جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶

وضعیت رویت ماه در بامداد روز چهارشنبه

ساعت 2:12 دقیقه بامداد روز شانزدهم مرداد ماه سال 92 مطابق با 29 رمضان ،ماه از فاصله 5 درجه ای جنوب خورشید عبور کرده و ماه نو در آسمان رخ می دهد در غروب این روز هلال با سن 17ساعت و 42 دقیقه در تهران یک دقیقه زودتر از خورشید غروب خواهد کرد به همین دلیل در هیچ نقطه ایران نمی توان هلال شامگاهی را حتی با تلسکوپ ها ی قدرتمند مشاهده کرد.
کد خبر : ۱۲۷۱۸۸
 صراط:    این هلال در بعد از ظهر و در ارتفاعات و قله ها که آسمان شفاف تر است با استفاده از تلسکوپ های بزرگ و تجربیات رصدی افراد خبره ممکن است رویت شود.

رویت پذیری هلال شامگاهی شوال در جهان برای روز چهارشنبه شانزدهم مرداد:

 با توجه به نقشه زیر مناطق مختلف کره زمین بر اساس رویت پذیری هلال در هنگام غروب خورشید با 6 رنگ مشخص شده که این کار معیار پروفسور یالوپ است که در جدول زیر رنگ های قرمز نشان دهنده مناطقی است که ماه زودتر ازخورشید غروب می کند که کشورهایی مانند چین ، شمال ایران ،اروپا و کانادا شامل آن شده اند.

رنگ سفید کشور هایی را در بر گرفته که ماه بعد از غروب خورشید در آسمان است اما تا کنون هلالی با این وضعیت رویت نشده و در صورت رصد شدن این هلال در چنین مناطقی، رکورد قبلی شکسته می شود . کشور های استرالیا ،هند ،ایران ، عربستان و بخش های شمالی ایالات متحده و آفریقا نیز در این بخش جای گرفته اند.

کشورها و مکان هایی که امکان رویت هلال با تلسکوپ در آنها وجود دارد در نقشه زیربا رنگ آبی مشخص شده و رنگ صورتی امکان رویت هلال با تلسکوپ و دوربین دوچشمی را به منجمان می دهد.

رنگ زرد مکان هایی هستند که در آنها هلال ماه با چشم غیرمسلح در شرایط مناسب رصدی که شامل مکانی به دور از آلوگی نوری و گرد و غبار و آسمان صاف می باشد قابل رویت است.

مناطقی  که با رنگ سبز مشخص شده دیدن هلال با چشم غیر مسلح در آنها به راحتی امکان پذیر است.

اولین نقاط رویت پذیری هلال در جزیره ماداگاسکار درشرق افریقا می باشد که احتمال رویت این هلال با تلسکوپ و دوربین دوچشمی بزرگتراز 80 میلیمتری در هنگام غرب خورشید وجود دارد. سپس این هلال در افریقای مرکزی قابل رویت است. اما بهترین رویت پذیری برای افریقای جنوبی می باشد که مکث در انجا حدود 45 دقیقه بوده و امکان رویت در هنگام غروب با دوربین دوچشمی 50 میلیمتری وجود دارد.



 
رویت پذیری شامگاه شوال درجهان برای روز پنجشنبه هفدهم مرداد 1392

این دیدن که رصد آن با چشم غیر مسلح کمی سخت را همرا با نقشه رویت پذیری آن در متن پایین خواهید دید و همانطور که مشخص است در مرکز ایران مکث هلال حدود 35 دقیقه  بعد از غروب خورشید می باشدو علاقمندان به رویت این هلال در غروب روز پنجشنبه می توانند بعد از غروب خورشید  آن را در نزدیکی افق با قطری زخیم بیابند.



شکل زیر محل قرار گرفتن هلال ماه نسبت به محل غروب خورشید در دو روز شانزده و هفدهم مرداد را در ایران نشان می دهد که در آنها علامت w وعدد 270 درجه نشان دهنده سمت و نقطه غروب است.
برچسب ها: رویت هلال ماه صراط