پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۰
حاشیه جلسه علنی امروز شورای شهر تهران

جدل لفظی مختاباد و طلایی

مرتضی طلایی، نایب رئیس شورا قصد داشت صحبت کند که مسجد جامعی تلاش کرد مانع شود و گفت این بحث ها را برای جلسه غیرعلنی بگذارید، اما طلایی گفت: وقتی شما به کسی اجازه صحبت کردن می دهید، باید اجازه پاسخ دادن به او را هم بدهید.
کد خبر : ۱۳۷۱۸۱
صراط: در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران عبدالحسین مختاباد اعلام کرد که قصد دارد از کمیسیون فرهنگی شورا استعفا بدهد، حبیب کاشانی به رئیس شورا درباره رعایت آیین نامه شورا تذکر داد و از تعدادی از نابینایان تقدیر شد.

جلسه امروز شورا در ساعت 9:20 دقیقه صبح با تلاوت قرآن کریم توسط عبدالمقیم ناصحی شروع شد.

علیرضا دبیر درباره شروع به موقع جلسه شورا تذکر داد و گفت: دوستان سعی کنند سر ساعت در جلسه حاضر باشند تا جلسه به موقع شروع شود. ما نماینده مردم هستیم و در برابر حقوقی که دریافت می کنیم، موظف به 70 ساعت حضور در جلسه هستیم. بهتر است سعی کنیم وقتمان را به تذکرات بیش از حد نگذارنیم و زودتر وارد دستور جلسه شویم.

در پاسخ به او، احمد مسجدجامعی، رئیس شورا گفت: ما موظف هستیم بخشی از وقتمان را به تلاوت قرآن کریم و ترجمه آن بگذرانیم و این تکلیف شرعی و الهی ماست.

دبیر بعدتر در میانه جلسه گفت: منظور من این نبود که آقای ناصحی قرآن نخوانند. بلکه اگر از تاخیرهای ابتدای جلسه کم کنیم، فرصت کافی برای رسیدگی به دستور جلسات و ارائه نظرات خود خواهیم داشت.

در ادامه جلسه، الهه راستگو، منشی هیات رئیسه نطق پیش از دستوری درباره روز جهانی عصای سفید و ضرورت توجه به نیازهای نابینایان ایراد کرد.

سپس عباس جدیدی، معاون نظارت شورا درباره حادثه رانش زمین در خیابان ایران زمین گزارشی ارائه داد.

پس از آن، کارشناس ستاد هماهنگی انجمن های شورایاری به جای رئیس این ستاد که کسالت داشت، گزارشی از عملکرد و فعالیت‌های این ستاد در پنج سال گذشته ارائه داد.

دبیر درباره این گزارش به مرحوم ضرغام که در اسلایدهای گزارش عکسش دیده می‌شد، اشاره کرد و گفت برای وی صلواتی ختم کنند. اما این جمله را در میانه صحبتش درباره جلسه با وزیر کشور در خصوص برگزاری انتخابات شورایاری‌ها گفت که باعث شد مسجدجامعی به مزاح بگوید: برای آقای ضرغام صلوات بفرستید، و گرنه وزیر محترم کشور که در قید حیات است!

دستور جلسه بعدی، گزارش احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا بود که وی درخواست لغو آن را نمود و گفت: از آنجا که بخش اعظم گزارش بنده با گزارش آقای جدیدی یکی است، کمیسیون پس از پیگیری و دریافت اطلاعات تکمیلی در آینده گزارش دیگری درباره این حادثه ارائه خواهد داد.

با این حال، مسجد جامعی از وی خواست که دست کم چکیده‌ای از گزارش کمیسیون را ارائه دهد که ابوالفضل قناعتی، عضو دیگر کمیسیون عمران این کار را انجام داد.

همچنین مجتبی شاکری، عضو روشندل شورای شهر گزارشی درباره روز عصای سپید ارائه داد و از دانش آموزان نابینای نخبه تهرانی تقدیر کرد.

ارائه گزارش معاون شهرسازی و معماری شهرداری درباره حسن اجرای مصوبه «مناسب سازی فضاهای شهری برای جانبازان و معلولان جسمی و حرکتی» به رغم حضور علیرضا جاوید در جلسه منتفی شد.

شورای شهر سپس به بررسی دو فوریت و متن طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه خدمات ویژه به نابینایان تهرانی» پرداخت که دو فوریت و متن آن به تصویب شورا رسید.

در هنگام رای گیری برای این طرح، با توجه به اینکه دبیر پیشنهاد یک فوریتی شدن آن را مطرح کرده بود، حبیب کاشانی تذکر داد که ابتدا باید برای پیشنهاد رای گیری شود و بعد اگر رای نیاورد، برای اصل طرح رای بگیرد. اما مسجدجامعی مخالفت کرد و این به مناقشه ای چند دقیقه ای بین این دو منجر شد که در نهایت دو فوریت به رای گذاشته و تصویب شد.

عبدالحسین مختاباد نیز در جلسه امروز با بیان اینکه بی اخلاقی در کشور ما دارد به اخلاق تبدیل می شود، گفت: من از چند سال قبل برای اجرای برنامه ای به همراه گروهی به شانگ‌های دعوت شده بودیم و چون ویزای انفرادی نمی‌شد برای من صادر شود، مجبور شدم در این برنامه شرکت کنم و انتخابات کمیسیون‌ها در غیاب من برگزار شد.

وی ادامه داد: این رفتارها از شورای شهر بعید است. ما باید بتوانیم با هم کار کنیم و به کسانی که توان کار فرهنگی دارند، اجازه کار بدهیم، آن هم با مشکلات فرهنگی عمیقی که تهران با آنها دست به گریبان است.

مختاباد افزود: من این انتخابات را قانونی نمی دانم و به نشانه اعتراض قصد دارم از کمیسیون فرهنگی استعفا دهم و در یک کمیسیون دیگر عضو شوم.

در پاسخ به وی، مرتضی طلایی، نایب رئیس شورا قصد داشت صحبت کند که مسجد جامعی تلاش کرد مانع شود و گفت این بحث ها را برای جلسه غیرعلنی بگذارید، اما طلایی گفت: وقتی شما به کسی اجازه صحبت کردن می دهید، باید اجازه پاسخ دادن به او را هم بدهید. چون بحث اخلاق مطرح شد، می خواهم جواب ایشان را بدهم.

وی ادامه داد: من از جمله کسانی بودم که موافق برگزاری انتخابات در جلسه سه شنبه بودم، اما اکثریت اعضا موافقت نکردند و وقتی جلسه با اکثریت اعضا برگزار می شود و رای گیری صورت می گیرد، انتخابات قانونی است.

در نهایت جلسه بدون بررسی یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به تملک، حفظ و بازسازی عمارت معروف به عین الدوله» به پایان رسید.
منبع: فارس