جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸

کاهش تظاهر علنی به روزه‌خواری

رئیس پلیس کشور با بیان اینکه ما از اینکه کسانی احساس وظیفه امر به معروف و نهی از منکر دارند، تشکر می کنیم اما امر به معروف و نهی از منکر دارای مراحل خاصی است گفت: مردم نمی توانند بعد از امر به معروف فرد بدحجاب را دستگیر و به کلانتری منتقل کنند.
کد خبر : ۱۲۵۰۶۰
صراط سردار اسماعیل احمدی‌مقدم روز چهارشنبه در حاشیه جلسه ارزیابی عملکرد فرماندهی تهران بزرگ در چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دهها بازرس از پلیس فتا و یگان ویژه طی چندین روز ارزیابیهای لازم را از فرماندهی انتظامی تهران بزرگ را انجام دادند و امروز نیز جلسه جمع بندی ارزیابی برگزار شد. خوشبختانه تغییرات در پلیس تهران بسیار محسوس بوده به صورتیکه چهار سال قبل این پلیس نمره 75 از 100 را بدست آورد و دو سال قبل نیز به 79 رسید، اما در جلسه امروز پس از ارزیابی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ نمره 85 را کسب کرد.

وی ادامه داد: تلاش و تحرک در این فرماندهی بسیار محسوس است. ساختمان ها، تجهیزات و رسیدگی به کارکنان بسیار بهبود یافته و واحدهای جدید نیز راه اندازی شده است، ضمن اینکه رسیدگی به عملیاتها و تماس های 110 افزایش یافته و شاهد بهبود رابطه پلیس و مردم بودیم.

به گفته رئیس پلیس تهران، پلیس در پایتخت از نظر کمی و کیفی نسبت به هشت سال قبل رشد داشته است، به صورتیکه تعداد نیروها در این مدت 1.5 برابر شده و تجهیزات به روز در اختیار پلیس پایتخت قرار گرفته است، اما مطالبات مردم همچنان بالا است و به نظر مردم ما در تهران کمتر از حد انتظار ظاهر شده ایم.

 سردار احمدی‌مقدم افزود: در تهران به دلیل کلانشهر بودن حاشیه‌نشینی و انباشت مجرمان شاید مشکلاتی وجود داشته باشد اما اقدامات خوبی در حوزه راهنمایی و رانندگی پلیس آگاهی و پلیس پیشگیری انجام شده است.

وی با بیان اینکه پلیس تهران به کیفیت توجه ویژه ای دارد، افزود: ما شاهد تدبیر این پلیس در بحران ها و کنترل اجتماعی بحران ها بودیم، به صورتیکه ذائقه مردم را توانستیم شیرین کنیم. این رویه با افزایش آموزش های اجتماعی و روانشناسی در میان ماموران دامه پیدا می‌کند.

خبرنگاری از احمدی‌مقدم پرسید که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که ایران در خط قرمز تلفات رانندگی قرار دارد که او در پاسخ گفت: چنین آماری را ندیده ام، اما این سازمان طی سال های گذشته به جهت روند کاهشی تصادفات و تلفات و مهار آن از ایران تقدیر کرده است، امروز وضع ایران از آسیا در تلفات به ازای وسایل نقلیه بهتر است، اما همچنان از میانگین کشورهای توسعه‌یافته عقب‌تر هستیم، امیدواریم تا پایان برنامه ششم کاهش تصادفات و تلفات را داشته باشیم و میزان کشته‌های حوادث ترافیکی به حد معقول برسد.

می توان به خودرو سازان فرصت داد

وی با بیان اینکه پلیس وظیفه دارد از استاندارد خودروها در بحث ایمنی دفاع کند، افزود: خودروسازان نیز البته طی سال‌های گذشته برای ایمنی خودرو تلاش کرده اند، چندی قبل پژو 405 آتش می گرفت که امروز این مشکل رفع شده است، مشکلاتی نیز در مورد خودروهای پراید وجود داشت که با تولید مدل X100 مشکلات آن تا حد زیادی رفع شد، اما ایمنی خودرو همچنان رضایت بخش نیست. پلیس به وظیفه خودش عمل می کند، اما آنها نیز تحریم و فشار را دارند این موضوعات را باید مدنظر قرار بدهیم و با تدبیر و مدارا با خودروسازان رفتار کنیم نه اینکه کار را متوقف کنیم. اگر آنها نیاز به زمان دارند، باید بدهیم. مردم نیز باید بدانند که استانداردهای اضافه هزینه دارد، اما این آپشن ها را برای ایمنی و سلامت خودشان باید داشته باشند. اخیرا شنیده ایم که می گویند نصب کیسه هوا روی خودروها الزامی نیست که این موضوع عقب روی و ارتجاع است؛ چراکه ما از موضوع کیسه هوا گذر کرده ایم و تمامی خودروهای ساخت داخل دارای کیسه هوا هستند.

حمایت پلیس از آمران به معروف

سردار احمدی مقدم در مورد حمله به دو بانوی محجبه در پایتخت اظهار داشت: ما از اینکه کسانی احساس وظیفه امر به معروف و نهی از منکر دارند، تشکر می کنیم این موضوع جزو واجبات دین است گرچه تنها به دین ما هم اختصاص ندارد. کنترل همگانی از نظر پلیس مهم است، اما امر به معروف و نهی از منکر دارای مراحل خاصی است.

وی ادامه داد: بنابه گفته مقام معظم رهبری امر به معروف سه مرحله دارد که مرحله اول آن رفتار و عمل است، مرحله دوم آن تذکر لسانی و مرحله سوم برخورد انتظامی است.ایشان فرموده اند مرحله اول و دوم وظیفه همگانی است، اما مرحله سوم مختص به نیروی انتظامی است. از مردم خواهش می کنم از ورود به مرحله سوم اجتناب کنند و تذکر از سوی آنها کفایت می کند نه اینکه خودشان فرد را امر به معروف و نهی از منکر کرده بعد دستگیر کنند و بخواهند آن را به کلانتری تحویل دهند این موضوع غیرقانونی است و موجب ایجاد تنش می شود. بهتر است در حدود خودمان حرکت کنیم تا کمتر مشکل بوجود آید.

وی ادامه داد: اگر کسی برای امربه معروف و نهی از منکر در چارچوب حرکت کند، پلیس از او حمایت می کند. باید فرهنگ را تقویت کنیم و بدانیم اگر این امر باعث ایجاد خطر می شود می توانیم از آن اجتناب کنیم.

کاهش 20 درصدی جرایم در ماه مبارک رمضان

رئیس پلیس کشور از کاهش 20 درصدی جرایم دهه اول ماه مبارک رمضان خبر داد و تاکید کرد: اکنون در حال رصد جرایم و جمع بندی در خصوص آن هستیم اما به جرات می توانیم بگوییم که جرایم و تصادفات در حدود 20 درصد کاهش یافته است امسال مردم با پلیس همراه هستند و سفرها نیز 80 درصد کاهش یافته است در بحث روزه داری نیز افرادی که روزه نمی گیرند آداب این ماه را رعایت می کنند و مصادیق علنی روزه داری کاهش یافته است.

منبع: مهر