جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱

یک اعتراف تلخ از وزیر بهداشت سابق

وزیر سابق بهداشت با عنوان این مطلب که دنیا گرفتار کمبود اعتبارات در نظام سلامت است افزود: آنها ته ظرف هزینه های سلامت را بسته اند ولی ظرف ما کف ندارد.
کد خبر : ۱۲۸۸۶۹
  صراطدکتر محمدحسن طریقت منفرد صبح یک شنبه در مراسم تودیع خود که با حضور معاون اول رئیس جمهور در مرکز همایش های رازی برگزار شد اظهار داشت: بنده معتقدم مشکل بهداشت و درمان در کشور ما به هیچ وجه پول نیست ضمن این که سرمایه گذاری در این بخش هزینه نیست. دنیا گرفتار کمبود اعتبارات در نظام سلامت است ولی آن ها ته این ظرف را بسته اند که متاسفانه در کشور ما ظرف بهداشت و درمان کف ندارد.

وی با بیان این که در سال 90 بیش ذاز 40 هزار میلیارد تومان در بخش درمان هزینه شده است افزود: از این مقدار فقط 15 هزار میلیارد تومان آن توسط دولت و بیمه ها تامین شده و 25 هزار میلیارد تومان آن را از مردم گرفته ایم.

طریقت منفرد با اعلام این که پیش بینی می شود در سال 92 این مقدار هزینه به بالای 60 هزار میلیارد تومان برسد تاکید کرد: پیش بینی می کنیم بیش از 25 هزار میلیارد تومان آن از اعتبارات و بیمه ها نباشد.

وزیر سابق بهداشت با بیان این که من اعتقاد ندارم این پول از مردم گرفته شود افزود: بررسی ها نشان می دهد هر نفر حدود 10 بار مراجعه به مراکز درمانی دارد که در سال می شود 750 میلیون بار مراجعه که این هزینه در سال 90 برای هر نفر زیر 10 هزار تومان بود و پیش بینی می شود در سال 92 به 15 هزار تومان برسد.

وی با بیان این که در سال 6.5 نفر بستری در بیمارستان ها داریم افزود: هزینه هر نفر بستری در سال 90 کمتر از یک میلیون تومان بوده است که امسال به دو میلیون می رسد که می شود 13 هزار میلیارد تومان هزینه بستری در کشور.

وی با تاکید بر تغییر ساختار نظام سلامت اظهار داشت: اصلاح این ساختار از دست وزارت بهداشت به تنهایی بر نمی آید و نیازمند کمک دولت و عزم ملی است.

وی با اشاره به برنامه پزشک خانواده که از سال 74 در کشور تدوین شده است گفت: تا زمانی که عزم ملی برای انجام این طرح انجام نشود این کار اتفاق نمی افتد که یکی از علت های آن تعارض منافع تصمیم گیران است.

وی با عنوان این مطلب که پزشک را نمی توان با دستورالعمل هدایت کرد اظهار داشت: بیمار صدقه بگیر نیست و حق انتخاب دارد. بیمار محور است و پزشک هم با تمام وجود سعی می کند کاری بکند که هزینه غیر ضروری ایجاد نشود. زیرا به شدت تحت نظارت تولیت نظام سلامت است.

وزیر سابق بهداشت با اشاره به جایگاه مغفول مانده پزشکان عمومی در کشور اظهار داشت: از 120 هزار پزشک، 70 هزار نفر آن ها پزشک عمومی هستند که در دنیا کار اصلی پیشگیری و مدیریت سلامت کار پزشکان عمومی است.

وی با عنوان این مطلب که ما باید به جایگاه پزشکان عمومی ارزش و اعتبار بدهیم افزود: از 1014 شهر کشور بیش از 500 تای آن ها از پزشک متخصص برخوردار نیستند بنابراین لازم است با آموزش پزشکان عمومی نسبت به تامین نیازهای مردم در همه شهرهای کشور اقدام کنیم.

وزیر سابق بهداشت تاکید کرد: باید آموزش ما بر اساس نیاز مردم سامان بگیرد. با اصلاح نظام آموزش و بستن کف ظرف سلامت و همچنین تکیه بر پیشگیری و خدمات بهداشتی مطمئن هستم آن چیزی که داریم حتما برای ارائه خدمات در شان مردم کشور کافی خواهد بود.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به انتصاب دکتر هاشمی به عنوان وزیر جدید بهداشت اظهار داشت: من نیازی نمی بینم برای دکتر هاشمی آرزوی موفقیت کنم چون وی حداکثر قابل تصور از موفقیت ها را پشت سر گذاشته است.

طریقت منفرد با اشاره به جایگاه علمی دکتر هاشمی در داخل و خارج از کشور افزود: ایشان به قدری در رشته خود متبهر و مجرب هستند که گاهی اوقات لج چشم پزشکان از موفقیت ایشان در می آمد.

وی گفت: به لحاظ اقتصادی نیز ایشان هیچ مشکلی ندارند وامیدوارم فقط با خدا معامله کند چون از مردم در بخش بهداشت و درمان چیزی در نمی آید.

منبع: مهر