جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۸

تمجید سفیر سابق آلمان از روحانی

یک روزنامه آمریکایی نوشت که دیپلمات‌هایی که با رئیس جمهور منتخب ایران برخورد داشته‌اند، انعطاف پذیری و مهارت‌های او را تحسین می‌کنند.
کد خبر : ۱۲۵۵۲۱
صراط روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در مطلبی به قلم «توماس اردبرینگ» به خوش‌بینی‌های موجود میان ایرانی‌ها و غرب متعاقب پیروزی دکتر «حسن روحانی» رئیس جمهور جدید و منتخب ایران پرداخته و مقاله خود را با طرح این مطلب شروع کرده است که روحانی حدود 10 سال قبل در مذاکرات هسته ای با قدرت های اروپایی کاری انجام داد که هیچ دیپلمات ایرانی پیشتر و حتی بعد از آن، آن کار را نکرد.

نیویورک تایمز نوشت که روحانی توانست غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و این امر منجر به حصول توافق هسته ای در اکتبر سال 2003 میلادی شد و این توافق، تنها قرارداد هسته ای بین ایران و غرب در طول 11 سال گذشته به حساب می آید.

«استانیسلاس دلابولای» یکی از مدیر کل های بازنشسته وزارت امور خارجه فرانسه که از اعضای هیئت اروپایی مذاکره کننده با ایران در طول سال های 2003 تا 2005 میلادی بوده،‌ درباره رئیس جمهور جدید ایران گفته است: روحانی نشان داد که او یک مهره اصلی و مرکزی در دستگاه سیاسی ایران است.

نیویورک تایمز در ادامه نوشته است که: خوش بینی فزاینده ای در ایران و غرب وجود دارد مبنی بر اینکه آقای روحانی 64 ساله آماده است تا مذاکرات جدی پیرامون موضوع هسته ای را از سر بگیرد.

این روزنامه آمریکایی نوشت: روحانی در مبارزات انتخاباتی خود و بار دیگر در طول هفته های اخیر صراحتا اعلام کرده است که عمیقا نگران مشکلات رو به رشد اقتصادی ایران است و مصمم است که تاکتیک های سرسختانه و لحن خشن «محمود احمدی نژاد»، که عامل توقف مذاکرات هسته ای و قطع روابط ایران با بیشتر کشورهای توسعه یافته بود را ملایم کند اما سؤالی که در این بین مطرح می شود، این است که رئیس جمهور روحانی تا چه اندازه این اهداف را محقق خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، دیپلمات‌هایی که در مذاکرات با روحانی روبرو شده اند، مهارت ها و انعطاف پذیری او را تحسین می کنند؛‌ بر این اساس، «پل فون مالتزان» سفیر سابق آلمان در ایران که چندین بار با آقای روحانی دیدار داشته، در این باره گفته است که: او (روحانی) جایگاه فوق العاده ای در نظام سیاسی ایران دارد؛ او به راحتی تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد و پر جرات است.

در انتهای این گزارش به اظهارات یکی از دستیاران روحانی که در مذاکرات هسته ای با اروپایی ها حاضر بود اشاره کرده که گفته است: اشتباه ما این بود که به اروپایی ها اعتبار بیش از حدی دادیم و آنها مرتبا با تلفن با آمریکایی ها در تماس بودند. آنچه در شرایط فعلی اهمیت دارد این است که انتخاب آقای روحانی پنجره جدیدی از فرصت است که برای غرب باز شده است. من پیشنهاد می کنم که آنها از این فرصت استفاده کنند.
منبع: فارس