جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۰

تحصن‌ یک‌کرد علیه‌ تقلب‌ در‌ انتخابات +تصاویر

چهارم آبان ماه سالروز شهادت سردار سید محمد سعید جعفری به عنوان شهید شاخص استان کرمانشاه است که با تشکیل کمیته های صیانت از انقلاب اسلامی و فرماندهی اولین عملیات نظامی انقلاب اسلامی به چهره ای ماندگار در عرصه حماسه و دفاع ایران اسلامی تبدیل شد. فردی که خصوصیت بارزش مبارزه با انحراف بود.
کد خبر : ۱۳۸۶۷۹
صراط: شهید جعفری با تأسیس شورای یاری تهیدستان، تاسیس پاسداران انقلاب در دی ماه 1357، فرماندهی اولین عملیات نظامی بعد از انقلاب، تشکیل گروه سلمان، تشکیل پیشمرگان کرد مسلمان، نهضت اسلامی دانشجویان غرب کشور و ... نقش بسزایی در پیشبرد نهضت انقلاب چه پیش از پیروزی و چه در روزهای نخست جنگ داشته است.

سلسه اقدامات و فعالیت های بی بدیل این شهید بزرگوار موجب شد مقام معظم رهبری در جریان سفر به کرمانشاه در چند دیدار خود با مردم و اقشار مختلف استان از او به عنوان شهید پیشتاز و پیشرو یاد کنند.


انجام اولین عملیات نظامی بعد از انقلاب به فرماندهی شهید جعفری

آيت الله لاهوتی در اسفند ماه ۵۷ برای ديدار از پادگان خضر زنده و اقدامات به عمل آمده به کرمانشاه سفر می کنند و با تشديد درگيری ها در کردستان و سقوط منطقه شهری سنندج و محاصره پادگان آن به وسيله گروهک ها تسليحات گسترده اين پادگان در شرف تصرف گروهک های معاند با نظام قرار گيرد.

شهيد سپهبد قرنی با ارائه اختيارات تام به شهيد سعيد جعفری در نيروهای نظامی منطقه غرب ورود نيروهای آموزش ديده ايشان را به عرصه دفاع طلب می نمايند. شهيد جعفری با استقرار در هوانيروز کرمانشاه و هماهنگی عمليات هوايی از پايگاه نوژه عمليات سنندج را آغاز نموده با خاموش کردن آتش نيروهای مهاجم به پادگان و هلی برد نيروهای آموزش ديده پادگان خضر زنده به درون پادگان تحت محاصره سنندج نخستين عمليات نظامی انقلاب اسلامی را در ۲۸ اسفند ماه ۱۳۵۷ با موفقيت کامل رهبری می کند.

در اين عمليات پر خطر نظامی با به شهادت رسيدن نخستين شهيدان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهيد امير شاهرضايی و برادران امير و حسين اشک تلخ پادگان سنندج و تسليحات آن از سقوط حتمی نجاتمی يابد و شهر سنندج از تصرف گروهک ها خارج می شود.

در فروردين ۵۸ پس از آزادی وتامين سنندج شهيد جعفری نيروهای مبارز سنندج را همراه با گروه ميثم به سمت مهاباد گسيل می دارند تا به صورت مردمی در شهر وارد و در پايگاه هايی مستقر گرديده متصرفين شهر و پادگان مهاباد را به عقب برانند. اين نيروها به مدت چند ماه تا رسيدن به هدف مورد نظر در مهاباد مستقر و در دو گروه فرهنگی و نظامی مشغول به فعاليت می گردند. پراکندگی نيروهای ضد انقلاب و عناصر وابسته به پاليزبان و... در شهرستان های (کرند وگهواره) نيز در آن زمان منجر به عدم امنيت در منطقه می شود. ارتباط نزديک شهيد جعفری با بزرگان قومی آن مناطق و طرح واگذاری تامين منطقه به ايشان اغتشاشات دراز مدت را بدون درگيری و مداخله نظامی خاتمه می دهد.

در اوايل مرداد ۵۸ با سقوط  پايگاه سپاه در مريوان به دست گروهک ها و قتل عام خانواده پاسداران منطقه شهيد سعيد جعفری با تقويت سران محلی مدافع انقلاب و ايجاد حرکت از روستا به شهر اين نيروها (طرح و مديريت يکی از نزديکان شهيد) منجر به محاصره شهر و قطع ارتباط گروهک ها با نيروهای خارج شده با ورود شهيد دکتر مصطفی چمرانبه منطقه به نمايندگی از دولت و مذاکره ايشان با شهيد جعفری با سران گروهک ها نيروهای متهاجم مريوان را به سمت پاوه ترک می کنند. حضور اين نيروهای غير متعهد در پاوه و بروز برخی رفتارهای زننده آنها مردم مسلمان پاوه را به واکنش وا داشته منجر به تحصن اعتراض آميز مردم در فرمانداری شهر می شود. متقابلا هواداران گروهک ها نيز تحصنی را به منظور اعمال فشار بر دولت در قوری قلعه ترتيب می دهند.

نقش بسزای شهید جعفری در یاری رساندن به شهید چمران و اجرای حکم تاریخی امام (ره) در شکستن حصر پاوه

در آن فضای متشنج شهيد جعفری در اقدامی شجاعانه با همراهی آيات اشرفی، کاظمی و خرمشاهی در جمع مردم متحصن در فرمانداری پاوه حضور می يابند و با سخنرانی و اعلام حمايت از متحصنين شخصا خطر مذاکره با سران گروهک ها را در قوری قلعه به جان می خرد و سعی در ختم غائله نموده موضع مردم پاوه را تثبيت می نمايند. پيروزي مذاكرات به نفع مردم پاوه و ورود شهيد چمران به اين شهر منجر به خشم معاندان و محاصره و حمله مسلحانه آن ها به پاوه شد.

شهيد جعفري در دو مرحله تسليحات و نيروهاي جان بركفي را به فرماندهي شهيد آيت شعباني و آقاي عبدالعلي بوچانپور به درون حلقه محاصره پاوه اعزام و پي گيري وسيعي را با همراهي آيت ا... مجتبي حاج آخوند جهت صدور فرمان امام (ره) خطاب به ارتش براي نجات پاوه ايفا مي کند.   

تحصن شهید جعفری علیه تقلب در انتخابات مجلس/ او با انحراف و گروهک ها بی وقفه مبارزه می کرد

به همین مناسبت یکی از همرزمان شهید جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مغز متفکر مبارزات در استان کرمانشاه و هماهنگی نیروهای انقلابی در آن شرایط بدون تردید شهید محمد سعید جعفری بود.

کرمی راد گفت: اقدامات او در تأسیس گروه های انقلابی و تشکل های مذهبی، سیاسی و مبارزاتی بسیار به روز و منطبق بر منطق پیشرفته مبارزاتی بود که در آن زمان برای بسیاری از افراد ناشناخته و تعجب بر انگیز می نمود.

وی ادامه داد: شاید بشود یکی از برترین خصلت های شهید جعفری را مبارزات وی علیه نهله های انحرافی و گروهک های ضد انقلاب دانست که در مدت کوتاه زندگی او بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نمود داشت.

همرزم شهید جعفری با اشاره به خاطره ای از این شهید والامقام اظهار داشت: در انتخابات مجلس اول شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرمانشاه دو نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق با اعمال نفوذ و تقلب در فرمانداری کرمانشاه توانستند با به دست آوردن آرای لازم به دور بعد انتخابات بروند.

وی ادامه داد: شهید جعفری همانطور که گفتم از خصوصیات بارزش مبارزه بی وقفه با گروهک های انحراف و نفاق بود و این بار هم با مشاهده چنین وضعیتی کوتاه نیامد و دست به کار شد.

کرمی راد گفت: شهید جعفری در فرمانداری کرمانشاه مردم را به تحصن دعوت کرد و با ارائه ادله مستند مانع از ورود دو نماینده که عضو مجاهدین خلق بودند شد.

منبع: مهر