جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰

جدول/ اظهارات موافقان محرمانه ماندن مذاکرات

کد خبر : ۱۳۸۴۳۶

سامی و عناوین افراد

اظهارنظر

حجت الاسلام ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس

مذاکرات ژنو قطعا باید محرمانه و در چارچوب تعریف‌شده نظام جمهوری اسلامی و در راستای تامین منافع ملی کشور باشد. مذاکرات باید به صورت منطقی و در چارچوب حقوق مشروع ملت ایران پیش رود و البته هنگامی‌که نتایج به یک سطح مطلوب دست یافت، می‌تواند جزئیات را در موقعیت مناسب در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

احمد توکلی نماینده مردم تهران

(در پاسخ به پرسشی در مورد ارزیابی‌اش از محرمانه نگه داشتن محتوای مذاکرات) عقل اقتضا می‌کند که این اتفاق بیفتد. مگر می‌شود مسائل مذاکرات دیپلماتیک را قبل از به نتیجه رساندن سر خیابان جار زد؟ این کار خیلی معقولی است و باید انجام شود.

سیدباقر حسینی عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

در تمام مذاکرات دیپلماتیک مسائل مطرح شده اساسی محرمانه بوده و بخش هایی از مذاکرات را برای آگاهی مردم علنی می کنند. محرمانه بودن مذاکرات در تمام دنیا تا به نتیجه نهایی رسیدن آن یک امر مرسوم بوده و مذاکرات ژنو نیز همچون سایر مذاکرات بوده و محرمانه بودن آن طبیعی است.قطعا تیم مذاکره کننده اصولی دارد که نظام تعریف کرده و آنها بر اساس این اصول گام بر می دارند.

عوض حیدرپور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

این نوع مذاکرات به طور طبیعی محرمانه است. مذاکرات گذشته نیز به صورت محرمانه برگزار شده است. ممکن است بررسی جزئیات تا حدودی مسائل قابل انتشار باشد.هیات ایرانی مصالح کار خود و ملت و نظام را خوب می​شناسند و باید در واقع همه به این ها اطمینان داشته باشیم و تقاضایی داشته باشیم که گروه های فشار به آنها فشار نیاورند.

صباح زنگنه نماینده عضو کمیسیون دفاعی مجلس اول

به نظر می‌آید در فضایی که از یک سو اختلاف نظر زیاد است و از سوی دیگر مخالفان اعم از دشمنان خارجی و افراد، احزاب و گروه‌های داخلی که به دنبال اهداف سیاسی خاصی هستند ممکن است بر پیشرفت مذاکرات اخلال ایجاد کنند، دو طرف مذاکره کننده می‌توانند برای سلامت روند مذاکرات، اطلاعاتی از جزئیات مورد بحث مطرح نکنند و مذاکرات محرمانه بماند.

حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم

گزارش مذاکرات هسته​ای به شورای امنیت می رود که مسئولان قوا در آن عضویت دارند و رهبری نظام نیز نظارت کامل بر آن دارند. از این رو انتقاد از محرمانه بودن مذاکرات به معنی تضعیف توان چانه زنی دولت نباید باشد. در حال حاضر تیم سیاست خارجی ما با پشتوانه بسیاری از رای مردم تا اعطای اختیارات از سوی مقام معظم رهبری در مذاکرات حضور دارند، در شرایطی که طرف مقابل آشفته است؛ امکان امتیاز گیری هست. انتقادات به تیم مذاکره کننده هسته​ای به کلیت این توان نباید ضربه بزند.

پیروز مجتهدزاده استاد دانشگاه و کارشناس مسایل بین الملل

درباره محرمانه بودن این مذاکرات باید بگویم که این یک روش بین المللی است که تا مذاکره به نتیجه نرسیده محتوای آن محرمانه بماند. افشای مذاکرات سبب خواهد شد کسانی که مخالف مذاکره هستند جوسازی کنند و در نتیجه از این محتوا سو برداشت خواهد شد. باید حوصله داشته باشیم تا مذاکرات به نتیجه مشخصی برسد.

سیداحمدرضا دستغیب نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

روند مذاکرات هسته​ای ایران همواره به همین شکل بوده و در مذاکرات قبل از ژنو نیز ما اطلاعات بیشتری به دست نمی آوردیم. اطلاعات ارائه شده از نشست ایران و گروه 1+5 در ژنو کمتر از مذاکرات گذشته نبوده است. فکر می کنم بکار گیری لفظ محرمانه توسط آقای ظریف حساسیت ها را افزایش داده است.

علی مطهری نماینده مردم تهران

محرمانه ماندن مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 اگر به این معنی باشد که جزییات مذاکره محرمانه بماند کار عاقلانه ای است ولی اگر بنا باشد امتیازاتی که طرف ایرانی به غرب می دهد محرمانه بماند کار درستی نیست.

مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری

انتقاد از محرمانه ماندن نخستین مذاکره دولت یازدهم با کشورهای عضو گروه 1+5 در ژنو، دلسوزی برای مردم ایران اسلامی نیست. محرمانه نگه داشتن مذاکرات اولیه کار اشتباهی نیست. این یک رسم دیپلماتیک است که مذاکرات تا رسیدن به نتیجه نهایی محرمانه باقی بماند.

حسن قشقاوی معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت خارجه

لازمه دموکراسی و آزادی بیان فضای نقد و انتقاد آزادانه در جامعه است که نظام جمهوری اسلامی آن را پذیرفته است و به آن عمل می‌کند. آن چه که مسلم است این موضوع (محرمانه ماندن مذاکرات)یک مساله شکلی است که معمولا دو طرف مذاکره نحوه پردازش رسانه‌یی توافق‌ها را تعیین می‌کنند و بدان عمل می‌کنند. تاکنون هیچ یک از اعضای 1+5 از توافق حاصله در این خصوص تخطی نکرده‌اند.