جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۶

اظهارات آبکی معصومه ابتکار!

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اقتصادی بودن احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: احیای این دریاچه، اکوتوریسم منطقه را هم فعال می‌کند.
کد خبر : ۱۳۵۲۹۴
صراط: معصومه ابتکار در همایش گردشگری و اکوتوریسم آبی که در سالن همایش های برج میلاد و با حضور جمعی از فعالان طبیعت گردی و شورایاران برگزار شد، بر همکاری سازمان متبوعش با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید کرد.

معاون رئیس‌جمهور گفت: پس از انتخابات 24 خرداد و بویژه سخنرانی رئیس جمهوری در سازمان ملل فضای بهتری در حوزه روابط بین الملل برای کشور فراهم شده است که می‌تواند دریچه نوینی در گردشگری بگشاید.

وی به بازگشت شیردال به کشور اشاره کرد و گفت: این اثر تاریخی یک میراث طبیعی و ترکیبی از شیر و پرنده است و اهمیت میراث طبیعی در زندگی گذشتگان و پیوند ناگسستنی میراث فرهنگی و طبیعی را در ایران نشان می‌دهد. این اثر نشان می‌دهد که گذشتگان شناخت کافی از طبیعت داشتند و نمادهای فرهنگی خود را متاثر از طبیعت می‌ساختند.

ابتکار با تاکید بر اینکه می توان با داشتن یک راهبرد درست برای حفاظت میراث فرهنگی و محیط زیست از آن برای تعالی انسان ها استفاده کرد، بازگشت به دامن طبیعت را امری الهام بخش برای انسان ها توصیف کرد و افزود: جنگل‌ها و سواحل شمالی و جنوبی کشور می تواند برای گردشگران داخلی و خارجی جذاب باشد و زمینه را برای تفریحات سالم فراهم کند به شرط آنکه زباله در طبیعت به جای نگذارد.

وی با یادآوری وضعیت محیط زیست گفت: واقعیت این است که وضعیت فعلی دریای خزر اصلا زیبنده گردشگری نیست و شرایط مناسبی در سواحل شمالی برای گردشگری نداریم.

ابتکار به مزیت‌های مناطق کویری ایران در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: می‌توان زیبایی شب را در کویر مشاهده کرد به شرطی که فعالیت های معدنی بی رویه در کویر اجازه بدهد. فعالیت معدنی بی رویه و فعالیت‌های معدنی بدون مطالعات زیست محیطی، زیست‌گاه‌های طبیعی کشور را دچار دخل و تصرف هایی کرده است که دیگر نمی‌توان از زیبایی‌های آن لذت برد.

ابتکار از پرنده‌نگری به عنوان یکی از شاخه های تخصصی طبیعت گردی در ایران نام برد و گفت: ایران به لحاظ تنوع گونه های پرندگان یکی از رده های مهم جهانی را در اختیار دارد و پرنده نگری می‌تواند زمینه خوبی برای گردشگری باشد به شرطی که شکار بی رویه اجازه بدهد و آلودگی شهرهای بزرگ امکان زیست پرندگان را بدهد.

وی به واقعیت های زیست محیطی اشاره کرد و گفت: باید سیاست های خود را در گردشگری میراثی و طبیعی با نگاه حفاظتی و توجه به محیط زیست تعریف کنیم.

معاون رئیس جمهور بر لزوم رعایت استانداردهای زیست محیطی در ارایه طرح های گردشگری تاکید کردو گفت: حفظ محیط زیست باید به خواست ملی تبدیل شود زیرا رعایت استانداردهای محیط زیست از الزامات اولیه است.

ابتکار در ادامه به آسیب پذیری طبیعت در مواجه به انسان ها اشاره کردو گفت: برای نمونه دریاچه ارومیه یکی از مناطق گردشگری بسیار زیبای ایران بود و پارک ملی دریاچه ارومیه سالانه پذیرای صدها هزار پرنده از جمله فلامینگو بود که این منطقه را به یکی از جاذبه های جهانی تبدیل کرده بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، ظرفیت های گردشگری آن هم از بین رفته است، گفت: اگر پارک ملی ارومیه احیا شود، می توان این ظرفیت را بار دیگر ایجاد کرد.

به گفته ابتکار، توجه به ظرفیت های گردشگری دریاچه ارومیه می تواند فعالیت های اقتصادی جوامع میزبان در این منطقه را تحت تاثیر قرار دهد زیرا فعالیت‌های کشاورزی آنان از محل 30 درصد حق آب دریاچه ارومیه سبب بروز این مشکلات شده است.

وی تاکید کرد: اگر دریاچه ارومیه احیا شود، فعالیت اکوتوریسم هم احیا می شود و احیای آن کاملا اقتصادی است که در این صورت می‌توان فعالیت‌های کشاورزی را نیز در یک برنامه زمان بندی اصلاح کرد.حفاظت از محیط زیست توجیه دارد و باید با هزینه‌های سنگینی که انجام می‌دهیم دریاچه ارومیه و دهها تالاب که در معرض آسیب هستند را احیا می‌کنیم.

ابتکار شرایط آبی کشور را پرخطر و مدیریت منابع آبی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر این رویکرد در سرلوحه سیاست های کشور قرار گیرد می‌توان محیط زیست را حفظ کرد. با توجه به چالش های موجود در بحث آب، تغییرات آب و هوایی و نیز کاهش بارش‌ها نیازمند حفاظت از آب داریم.

وی از رودخانه کارون به عنوان یکی دیگر از ظرفیت‌های اکوتوریسم آبی کشور یاد کرد و گفت: متاسفانه این رودخانه با توجه به آلودگی ها به یک تهددید تبدیل شده است.اگر راهبرد مشترکی در حوزه حفاظت از محیط زیست و میراث طبیعی و تاریخی ترسیم کنیم می‌توانیم دشواری های کنونی را پشت سر بگذاریم و آینده نوینی ترسیم کنیم.

وی بر تقویت آیین‌نامه‌ها و تفاهم نامه‌های مشترک گذشته با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که در دولت خاتمی تدوین شد، تاکید کرد و گفت: باید از توانمندی دو سازمان در جهت حفظ میراث طبیعی و تاریخی بهره بگیریم.

ابتکار پیشنهاد کرد که دو سازمان تفاهم نامه مشترک همکاری در همه زمینه ها تعریف و به امضا برسانند تا در جهت حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی به کارگرفته شود.

منبع: تسنیم