جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۹

روایت مدیرعامل توانیر از افزایش قیمت برق

مدیر عامل شرکت توانیر از پیگیری افزایش تبعیضی قیمت برق خبر داد و گفت: مصرف‌کننده‌ای که برق بیشتری مصرف می‌کند باید پولش را بدهد.
کد خبر : ۱۳۵۱۵۷
صراط: همایون حائری  تاکید کرد: برای مدیریت تقاضا برق باید دو کار قیمت‌گذاری و کار فرهنگی را انجام دهد.

وی تصریح کرد: اگر مردم از چگونگی تأمین برق آگاهی داشته باشند، مصرف را به خوبی مدیریت می‌کنند.

مدیر عامل شرکت توانیر با اشاره به این‌که پس از ارائه‌ی پیشنهاد دولت باید با آن موافقت کند، گفت: افزایش تبعیضی قیمت برق را پیگیری می‌کنیم و طرح آن را به دولت می‌دهیم.

حائری در پایان تاکید کرد: دولت باید این طرح را تایید کند.

وزیر نیرو پیش از این درمورد اصلاح تعرفه تاکید کرده بود که قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها روش‌هایی را برای اصلاح تعرفه آب و برق پیش‌بینی کرده است و گفت: تا پایان برنامه پنجم قرار بود که قیمت حامل‌های انرژی به نرخ واقعی برسد.

حمید چیت‌چیان اظهار کرد:‌ در حال حاضر دولت برای اصلاح تعرفه‌ها در حال چاره جویی است و اطلاعات بیشتر را باید از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی جست‌وجو کرد؛ هم اکنون همه سازمان‌ها برای اصلاح تعرفه‌ها همکاری دارند.

افزایش پلکانی و تبعیضی قیمت برق

وی با اشاره به افزایش قیمت به صورت پلکانی و تبعیضی گفت:‌ ممکن است افزایش قیمت در مورد افرادی که قدرت خرید کمی دارند اعمال نشود اما برای واقعی شدن قیمت در واقع نظام‌های تشویقی در نظر گرفته شده است.

وزیر نیرو با اشاره به اصلاح قیمت و نظام نیز گفت: اصلاح نظام اعم از اصلاح تعرفه‌ها و سایر موارد است؛ یکی از مصادیق اصلاح نظام اصلاح تعرفه‌هایی است که بابت خدمات آب و برق از مردم گرفته می‌شود. بخش دیگر نیز مربوط به اعمال سیاست‌های قیمتی متفاوت در قسمت‌های مختلف می‌شود.

چیت‌چیان در ادامه صحبت‌های خود به سیاست‌های اعمال شده در مناطق گرمسیری اشاره کرد که قیمت برق در آن منطقه کمتر و با تخفیف گرفته می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم اعمال سیاست‌های مختلف اظهار کرد: سیاست‌های قبلی اصلاح شده و اعمال می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به تولید انرژی پاک نیز گفت: ما برای واحدهایی که دستگاه تولید برق در ساختمان خود داشته باشند تعرفه‌های خاص در نظر می‌گیریم و حاضریم برق تولید مازاد آن‌ها را بخریم.

اجرای فاز اول هدفمندی‌ یارانه‌ها کمکی نکرد

چیت‌چیان در پاسخ به این که‌ آیا اصلاح قیمت در فاز اول هدفمندی‌ یارانه‌ها کمک کرد یا نه؟ نیز گفت:‌ خیر. میزان افزایشی که در قیمت حامل های انرژی صورت گرفت به ویژه در حوزه برق و آب کافی نبود به گونه‌ای که قیمت متوسط از 17 تومان به 43 تومان افزایش یافت اما از این مبلغ 166 ریال را باید به سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها برمی‌گرداندیم. بنابراین نرخ دریافتی 264 ریال می‌شد اما در عوض بسیاری از هزینه‌های ما افزایش پیدا کرد.

وی افزود: از سوی دیگر در بخش وصول مطالبات مشکل داشتیم بنابراین آنچه که اکنون به دست صنعت می‌رسد به ازای هر کیلووات ساعت حدود 200 ریال است در حالی که هزینه‌هایمان بیش از دو برابر شده است. لذا اجرای این قانون برای خدمات آب و برق باعث افزایش سرمایه مالی نبوده است.

افزایش قیمت برق در سال آینده اجتناب ناپذیر است

همچنین معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز تاکید کرده بود که موضوع افزایش برق در سال آینده باید مورد بررسی قرار گیرد و به نظر می رسد که این بحث اجتناب ناپذیر است.

هوشنگ فلاحتیان اظهار کرد: قیمت نهاده‌هایی که تولید، انتقال و توزیع برق را شکل می‌دهد در طول 10 سال گذشته چندین برابر شده است.

وی افزود: با وجود چندین برابر شدن قیمت نهاده‌ها قیمت برق به جز در مرحله اجرای فاز اول هدفمندی‌ یارانه‌ها تغییری پیدا نکرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین تصریح کرد: بخش زیادی از افزایش نرخ برق در مرحله اول هدفمندی‌ یارانه‌ها نیز به مردم بازمی گردد بنابراین افزایش قیمت برق باید بررسی شود.

منبع: ایسنا