شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۳

کری: آمریکا در مذاکرات کور و نادان نیست

وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران احمقانه و چشم بسته عمل نمی‌کند.
کد خبر : ۱۴۱۸۰۵
صراط:  به نقل از شبکه العربیه، جان کری، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که آمریکا در مذاکرات هسته ای ایران "کور نیست و فکر نکنم نادان باشیم".
جان کری در گفتگو با تلویزیون آمریکا اعلام کرد که در پایبندی دولت باراک اوباما به اسرائیل "هیچ مشکلی وجود ندارد" هرچند روابط دیپلماتیک آمریکا و اسرادیل به دلیل مذاکرات هسته ای ایران دچار تنش شده است.
از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: خوب است که ابرقدرت ها در موضوع هسته ای ایران درنگ کردند و امضای توافقنامه با ایران را به تاخیر انداختند.
نتانیاهو افزود: با باراک اوباما، ولادیمیر پوتین، فرانسوا اولاند، دیوید کامرون و آنگلا مرکل، روسای کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان تماس تلفنی برقرار کردم و به انها هشدار دادم که امضای توافقنامه بد نه تنها اسرائیل بلکه این کشورهای خودشان را نیز تهدید می کند.
وزیر خارجه آمریکا شب گذشته پس از پایان مذاکرات ژنو گفت: در این مذاکرات تفاوت‌ها را کمتر کردیم اما هیچ شکی ندارم که پیشرفت‌هایی نیز داشته‌ایم.
کری گفت: در دو روز گذشته به پیشرفت‌های بزرگی دست یافتیم و هفته آینده متعهدیم که با هدف تمام کردن آنچه شروع کرده‌ایم به اینجا می‌آییم... اعتماد‌سازی فرآیندی طولانی و سخت است. 1+5 و ایران اراده و توانایی اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای را دارند...، دیپلماسی زمان می‌برد.
وی تصریح کرد: از همه می‌خواهیم که از قضاوت زودهنگام و باور به شایعات پرهیز کنند. حقیقت این است که مذاکرات به‌صورت محرمانه انجام می‌شوند و این نشان دهنده جدیت است، ما مدت زیادی روی این کار کرده‌ایم... تأکید می‌کنم که پنجره دیپلماسی تا ابد باز نخواهد بود... .
جان کری درباره اعتراضات فرانسوی‌ها به توافقات گفت: ما با آنها درباره برخی مسائل موافق بودیم اما با لحن متفاوتی به اینجا آمدیم و این چیزی است که در مذاکرات انجام می‌دهند.
وی ضمن رد عدم هماهنگی فرانسه با گروه گفت: اوباما نیز تأکید داشته که عجله‌ای نداریم زیرا عدم توافق بهتر از توافق بد است.
وزیر خارجه آمریکا اختلافات داخل گروه 1+5 را طبیعی و عادی دانست.
وی درباره رآکتور آب سنگین ایران گفت: این مسأله بسیار مهم است و باید در هر توافقنامه‌ای به آن پرداخته شود.