جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۴

جولان سگ‌های ولگرد در تهران ادامه دارد

مسیر شمال به جنوب با شیبی تند. ماشین‌ها که نه آدم‌ها با مرکب‌های آهنینشنان سرعت را از هم می‌ربایند. اینجا لاین سبقت است. در هیاهوی این همه شتاب سگی بی خیال جولان می‌دهد. ترمزی سنگین جاده را خرش می‌دهد و صدای مهیب بر هم خوردن ماشین‌ها به گوش می‌رسد.
کد خبر : ۱۳۴۹۸۱
صراط: مسیر شمال به جنوب با شیبی تند. ماشین‌ها که نه آدم‌ها با مرکب‌های آهنینشنان سرعت را از هم می‌ربایند. اینجا لاین سبقت است. در هیاهوی این همه شتاب سگی بی خیال جولان می‌دهد. ترمزی سنگین جاده را خرش می‌دهد و صدای مهیب بر هم خوردن ماشین‌ها به گوش می‌رسد.

سَگ یکی از زیر رده‌های خانگی گرگ‌ها و پستانداران از راستهٔ سگ‌سانان است.

این واژه برای هر دو گونهٔ خانگی و شکاری و گاهی اوقات برای گونه‌های وحشی نیز به کار می‌رود. مدت هاست سگ ها در بزرگراه های شهر در حال جولان دادن هستند.

ماشین ها که با سرعت در لاین سبقت در حرکت هستند به یک باره با دیدن سگ های که در حال دویدن در این لاین هستند ترمز می کنند و همین امر باعث بروز تصادف در بزرگراه می شود.

لاشه سگ و گربه‌های که بر اثر تصادف در بزرگراه جان خود را از دست می دهند به وفور در وسط بزرگراه ها دیده می شوند و برخی از ماشین ‌ها برای اینکه از روی لاشه این حیوانات عبور نکنند به چپ و راست بزرگراه حرکت می کنند که در برخی از موارد منجر به تصادف و به تبع آن ترافیک شدید می شود.

برخی از این سگ ها ولگرد هستند و برخی نیز صاحب دارند. در تهران خرید و فروش سگ در حاشیه بزرگراه آزادگان جنب مرکز خرید و فروش پرندگان زینتی انجام می شود و روزانه افراد زیادی برای خرید این حیوان به این قسمت شهر مراجعه می کنند.

که البته مسئولان شهری معتقدند که خرید و فروش سگ در این قسمت از شهر ربطی به آنها ندارد. مسئولان معتقدند که این کار به صورت غیرقانونی انجام می شود.

خرید و فروش غیرقانونی سگ در تهران در حال انجام است و در برخی از موارد این حیوانات نیز در شهر رها می شوند و به شهروندان آسیب وارد می کنند.

برخی از سگ ها ی ولگرد  از حاشیه شهر وارد می شوند و در حال جولان دادن در شهر هستند.

حیدرزاده  رئیس سابق محیط زیست شهر تهران در خصوص مبارزه با سگ‌های ولگرد و بیمار در شهر گفته بود: در حال حاضر سگها را زنده‌گیری می‌کنیم و کشتن سگها با گلوله و تفنگ را به مرور کنار می‌گذاریم چرا که از لحاظ اخلاقی و زیست محیطی این کار درست نیست.

رئیس سابق ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران اضافه کرد: برخی از سگها بیمار هستند و باید معدوم شوند اما تعدادی از سگهای ولگرد در کمپ‌ها نگهداری و پلاک‌گذاری می‌شوند و سپس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی به یکی از خبرگزاری ها گفته بود پرونده سگ‌های ولگرد شهر کاملا بسته شده است.

وی در ادامه گفت: سگ‌های ولگرد شهر کاملا در کنترل مدیریت شهری است و برای اولین بار در سطح کشور 11 اکیپ برای جمع اوری سگ‌های ولگرد ایجاد شده است.

مشاور سابق زیست محیطی شهردار تهران درباره سگ‌های ولگرد در مناطق جنوبی که هنوز نیز دیده می‌شوند اظهار کرد: این سگ‌ها، سگ‌های باغی هستند که نمی‌توان به آن‌ها عنوان سگ‌های ولگرد داد چرا که در محیط باغ حضور دارند و حتی اگر از باغ خارج شوند سریعا خود را به باغ صاحب خود می‌رسانند بنابراین به صراحت اعلام می‌کنم که پرونده سگ‌های ولگرد کاملا بسته شده است.

حیدرزاده با اشاره به اینکه سگ‌ها در کمپی واقع در کرج نگهداری می‌شوند درباره تعداد این سگ‌ها پاسخ صریحی نداد و گفت: این سگ‌ها بعد از پلاک گذاری به کرج برده و از آن‌ها نگهداری می‌شود.

وی اظهار کرد: در صورتی که سگی در مکان عمومی دیده و ایجاد مزاحمت کند قابل جمع آوری است که البته این نیز باید مراحل قانونی خود را طی کند. شهرداری تهران نیز در جمع آوری این نوع سگ‌ها که مزاحمت ایجاد می‌کنند تنها از طریق مراجع قضایی موضوع را پیگیری و به سرانجام می‌رساند.

خفت گیری سگ های ولگرد یکی از طرح‌ها بود که به نظر می رسد خیلی هم به نتیجه نرسید چرا که همچنان سگ ها در شهر در جولان دادن هستند.

بر اساس این گزارش، دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد که در ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور تصویب شد،از سوی نیکزاد معاون سابق هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور جهت اجرا از سوی شهرداری هاو دهیاری های سراسر کشور به استانداری ها ابلاغ شده است.

دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد پس از حدود یک سال جلسات و بحث و تبادل نطر نمایندگان سازمانهای عضو ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان که به میزبانی دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور برگزار شد،بهمن ماه 87 به تصویب رسید.

اهداف تهیه این دستورالعمل عبارتست ازکنترل بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگهای ولگرد و کنترل جمعیت آنها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی درخصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم( با اولویت سگ‌های ولگرد ).

مهمترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگهای ولگرد، شیوع بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان ، افزایش آن در جمعیت دامی و انسان و انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان است و از جمله مهمترین آنها می‌توان به بیماریهایی نظیر هاری، کیست هیداتیک، سالک،کالاآزار،لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره نمود که برضرورت اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بیش ازپیش تاکید می ورزد.

همچنین سگهای ولگرد بعنوان یکی از عوامل اصلی حمله و گزش به انسان مطرح هستند که در موارد عدیده‌ای گزش انسان توسط سگ ( بدون انتقال بیماری ) منجر به مرگ بالاخص در اطفال می‌گردد و موجب سلب آسایش عمومی در شهرها و روستاها شده و به عنوان یکی از مهمترین عوامل آلوده‌کننده پارکها و تفرجگاه‌ها مطرح است و سگها دارای قابلیت و پتانسیل تولید مثلی بسیار بالا بوده و به همین علت جمعیت سگهای ولگرد در صورت اجرا نشدن برنامه‌های کنترل و مبارزه، سریعاً افزایش یافته که مخاطرات فراوانی برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.

بر اساس این دستورالعمل مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم باید دارای محل نگهداری حیوانات مزاحم باشد که در شهرداریهای دارای مجوز کارگروه استانی ایجاد می شود و این محل باید در خارج از محدوده مناطق مسکونی که به تایید کارگروه شهرستان رسیده باشد مکان یابی شده و واجد مشخصات خاصی باشد .

به گزارش فارس، معضل سگ‌های ولگرد تاکنون رفع نشده و این حیوانات ناقل بیماری‌های زیادی هستند و بهتر است مسئولان هر چه سریعتر در جهت رفع این مشکل اقدام کنند.
منبع: فارس