جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸
عراقچی در نشست هفتگی با خبرنگاران-۱

گفت‌وگو و آشتی ملی راه‌حل مصراست

سخنگوی وزارت امور خارجه بر وحدت و انسجام ملی گروه‌ها و طرف‌های مختلف مصری برای دست‌یافتن به توافقی ملی به منظور حفظ انسجام داخلی و به دور از خشونت و درگیری تأکید کرد.
کد خبر : ۱۲۱۸۷۹

صراط سید عباس عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز سه‌شنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و به سؤالات آنها پاسخ داد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اخبار منتشر شده مبنی بر مذاکرات احتمالی ایران و آژانس در ماه آینده، این خبر را تائید نکرد و گفت: ایده‌هایی مطرح شده مبنی بر اینکه دور دیگری از مذاکرات بین نمایندگان ایران و آژانس انجام شود ولی هنوز هیچ تصمیم قطعی و توافقی صورت نگرفته است.

عراقچی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مذاکرات ایران و گروه 1+5 عنوان کرد:تا وقتی که رئیس‌جمهور منتخب در دولت مستقر نشود و اعضای کابینه مشخص نشود، نمی‌تواند هیچ مذاکرات رسمی بین ایران و 1+5 صورت گیرد.

وی اضافه کرد: همه طرف‌های مقابل و طرف‌های داخلی منتظرند تا دوره انتقالی طی شود و مذاکرات در زمان خود صورت گیرد.

خبرنگار فارس موضع جمهوری اسلامی را درباره اقدام دولت تفلیس در لغو یکجانبه روادید ایران جویا شد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی ضمن ابراز تاسف از این اقدام دولت گرجستان خاطرنشان کرد: مقامات گرجستان اعلام کردند که این اقدام در چارچوب مقررات و توافقات جدید در رابطه با روادید کل گرجستان است و اختصاصی به ایران ندارد.

وی به اظهارات وزیر خارجه گرجستان در این زمینه اشاره کرد و افزود: وزیر خارجه گرجستان عنوان کرد این ترتیبات موقتی است و تصمیمات قطعی‌تر در آینده اتخاذ می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: آنچه فعلا برای ما خوشایند است این که هموطنان ما برای ورود به گرجستان با مشکل مواجه نیستند و روادید در فرودگاه صادر می‌شود و این روند به سرعت و سهولت انجام می‌گیرد.

عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره موضع تهران در خصوص تحولات اخیر مصر با بیان اینکه مواضع ما از روز اول روشن بود، گفت: ما نگرانی‌های خود را نسبت به تحولاتی که در مصر در حال شکل‌گیری است و خلاف روندهای دموکراتیک و آرمان‌های مردم این کشور می‌باشد و ممکن است به درگیری و اختلاف منجر شود، اعلام کردیم.

وی اعلام مواضع را دخالت در امور داخلی دیگر کشورها ندانست و افزود: ما از کشته شدن تعداد زیادی از مردم در روزهای اخیر و به خصوص دیروز متاسفیم و این اقدامات را محکوم و همه طرف‌های مصری را به خویشتنداری و پرهیز از خشونت دعوت می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با ذکر این نکته که استمرار تنش‌ها و درگیری‌ها باعث نگرانی همه کشورها به خصوص کشورهای منطقه شده، افزود: ما از عواقب برخوردهای خشن و خونریزی در داخل مصر و تبعات آن برای منطقه نگرانیم و از نزدیک تحولات را دنبال می‌کنیم.

عراقچی ادامه داد: امیدواریم به اصول انسان دوستانه و دموکراتیک و خواسته‌های مشروع مردم احترام گذاشته شود و گروه‌ها و طرف‌های مختلف مصری بتوانند در توافقی ملی و با حفظ وحدت و انسجام ملی به راه حلی برسند که انسجام داخلی مصر حفظ شود و به دور از خشونت و درگیری و با احترام به سازوکارهای دموکراتیک شاهد بازگشت آرامش به مصر باشیم.

وی گفت‌وگو و آشتی ملی را راه حل مصر برشمرد و افزود: مسلما مردم فرهیخته مصر در این جهت حرکت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که دست‌های تفرقه‌افکنانه که نشانه‌های خارجی را در آن مشاهده می‌کنیم موفق شوند مصر را به سمت درگیری، اختلاف و درگیری‌های داخلی سوق دهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره ریشه‌های تحولات اخیر در مصر، با بیان اینکه فضای مصر غبارآلود و دارای ابهامات زیادی است، گفت: معتقدم روند امور شکل طبیعی خود را ندارد و هر گونه قضاوت درباره ریشه تحولات و دست‌های در کار، زودهنگام است.

وی افزود: آنچه مهم است احترام به خواسته‌های مشروع مردم مصر و تحقق این خواسته‌ها از راه‌های مسالمت‌آمیز می‌باشد.

عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره برکناری مرسی و تاثیر آن در سوریه، با بیان اینکه تحولات در منطقه خاورمیانه همه بر هم تاثیر می‌گذارد، افزود: نمی‌شود ارزیابی دقیقی داشت که چگونه این تحولات اثرات خود را بر موضوع سوریه و دیگر موضوعات دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه باعث نگرانی است این که هر تحولی تبعات خود را دارد و ما نگران اشاعه بحران در منطقه از کشوری به کشور دیگر هستیم.

وی با بیان اینکه برخی نشانه‌ها حاکی از توطئه‌ها و فتنه‌انگیزی‌های خارجی است، اظهار داشت: ما خواهان راهکار سیاسی برای سوریه هستیم و از روز اول این درخواست را مطرح کردیم و اعلام کردیم که اگر راهکار سیاسی و مورد قبول مردم پیدا نشود و به راهکارهای نظامی و حرکت‌های تروریستی گرایش باشد، احتمال گسترش بحران به کشورهای منطقه وجود دارد. امیدواریم با درایت رهبران منطقه شاهد راهکارهای سیاسی عاقلانه و عادلانه باشیم.

منبع: فارس