پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۲

عامل گرانی شیر دولت بود

مدیر عامل اتحادیه صنعت دامپروری یكی از عوامل گرانی تولید شیر را در كشور تصمیمات غیركارشناسی دولت عنوان می‌كند.
کد خبر : ۱۳۹۲۷۴
صراط: مسعود زارع مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری کشور در خصوص وضعیت لبنیات کشور در روزهای اخیر با توجه به حذف ارز مرجع از واردات نهاده‌ها، اظهار داشت: اگر بخواهیم تولید پایدار بماند باید هزینه تمام شده، سود مناسب تولید و قیمت خرید محصول از دامدار همگی مدنظر قرار گرفته و سپس بهای محصول از سوی دولت تعیین شود.

وی افزود: مشکل تولیدات کشور ما به قدرت خرید مصرف کننده برمی گردد که متاسفانه مضرات این قدرت کم خرید تنها متوجه تولیدكننده است.

وی خاطرنشان کرد: بر سر دوراهی بودن دولت در زمینه بهبود اوضاع تولید و مصرف لبنیات در کشور منجر به متضرر شدن هر چه بیشتر تولیدکنندگان شیر خام و لبنیات شده است.

ناگزیر به افزایش قیمت شیر هستیم

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری با بیان اینکه ناگزیر از افزایش قیمت شیر و لبنیات هستیم ادامه داد: در حال حاضر خود دولت موجبات گران شدن شیر و لبنیات را فراهم کرد زیرا به یکباره یارانه‌های حمایتی برای خرید نهاده‌های دامی را قطع کرد لذا وقتی نهاده گران می شود باید افزایش قیمت تمام شده تولید و محصول را بپذیریم.

وی تاکید کرد: باید با مردم صادق باشیم و بگوییم که تولید با افزایش قیمت نهاده‌ها راهی جز افزایش قیمت ندارد در غیر این صورت تولید رها می‌شود کما اینکه سیر نزولی تولید شیر و گوشت مدتهاست که آغاز شده است، با تداوم روند کنونی در تولید محصولات لبنی وابسته به واردات می‌شویم ضمن اینکه هرچه جلوی افزایش نرخ نهایی این محصولات را بگیریم سال آینده شاهد جهش ناگهانی نرخ‌ها خواهیم بود.

زارع گفت: با توجه به افزایش قیمت نهاده و دستمزدها وهزینه تمام شده تولید محصول، قیمت شیر باید حداقل ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش داشته باشد.

شیر صد در صد از سبد مصرف خانوار حذف می‌شود

وی با اشاره به اینکه با افزایش قیمت شیر این کالا صد در صد از سبد مصرف خانوار حذف می‌شود اظهار داشت: وقتی نرخ تولید گران می‌شود، دولت باید با پرداخت یارانه به کمک مصرف کننده بیاید چرا که قرار براین بود که قیمت حامل‌های انرژی به فوب خلیج فارس نزدیک شده و درآمد حاصله صرف تولید شود که این اقدام صورت نگرفت، تولید رها شد و به مردم دروغ گفته شدلذا گریزی از وضعیت کنونی تولید کشور و نتیجه اعمال دولت نهم و دهم نیست.

مصرف سرانه شیر کشور کمتر از میزان برنامه چهارم توسعه

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری میانگین مصرف لبنیات در کشور را ۹۵ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: در حال حاضر میزان سرانه مصرف لبنیات کشور از برنامه چهارم توسعه هم کمتر است و این نتیجه گران بودن قیمت شیر است.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان از افزایش قیمت‌ها حمایت نمی کنند بلکه بدنبال ایجاد بالانس در نرخ هزینه تولید و سود خود است ادامه داد: دولت سود تسهیلات بانکی و قیمت نهاده‌ها را افزایش می‌دهد سپس نمی خواهد که قیمت‌ها افزایش یابد که این امر شدنی نیست.

دولت نهم و دهم مقصر اصلی مشکلات تولید محصولات لبنی

زارع با ابراز تاسف از رویه دولت گذشته در برخورد با تولید گفت: اتحادیه و تشکل‌های مختلف بارها نسبت به مسیر اشتباه دولت گذشته درزمینه تولید هشدار داده بودند اما دولت به صورت تصنعی جلوی افزایش نرخ تولید را به بهانه دادن نهاده می‌گرفت اما نهاده‌ای هم در اختیار تولیدکننده نمی گذاشت و با آمارهای غلط می‌خواست جلوی مشکلات مصرف کننده را بگیرد.

وی در خصوص واردات شیر خشک از چین نیز گفت: وقتی قیمت‌ها افزایش می یابد سودجویان شیرخشک را بصورت قاچاق وارد کشور می‌کنند.

زارع افزود: در حال حاضر کارخانه‌های کشور زیر ۵۰ درصد ظرفیت کار می کنند لذا وقتی شیر خام در اختیار تولیدکننده قرار نمی‌گیرد مجبور به استفاده از محصولات تاریخ گذشته دیگر کشورها می شود که علاوه بر افت کیفیت ممکن است سلامت مصرف کننده نیز به مخاطره بیفتد.

وی در خصوص بحث کمبود کره در بازار نیز گفت: بازار کره بخاطر نوسانات نرخ ارز دچار تلاطم شده اگر نرخ ارز ثابت شود قیمت‌ها ثابت شده و محصول نیز در بازار به وفور یافت می‌شود.
منبع: ایلنا