیگر اصلاحات قانون انتخابات مجلس و به صورت یکجا مورد بررسی قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: موضوعات مهمی در نوبت دستور و رسیدگی در صحن مجلس وجود دارد که به معیشت مردم مربوط است و بهتر است به این طرح‌ها رسیدگی شود و به موقع و در زمان خود این طرح‌ها را رسیدگی کنیم.

جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با این تغییر دستور گفت: معلولان به خاطر افتخارآفرینی‌هایی که در رقابت‌های بین‌المللی برای کشور کسب کردند حق زیادی بر گردن ما دارند و جا دارد در روز بزرگداشت معلولین اینگونه از آنها قدردانی کنیم.

وی با اشاره به سخنان دستغیب مبنی بر اینکه 2 سال و چند ماه تا انتخابات مجلس زمان باقی مانده، گفت: همکاران مطلع هستند که در حال حاضر تلاش برای رقابت‌های انتخاباتی آغاز شده و اگر 2 سال دیگر بخواهیم این قانون را اصلاح کنیم، دیگر زمانی برای فعالیت انتخاباتی برای نابینایان باقی نمی‌ماند و درست است طرح‌های اولویت‌دار داریم، اما اگر دو ساعت از وقت مجلس را به این طرح اختصاص دهیم، جای دوری نمی‌رود و ما نیز باید از محدودیت ایجاد کردن اجتناب کنیم.

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در تذکری آیین‌نامه‌ای گفت: در مجلس هشتم نیز به بهانه باقی ماندن زمان تا انتخابات مجلس این طرح را به مجلس نهم موکول کردند و با توجه به اینکه دولت در قانون استخدامی، مورد 3 درصد را اجرا نکرده است، خواهش من این است که مانند مجلس هشتم حق معلولین ضایع نشود.

پس از این اظهارات محمدحسن ابوترابی‌فرد که در غیاب لاریجانی ریاست صحن را برعهده داشت این تغییر دستور را به رای نمایندگان گذاشت که وکلای ملت با 119 رای موافق، 36 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 214 رای حاضر در صحن با آن موافقت کردند.

**اعلام وصول سؤال نماینده تهران از وزیر نفت درباره پرونده کرسنت

در ادامه علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه اعلام وصولی‌های جلسه امروز را قرائت کرد. براین اساس سؤال ملی الیاس نادران نماینده مردم تهران از وزیر نفت در خصوص علت عملی نشدن وعده وزیر در رابطه با حل پرونده کرسنت،  لایحه نحوه پرداخت هزینه دادرسی دستگاه های اجرایی، طرح عادی الحاق یک ماده به قانون برنامه پنجم توسعه و لایحه اصلاح قانون بخش تعاونی اقتصادی ایران طرح جلوگیری از پرداخت خسارت تأخیر به کشتی‌ها اعلام وصول شد.

همچنین وی اعلام کرد که مجمع نمایندگان استان گیلان درگذشت عالم ربانی حجت الاسلام عباسی ریاست حوزه علمیه شهرستان لنگرود را به مردم استان گیلان و شهرستان لنگرود تسلیت گفتند.

**پایان جلسه علنی امروز/ جلسه بعدی، فردا

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز خانه ملت را برعهده داشت، زنگ پایان جلسه امروز را به صدا در آورد و زمان جلسه بعدی را چهارشنبه 14 آذر با دستور ادامه رسیدگی به دستور هفتگی اعلام کرد.

پیش از پایان جلسه امروز مجلس ابوترابی‌فرد اعلام کرد: از نمایندگان پارلمان کردستان عراق جهت حضور در جلسه امروز تشکر می‌کنم و امیدوارم شاهد تحکیم روابط بین ایاران و عراق باشیم.

وی گفت: جمعی از نمایندگان نامه تقدیر و تشکر از وزارت امورخارجه و تیم مذاکره‌کننده در ژنو3 را امضا کرده‌اند که به علت ذیق وقت فردا قرائت می‌شود.

منبع: تسنیم