جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰

چندتارموی نویسنده‌ی فقیددرسفر فضایی

چند تار موی «آرتور سی. کلارک»، نویسنده‌ی داستان‌های علمی تخیلی، طی مأموریتی فضایی به اعماق فضا فرستاده می‌شود.
کد خبر : ۱۱۹۳۰۰
صراط ناسا قرار است در اولین فضاپیمایی که با نیروی بادهای خورشیدی به حرکت درمی‌آید‌، چند تار موی آرتور سی. کلارک را به اعماق فضا ببرد.

نویسنده‌ی رمان معروف «اودیسه فضایی» پیش از مرگش تارهای موی خود را برای چنین مأموریت فضایی به مدیر اجرایی «Space Service Holdings» هدیه کرده بود.

فضایپیمای «Sunjammer» ناسا که نام خود را مدیون داستان سال 1964 این نویسنده است، اواخر سال 2014 راهی سفر فضایی شود.

کلارک حدود 50 سال پیش در رمانش از وسیله‌ای سخن به میان آورد که با استفاده از بادهای خورشیدی به حرکت درمی‌آمد.

همراه کردن تارهای موی کلارک با این فضاپیما هزینه‌ای 8000 پوندی را برای ناسا در برخواهد داشت.

به گزارش گاردین‌، این نویسنده‌ی برجسته‌ سال 2008 در سن 90 سالگی درگذشت و 100 کتاب علمی تخیلی را که برخی از آن‌ها الهام‌بخش دانشمندان بوده‌اند، برجای گذاشت.

او در یادداشتی که به تارهای موی خود ضمیمه کرده، نوشته است: «این‌ها چند تار مو هستند،‌ من بیش‌تر هم به شما می‌دهم، اما حاضر نیستم آن‌ها را هدر دهم.»

آرتور سی. کلارک روز 16 دسامبر 1917 در انگلیس چشم به جهان گشود. این نویسنده‌ی آثار علمی‌ ‌تخیلی و مخترع در سال 1968 به شهرت رسید؛ زمانی ‌که داستان کوتاهی به‌ نام «نگهبان» را در قالب فیلم‌نامه نوشت. فیلم «2001؛ اودیسه‌ی فضایی» به کارگردانی «استنلی کوبریک» برگرفته از همین اثر کلارک است.

او که زمانی «اولین ساکن کلبه‌ی الکترونیکی» لقب گرفته بود، با نوع خاص نگاهش به مسافرت فضایی در آینده و همچنین دنیای رایانه، تخیلات مردم را جلب خود کرد. توصیفات مشروح سی. کلارک درباره‌ی سفینه‌های فضایی، ابررایانه‌ها و سیستم‌های ارتباطی سریع، مورد علاقه‌ی میلیون‌ها خواننده در سراسر جهان قرار گرفت. کلارک در سال 1986 به عنوان استاد بزرگ انجمن نویسندگان آثار علمی تخیلی آمریکا برگزیده شد.

از مهم‌ترین آثارش به «پایان کودکی» (1953)، «شهر و ستارگان» (1956)، «ملاقات با راما» (1973)، «زمین پادشاهی» (1975) و «ترانه‌های زمین دورافتاده» (1986) می‌توان اشاره کرد.

از افتخارات سر آرتور سی. کلارک در عرصه‌ی نویسندگی به کسب سه جایزه‌ی «نبیولا» (در اصطلاح ستاره‌شناسی به معنای سحابی) از انجمن نویسندگان آثار علمی تخیلی آمریکا در سال‌های 1872، 1974 و 1979 و همچنین کسب دو جایزه‌ی «هوگو» از مجمع جهانی علمی تخیلی در سال‌های 1974 و 1980 هستند.

سال گذشته نیز اعلام شد در مصاحبه‌ای تلویزیونی متعلق به سال 1963،‌ آرتور سی. کلارک پیش‌بینی کرده بود که اولین مسافر به کره‌ی ماه اهل روسیه خواهد بود. در این مصاحبه کلارک گفته است، روسیه در رقابتی تنگاتنگ گوی سبقت را برای فرستادن اولین انسان به ماه از آمریکا می‌رباید.

تنها دو سال پس از صحبت‌های کلارک بود که «یوری گاگاری» روس در آوریل 1961 پیش از هر انسان دیگری به فضا سفر کرد. اما در 21 جولای 1969 این «نیل آرمسترانگ» آمریکایی بود که قدم بر کره‌ی ماه گذاشت و این جملات ماندگار را ادا کرد: این قدمی کوچک برای یک انسان‌، اما گامی بزرگ برای بشریت است.

شاید این پیش‌بینی کلارک کاملا به واقعیت مبدل نشد‌، اما او پیش‌بینی‌های دیگری هم داشته است: سفر انسان به مریخ پیش از به پایان رسیدن قرن!

منبع: ایسنا