پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۲

اولین مصاحبه بین‌المللی رییس‌بانک‌مرکزی

ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران می گوید دولت حسن روحانی به دنبال ایجاد استقلال بیشتری است تا بتواند یکی از بالاترین نرخ های تورم جهان را کنترل کند.
کد خبر : ۱۳۷۴۲۱
صراط: به نقل از بلومبرگ نوشت: سیف در اولین مصاحبه خود با یک سازمان خبری بین‌المللی از زمان استقرارش در بانک مرکزی گفت، کابینه حسن روحانی قبول کرده‌ است که سیاست‌های پولی و مالی از یکدیگر جدا شده و به بانک مرکزی استقلال بیشتری بدهند. این موضوع اجازه می‌دهد که نقدینگی کنترل شود و تورم پایین بیاید. به گفته سیف، تنظیم اولین اولویت اوست.

روحانی اقتصاد در حال رکودی را به ارث برد که تحریم‌های بین‌المللی ارزش پولی را کاهش داده بود و تورم را به ۴۰درصد رسانده بود. سیف در ۱۲ اکتبر تایید کرد که اقتصاد به رکود تورمی گرفتار شده است. سیف روز گذشته در واشنگتن، که برای شرکت در دیدار سالیانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در آنجا بسر می‌برد، گفت: "در دولت پیش اختصاص اعتبار برای بسیاری از بخش‌ها بر پایه تحلیل و تخصص نبود؛ یکی از آنها پروژه خانه‌سازی برای فقرا بود که منابع زیادی به آن اختصاص داده شد؛ حدود ۴۰ درصد از نقدینگی."

در حالیکه بانک مرکزی در حال تلاش برای کاهش اثرات تحریم‌های بین‌المللی هستند، تحلیلگران گروه اوراسیا و واحد اطلاعات اکونومیست گفته‌اند که سیف می‌تواند در مقابل سیاست‌های دولت برای اعتبارات ارزان مقاومت کند، سیاستی که در دولت احمدی‌نژاد دنبال شد و موجب تضعیف بانک‌های کشور شد.

روحانی در دور اول انتخابات به پیروزی رسید و وعده داد که برای پایان دادن به بن‌بست با قدرت‌های غربی، که ایران را به تلاش برای بدست آوردن سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند، مذاکرات را ادامه دهند. ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است.

به گزارش تحقیقی که توسط شرکت اقتصادی روبینی و مارک دوبوویتز رئیس سازمان دفاع از دموکراسی‌ها انجام گرفته، تحریم‌ها ذخیره ارزی ایران را تا پایان سال تا ۷۰ میلیارد دلار کاهش خواهد داد.

سیف می گوید: "در دولت قبلی تخصیص اعتبار به بسیاری از بخش‌ها در نتیجه تجزیه و تحلیل‌های کارشناسان انجام نگرفته بود ... پروژه مسکن مهر که برای فقرا ساخته شده است نقدینگی را به بیش از ۴۰درصد افزایش داده است.

سیف بخشی از تیم اقتصادی دولت روحانی است که در عین ناباوری در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری انتخاب شد؛ آن هم در حالی که مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب به بن‌بست رسیده بود.

به گفته مارک دبوویتز، رییس بنیاد دفاع از دموکراسی و شرکت روبینی، موسسه تحقیقات اقتصادی جهان، تحریم‌ها ذخایر ارزی ایران را تا پایان سال جاری به ۷۰ میلیارد دلار کاهش خواهد داد. طبق این تحقیقات، از کل این میزان، ایران احتمالا فقط به ۲۰ میلیارد دلار آن دسترسی دارد که کمتر از سه ماه واردات این کشور را پوشش می‌دهد. حدود ۵۰ میلیارد دلار در کشورهایی نظیر چین و ترکیه است که از ایران نفت می‌خرند و تحت تحریم‌های موجود، تنها می‌توان آنها را در آنجا خرج کرد. بانک مرکزی ایران در ماه ژوئیه گفت که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد. سیف از افشای ارزش ذخیره این بانک خودداری کرد.

در ۱۲ ماه پیش از انتخاب روحانی، ریال ایران نیمی از ارزش خود را در مقابل دلار از دست داد که البته از آن زمان ۲۰ درصد آنرا جبران کرده است. سیف گفته است: "بازار ارز تقریبا ثابت است."

اولویت اصلی بانک مرکزی کاهش تورم و میزان نقدینگی است. وی گفت: "ما اکنون با تورم رکودی روبرو هستیم. سیاست‌های انبساطی پولی و مالی کمکی به رشد نمی‌کند."

وی گفت، برای کاهش تاثیر سیاست‌های پولی بسته‌تر بر آینده رشد، بانک مرکزی به دنبال تخصیص منابع به فعالیت‌های سازنده و تلاش برای بهبود فضای تجارت است.

بانک مرکزی تخمین می‌زند که رشد اقتصادی ایران در سال ایرانی منتهی به مارس صفر باشد. سیف می‌گوید ممکن در سال آینده رشد اقتصادی به ۳ درصد برسد.

منبع: افکار
برچسب ها: تحریم بانک سیف صراط