شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰

رامین: آمریکا دو سال دیگر فرو می‌پاشد

اصلي كه به نظر او بديهي است و دانستن آن نخستين گام در الفباي سياست است، اصلي شكست خورده كه با وجود آزمايش آن در هشت سال دولت احمدي‌نژاد نه امتياز براي كشور به ارمغان آورد نه باب مذاكره‌يي را گشود. رامين بي‌ توجه به تجربه دولت نهم و دهم همچنان مصرانه پيگير آن است. رامين كه اين روزها شايعه دست داشتن او به عنوان طراح بنر‌هاي صداقت امريكايي بر سر زبان‌ها افتاده مي‌گويد، از اين كار تقدير مي‌كنم.
کد خبر : ۱۳۹۰۷۱
صراط: با ايده محمد علي رامين بود كه محمود احمدي نژاد از «انكار هولوكاست» و «محو اسراييل از روي نقشه كره زمين» سخن گفت و شهرتي جهاني يافت. خودش مي‌‌گويد كه مخالف‌تراشي قديمي‌ترين اصل براي امتياز‌گيري در مذاكره است. اصلي كه به نظر او بديهي است و دانستن آن نخستين گام در الفباي سياست است، اصلي شكست خورده كه با وجود آزمايش آن در هشت سال دولت احمدي‌نژاد نه امتياز براي كشور به ارمغان آورد نه باب مذاكره‌يي را گشود. رامين بي‌ توجه به تجربه دولت نهم و دهم همچنان مصرانه پيگير آن است. رامين كه اين روزها شايعه دست داشتن او به عنوان طراح بنر‌هاي صداقت امريكايي بر سر زبان‌ها افتاده مي‌گويد، از اين كار تقدير مي‌كنم. اين بزرگ‌ترين خدمت به روحاني بود. مصاحبه پرحاشيه «اعتماد» با محمد‌علي رامين، مشاور مطبوعاتي محمود احمدي‌نژاد به شرح زير است.

نظرتان درباره مذاكره ايران – امريكا چيست؟
در اين باره مصاحبه نمي‌كنم. تا وقتي ايالات متحده امريكا ايالات مستقله شد.

منظورتان چيست؟
وقتي ايالت‌هاي امريكا مستقل شدند و ايالات متحده از هم پاشيد و به چند ايالت مستقل از هم تبديل شد.

فكر نمي‌كنيد به ما وعده سر خرمن مي‌دهيد؟
نه خانم خيلي طول نمي‌‌كشد، نهايت يكي و دوسال آينده شاهد اين اوضاع خواهيم بود.

در اين باره خبري داريد؟
اين يك فرآيند مشخص و قابل پيش‌بيني است.

مي‌گويند شما ايده‌پرداز چاپ بنر‌هاي «صداقت امريكايي» بوديد؟
مهم نيست، مگر اهميتي هم دارد.

اگر مهم نبود براي چند روز متوالي در صدر اخبار قرار نداشت و دستور جمع‌آوري آنها صادر نمي‌شد؟
ببينيد، تدارك اين بنرها از سوي هر كسي بوده اقدامي هوشمندانه و در راستاي حفظ منافع ملي و دفاع از حيثيت اسلامي ايرانيان ذلت‌ناپذير بوده است. من از اين كار تقدير مي‌كنم زيرا به سود مذاكره‌كنندگان ايراني است، چاپ اين بنر‌ها و نصب و تكثيرشان بزرگ‌ترين خدمتي بود كه مي‌شد براي دولت آقاي روحاني در بحث مذاكره با امريكا انجام داد.

خدمت، اما كارشناسان اين را تعبير به كارشكني و چوب لاي چرخ دولت گذاشتن كردند؟
اينكه اين آگاهي‌رساني به كارشكني تعبير شود تاسف‌بر‌انگيز است، آن هم در شرايطي كه ايالات متحده امريكا مصرانه هم پيمانانش را وادار به ابراز مخالفت با انجام مذاكره مستقيم با تهران مي‌كند.

به نظرتان دولت امريكا از اسراييل مي‌خواهد خبر‌هايي كه در رابطه با تماس تلفني اوباما با روحاني انجام گرفت را زير سوال ببرد؟
بله، اين كاملا روشن است كه امريكا، عربستان و اسراييل را وادار به موضع‌گيري كرده است.

مي‌خواهيد بگوييد كه ابراز مخالفت‌هاي عربستان و اسراييل از سوي امريكا ديكته مي‌شود و هماهنگ شده است؟
بله، كسي كه اين را نداند چيزي از سياست نمي‌فهمد.

چرا امريكا بايد خودش خواهان مذاكره با تهران شود و بعد براي انجام اين مذاكره مانع‌تراشي كند؟
به خاطر اينكه امتيازات بيشتري از ايران بگيرد، امريكا و هم‌پيمانانش با مذاكره درصدد گرفتن امتيازات بيشتري از ايران هستند.

اسراييل و عربستان كه از تحريم ايران بيشتر سود مي‌‌برند با انجام مذاكرات كه برخي منافع آنها تهديد مي‌شود؟
اين‌طور نيست. امريكا با اين روش سود بيشتري عايدش مي‌شود. ببينيد وقتي دو طرف مي‌خواهند باهم صحبت كنند در شرايطي مشابه ايران – امريكا، طرفي كه با هوش‌تر است مخالف‌خواني مي‌كند تا بعد منت بگذارد كه مي‌خواهد مذاكره كند.

اين مخالفت‌تراشي‌ها چه نتيجه‌يي دارد؟
اين قديمي‌ترين شيوه امتيازگيري است.

پس شما هم با چاپ بنر‌هاي صداقت امريكايي مي‌خواستيد مقابله به مثل كنيد؟
اين ربطي به آن پروژه ندارد. ببينيد من فقط گفتم كسي كه در مذاكره هوشمند‌تر باشد مخالفت‌تراشي مي‌كند.

پس سخنان تند محمود احمدي‌نژاد در هشت سال گذشته عليه مقامات امريكايي و اسراييل و مطرح كردن هولوكاست براي مخالفت تراشي و امتياز‌گيري بيشتر بود؟ اما دولت‌هاي احمدي‌نژاد نتوانست حتي باب مذاكره را هم باز كند چه برسد به امتياز‌گيري و تنها عايدي آن تحريم‌هاي بيشتر بود؟
اين سوال شما انحرافي است، من به آن جواب نمي‌دهم.

چرا انحرافي؟ اين نقدي است كه قريب به اتفاق كارشناسان به عملكرد دولت‌هاي احمدي‌نژاد وارد مي‌دانند.
يك دولت اگر مي‌خواهد با دشمنِ گردن‌كشي كه بيش از 60 سال جنايت و تجاوز كرده است و هيچ صداقت و هيچ انسانيتي نسبت به كشور مقابلش مشاهده نكرده است و حالا فصلي ايجاد شده و ادعاهايي براي مذاكره مطرح شده است آيا بايد تمام پشتوانه‌هايش را قطع كند و بايد تمام نيروهاي ارزشمدارش را گرفتار خفقان كند يا اينكه با اقتدار و صلابت پايداري كند؟ آيا دولت بايد بيايد اين ارزش‌ها و پايداري‌ها را به حركت‌هاي تندروي و خرابكارانه ضد دولتي تعبير و تلقي كند؟ مگر دولت دولت ساده‌لوحي باشد كه نفهمد طرف مقابل امريكاي جنايتكار با لبخند به ظاهر صميمي مي‌خواهد فريبش بدهد، آن دولت هم حتما فريب مي‌خورد و ناموفق خواهد بود و بيشترين خسارات را به كشور و نظام وارد مي‌كند.

دولت يازدهم با تاكيد بر شرايط منصفانه و عادلانه مي‌خواهد ثابت كند كه متفاوت از دولت گذشته است، اين‌طور نيست؟
ببينيد اين دولت منتخب ملت ما است و براي ما محترم است اما نبايد گرفتار توهم شود و نبايد با تندروي‌ها خودش را تسليم امريكا كند، چرا كه امريكا اگر بفهمد دولت پشتوانه مردمي ندارد يك ساعت هم از آن حمايت نمي‌كند. دولت امريكا الان احساس مي‌كند دولت يازدهم دولت مردمي و ملي است و به پشتوانه امام خامنه‌اي وارد فاز جديدي از روابط مورد نظر شده است، اما دولت نبايد همه پشتوانه‌ها را ناديده بگيرد، در شرايط كنوني بزرگ‌ترين پشتوانه ملي براي مذاكره با امريكا بزرگداشت 13 آبان ماه توسط مردم است كه امسال بايد هر چه حماسي‌تر به روز ملي مبارزه با امريكا تبديل شود تا براي ايران اقتدار بيشتري به ارمغان بياورد.

به نظرتان آيا مبارزه‌طلبي براي انجام مذاكرات در اين فضا كه دولت روحاني مي‌خواهد به جامعه بين‌الملل نشان بدهد كه مواضعش با دولت احمدي‌نژاد متفاوت است حتي مقام معظم رهبري هم معتقد به نرمش قهرمانانه هستند منطقي است؟
چرا دولت ما بايد اينقدر ساده به موضوع نگاه كند، چرا بايد نسبت به عملكرد دولت‌هاي قبلي جمهوري اسلامي اظهار پشيماني كند، جمهوري اسلامي 34 سال است با اقتدار و استقامت و پايداري اعلام كرده به هيچ قدرتي وابسته نيست چرا اين دولت بايد مسير عزت و پايداري را عوض كند.

چون سياست‌هاي دولت قبلي جز انزواي بين‌المللي براي كشور و تحريم ‌هاي بيشتر براي ايران ثمري نداشت.
اين انزوا نيست چراكه اگر ما اين را انزوا بدانيم آن با انقلاب اسلامي و پيروزي مردم و تشكيل جمهوري اسلامي شروع شد، جمهوري اسلامي همواره به دنبال استقلال و قطع وابستگي‌ها بوده است. اين استقلال نبايد با انزوا اشتباه گرفته شود ما منزوي نيستيم، ما پرنفوذترين حكومت در ميان ملت‌هاي جهان هستيم. رهبر امريكا منفورترين رهبر سياسي جهان است در حالي كه رهبر انقلاب اسلامي محبوب‌ترين حاكم درميان ملل جهان است چه در داخل و چه در جهان.

قبول نداريد كه ديپلماسي هشت سال گذشته ايران چالش‌آفرين بود تحريم‌هاي عليه ايران در هشت ساله گذشته نسبت به اوايل انقلاب چند برابر سختگيرانه‌تر شده است؟
اين تحريم‌ها از روز اول همراه انقلاب بوده است به محض تشكيل دولت موقت و نخست‌وزير موقت دكتر بازرگان عليه ايران اعمال شده‌اند، فراموش نكنيم شديد‌ترين تحريم‌ها در زمان رفسنجاني وضع شدند و آنچه در چند سال اخير اتفاق افتاده است ناشي از نوعي احساس ضعف و تزلزل بوده كه در سال‌هاي اخير از طريق جرياناتي صورت گرفته بود كه از داخل به غربي‌ها پيغام مي‌دادند شما تحريم‌ها را تشديد كنيد تا به حساب دولت احمدي‌نژاد گذاشته شود و مردم از آن تفكر رويگردان شوند.

فكر مي‌كنيد پيغام‌‌هاي اين جريانات از عملكرد احمدي‌نژاد موثر‌تر بوده است؟
اينها بستر‌سازي براي تشديد تحريم‌ها بود.

اگر معتقد به تشديد تحريم‌ها و ايجاد شرايط دشوار چند سال اخير در كشور نيستيد كه منجر به تجديد نظر بزرگان نظام دربرقراري مذاكره تهران – واشنگتن شد، پس چرا بدون اينكه دولت اعتراضي بكند بنر‌هاي صداقت امريكايي كه مذاكرات احتمالي دولت با واشنگتن را نشانه گرفته بود يك شبه جمع‌آوري شدند؟
اينها سياست‌هاي كلي نظام نيست كه يكسري مخالفت‌هايي با اين بنرها ابراز شد كه البته اشتباه هم بود ولي براي حفظ آرامش در داخل اين بنرها جمع‌آوري شدند. بنده سياست‌هاي بين‌المللي اتخاذ شده اخير را اشتباه مي‌بينم چراكه نظام را درعرصه آسيب‌پذيري قرار مي‌دهند و هركسي از نزديكان دولت اين روش‌ها را بر دولت تحميل كرده كم لطفي كرده است. به عقيده بنده بايد هر كمكي كرد كه روحاني و مذاكره ‌كنندگانش بتوانند در پشت ميز مذاكره هوشياري و بيداري ملت ايران را تفهيم بكنند. امريكا بايد بداند و باور كند كه ايران جناياتش را فراموش نكرده است و تا راستي‌آزمايي نشود اين امريكاست كه بايد از مواضع ضد ايراني‌اش عقب‌نشيني كند. دولتمردان ما بايد اين پيغام را به امريكايي‌ها منتقل كنند كه نواب‌صفوي در ايران نمرده است و آنها نمي‌‌توانند نقش رزم‌آرا را از كسي مطالبه كنند.

عملكرد دولت روحاني را گذشته از بحث مذاكره ايران و امريكا چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
بنده فعلا درباره دولت روحاني قضاوت نمي‌كنم.

ارزيابي‌تان از راي اخير مجلس به وزراي پيشنهادي روحاني چيست؟
گفتم درباره كارهاي دولت روحاني و امور مرتبط، با دولت فعلا قضاوتي نمي‌كنم.

اگر شما همچنان معاون مطبوعاتي دولت بوديد روزنامه بهار را به خاطر مقاله‌اش توقيف مي‌كرديد؟
در دوران معاونت مطبوعاتي بنده هيچ رسانه‌يي جرات جسارت به مقدسات را نداشت.

اگر سهوا صورت مي‌گرفت؟
روند مشخص بود.
منبع: اعتماد
نظرات بینندگان
علی آقا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۰۷ آبان ۱۳۹۲
۰
۱
دکتر احمدی نژراد در مقابل کار انجام شده یعنی تحریم (که متاسفانه از داخل کشور به انها خط می دادند ) مجبور بود که بگوید کاغذ پاره تا آنها را خلع صلاح کند . ونتیجه کارش این شد که همیشه دنبال ما بودند که رابطه داشته باشیم . ولی بعد از تلفن ورق برگشت .