صراط: سید مصطفی هاشمیطبا درباره حضور رییس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در تهران اظهار کرد: در درجه اول باید از این حضور برای ایجاد حسن روابط استفاده کرد. در دیدارهایی که بلاتر از ایران خواهد داشت، میشود کاری کرد که دیدگاهش نسبت به کشور و تیمهای ما ارتقا پیدا کند و یک نوع رابطه متقابل ایجاد شود. فیفا پروژهای کار میکند و این طور نیست که خواست یک فرد همه چیز را تعیین کند. البته نظر بلاتر میتواند در برگزاری دیدارهای تدارکاتی به تیم ملی ما کمک کند.
هاشمیطبا همچنین گفت: نباید فکر کنیم که میشود از بلاتر امتیاز خاصی گرفت. نباید در دیدار با او به سراغ درخواستهای غیرطبیعی برویم. فیفا روی برنامه کار میکند پس نباید از بلاتر توقع داشته باشیم که امتیاز خاصی به ما بدهد.
رییس اسبق دستگاه ورزش کشور در ادامه با بیان این که "اگر مورد خاصی وجود داشته باشد، میشود با بلاتر مطرح کرد"، گفت: در آستانه دیدار تاریخی با استرالیا ژائو هاوهلانژ، رییس وقت فیفا به ایران آمد. آن زمان تیم ملی شش بازیکن محروم داشت. کریم باقری حتی چند جلسه محروم شده بود. با هاوهلانژ صحبت کردیم و او تمام محرومهای ما را بخشید و محرومیت باقری را به یک جلسه کاهش داد و او توانست در دیدار برگشت با استرالیا بازی کند. اگر چنین مسائلی وجود داشته باشد، میتوانیم از بلاتر کمک بگیریم.
وی در ادامه به لزوم برگزاری دیدارهای تدارکاتی برای تیم ملی اشاره کرد و از نقش بلاتر در کمک به ایران ، گفت: برخی تیمهای اروپایی از رقابتهای مقدماتی جام جهانی حذف شدند و برخی تیمها مثل بوسنی به جام جهانی صعود کردهاند. بلاتر میتواند کاری کند که ما بازیهای تدارکاتی خوبی با این تیمها داشته باشیم.
هاشمی طبا در ادامه به درخواست ایران برای میزبانی جام ملتهای آسیا در سال 2019 اشاره کرد و گفت: میتوانیم از او درخواست کنیم که از ما حمایت کند، اما او نمیتواند در منظر عام چیزی بگوید که علیه کشورهای دیگر باشد. اول باید شرایط میزبانی را خودمان فراهم کنیم تا AFC بهانه ای نداشته باشد.
وی ادامه داد: نمیتوانیم همین طور خشک و خالی امتیاز خاصی بگیریم. مثلا هنوز درباره جام جهانی 2022 که قرار است در قطر برگزار شود ، حرف و حدیث هست. ما باید بیشتر روی پای خودمان باشیم تا این که به بلاتر متکی باشیم.
معاون رییس جمهور در دوران اصلاحات در ادامه درباره دیدار بلاتر با دکتر روحانی ، اظهار کرد: این دیدار تشریفاتی است و نباید انتظار خاصی از آن داشته باشیم. رییس جمهور هم نباید به بلاتر چیزی بگوید که او احساس کند به او نیازمندیم.
این پیشکسوت عرصه مدیریت ورزش همچنین درباره برنامههای فرهنگی فدراسیون فوتبال برای ایام جام جهانی در برزیل، گفت: ما حرفهای الکی زیادی میزنیم! مثلا می گوییم قصد داریم در جام جهانی فرهنگمان را نشان دهیم، ولی این کار ممکن نیست. جام جهانی محل برگزاری دیدارهای فوتبال است و بهترین فرهنگی که میتوانیم نشان دهیم، رفتار بازیکنان و قدرت تیمی است.
وی افزود: اگر در جام جهانی ضعیف باشیم تمام این حرفها باد هواست، اما اگر خوب ظاهر شویم، مطبوعات جهان بیشتر به ما توجه خواهند کرد. طبیعی است که در جام جهانی اسم و مشخصات همه تیمها در جراید منتش میشود و ما نمیتوانیم از این فراتر برویم. البته درست است که اگر به فینال جام جهانی برسیم، همه رسانهها از ما فیلم نشان میدهند. شرایط اجتماعی ما را مورد بررسی قرار میدهند و از این قبیل برنامهها پخش میکنند!
هاشمی طبا ادامه داد: مهم این است که اگر نمیتوانیم در برزیل قدرتمند و خوش اخلاق باشیم خیلی بیشتر در معرض نگاه سایرین قرار میگیریم. پخش عکس و پوستر و این مسائل چندان قابلیت اجرایی ندارد، چون در استادیوم که غیر قانونی است و در سطح شهرها هم محدودیت دارد. نباید خیلی توقعات خارج از ورزش داشته باشیم.
وی درباره احتمال برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و این قبیل موارد در برزیل گفت: مگر در جام جهانی آلمان چه کردند؟ جز این بود که مسائلی ایجاد شد و به برخی اتهام زدند که تی شرتها را فروختند و این قبیل موارد؟! ممکن است در برزیل نمایشگاههای همزمان برای همه کشور ما بگذارند که میتوانیم در آن حضور پیدا کنیم، ولی بیشترین کاری که میتوانیم بکنیم درون زمین چمن است.
هاشمی طبا در پایان گفت: در داخل مستطیل سبز است که همه دوربینها و خبرگزاریها عملکرد تیم ملی را نمایش میدهند. اگر در زمین قدرتمند ظاهر شویم مورد توجه قرار می گیریم ، ولی اگر ضعیف باشیم و نتیجه نگیریم میگویند ایران هم از آسیا آمده بود و حذف شد!