حجتالاسلام حسن روحاني با کسب 50.71 از آرای مردم بهعنوان رئیس جمهور منتخب ملت برگزیده و مأمور تشکیل کابینه یازدهم شد.
اصل 133 قانون اساسی میگوید، وزرا توسط رئیسجمهور تعیین و برای گرفتن رأی اعتماد باید به مجلس معرفی شوند، بر همین اساس پس از برگزاری مراسم تنفیذ در روز 12 مرداد و همچنین برگزاری مراسم سوگند (تحلیف) در صحن علنی مجلس، رئیس جمهور موظف است که ظرف یک هفته وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند.
از حجتالاسلام شوشتری، سيدمرتضي بختياري وزير کنوني، سیدعلی ساداتی معاون هماهنگی امور بین قوای وزیر دادگستری، عبدالعلي ميرکوهي، حسينعلي اميري و حسين ميرمحمدصادقي ميتوان به عنوان گزینههاي مطرح برای وزارت دادگستری نام برد؛ اکنون نيز به معرفي و سوابق اجرايي حجتالاسلام محمداسماعيل شوشتري ميپردازيم.
حجتالاسلام و المسلمین اسماعیل شوشتری
حجتالاسلام محمداسماعيل شوشتري در سال 1328 در نيشابور به دنيا آمد و قبل از پیروزی انقلاب تحصیلات حوزوی خود را گذراند.
اولین سمت وي بعد از انقلاب، فعالیت در دادستانی
انقلاب در دوران دادستانی آیتالله آذری قمی و دادستانی کل آیتاللههادوی بود.
سپس وی از سوی دفتر امام خمینی(ره) به عنوان امام جمعه به شیروان اعزام شد در دوره اول مجلس نیز از زادگاهش قوچان به عنوان نماینده انتخاب شد که تا دوره دوم ادامه یافت و در هر دو دوره عضو کمیسیون حقوقی و قضایی بود.
سپس وارد شورایعالی قضایی شد و به عنوان دادیار دادسرای دیوانعالی کشور فعالیت کرد و پس از آن نیز در اواخر سال ۱۳۶۶ مسئولیت سازمان زندانها و اقدامات تربیتی و تأمینی به وی واگذار شد.
وي در دو دوره ریاست جمهوری آيتاللههاشمی رفسنجانی و خاتمی ۱۶ سال در سمت وزیر دادگستری فعالیت داشت و قضاوت در دیوانعالی کشور نیز آخرین سمت شوشتری قبل از بازنشستگی بود.