صراط: مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: با تلاش به موقع نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست استان، حریق منطقه پارک ملی گلستان به طور کامل مهار شد.
قاسم سمیعی پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه شورای بحران استان گلستان اظهار داشت: این آتشسوزی از ساعت 14:00 عصر دیروز شنبه آغاز شده بود که با توجه به اقدامات نیروهای مستقر، امروز صبح به طور کامل اطفاء شد.با گرمای 42 درجهای خطرپذیری جنگلهای گلستان افزایش یافته است
وی خاطرنشان کرد: براساس گزارشهای رسیده، این آتشسوزی بیشتر در سطح زمین و علفزارهای منطقه اتفاق افتاده و با اقدام به موقع از انتشار آن به دامنه وسیع جنگلی جلوگیری شده است.
سمیعی با اشاره به گرمای بیسابقه گلستان طی دو روز گذشته اذعان داشت: با توجه به افزایش 42 درجهای دما، در روز گذشته انتظار میرفت که جنگلهای استان با کوچکترین آتشسوزی در دامن طبیعت دچار حریق جدی شوند.
سهلانگاری انسانی عامل اصلی آتش سوزیهای اخیر در عرصه منابع طبیعی گلستان
وی ادامه داد: احتمالا این آتشسوزی بر اثر سهلانگاری افرادی که در این پارک تردد میکنند، رخ داده و با توجه به خشکسالی و گرمای اخیر استان، شرایط برای توسعه حریق مهیا شده است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان از مسافران و افرادی که در جنگلهای استان تردد میکنند درخواست کرد: در این اوقات از سال ضمن رعایت نکات ایمنی از برافروختن آتش در جنگلها، حریم جادهها و تفرجگاهها خودداری کنند.
حضور نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست گلستان در منطقه پارک ملی
سمیعی متذکر شد: هم اکنون نیروهای اطفای حریق محیط زیست در منطقه پارک ملی گلستان حضور دارند، تا مانع از هرگونه حریق احتمالی شوند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه از اواخر امروز بعد از ظهر با ابرناکی هوا، بارش باران و کاهش دما خطرپذیری حریق جنگلهای استان کاهش خواهد یافت.
سمیعی با اشاره به حریق جنگلهای استان طی سالهای اخیر تصریح کرد: برای کاهش حریق، علاوه بر عوامل طبیعی برنامههای پیشگیری، آموزش و تجهیز نیروهای منابع طبیعی استان و حضور به موقع آنان در زمان بروز هر حریق موثر است.
وی با اشاره به نقش مردم در پیشگیری و مقابله با حریق در عرصه منابع طبیعی ادامه داد: طی سالهای اخیر آموزش مردمان ساکن در حواشی جنگلهای استان از برنامههای مهم دستگاههای ذیربط بوده است.
نقش رسانهها در کاهش اثرات بلایای طبیعی
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان یادآور شد: در این مدت گزارشات به موقع مردمی و اطلاعرسانی سریع آنان به مرکز اطلاعات منابع طبیعی موجب شد تا از بروز حریقهای گسترده جلوگیری شده و در همان لحظات اولیه آتشسوزی ها مهار شود.
سمیعی با تاکید بر نقش رسانهها به ویژه صدا و سیما در کاهش آتشسوزی جنگلها خاطرنشان کرد: آموزش فراگیر مردم در تمامی حوادث مرتبط با بلایای طبیعی به ویژه این عرصه با همت همه رسانههای جمعی به ویژه صدا و سیما میسر است.
وی تصریح کرد: موضوع حفاظت از منابع طبیعی تنها وظیفه یک دستگاه خاص نیست، بلکه علاوه بر دستگاههای اجرایی همه مردم باید این موضوع را جدی گرفته و در حفظ و صیانت از این سرمایه ملی برای نسلهای بعد کوشا باشند.
استان گلستان با جمعیتی حدود یک میلیون و 800 هزار نفر در شمال شرقی کشور قرار دارد و به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی، این استان هر ساله شاهد حوادث و بلایای متعدد طبیعی از جمله زلزله، سیل و آتشسوزی جنگلها است.