صراط:بیتالله ستاریان افزود: دولت بعدی باید در مرحله اول موضوع مسکن را شناسایی و همه مشکلات آن در همه جوانب بررسی کند.
وی با بیان اینکه دولت بعدی نباید اشتباه کرده و مسکن را مسئله ساده تلقی کند، تصریح کرد: اینکه صورت مسئله را ساده بگیریم، پاسخهای ساده و در نتیجه برنامهای ساده را برای آن تعریف می کنیم. این خطری است که بخش مسکن کشور را تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبود بسیار بالایی در بخش مسکن داریم، اظهار کرد: متاسفانه قدرت تولیدی هم برای این کمبود وجود ندارد، یعنی امکان تولید در حد نیاز جامعه را نداریم و تنها راهکار ما این است که افزایش تولید داشته باشیم.
این کارشناس اقتصاد مسکن با تاکید بر اینکه برای افزایش تولید به سه مولفه نیاز داریم، افزود: برنامهریزی، منابع و تکنولوژی بهعنوان مولفههای مهم برای ایجاد تناسب بین عرضه و تقاضا داریم.
ستاریان در اینباره توضیح داد: به عبارت دیگر برای بخش مسکن قانون، منابع مالی و فناوری میخواهیم و دولت باید همه اینها را در نظر بگیرد. منابع و وامهای داخلی کفاف ساخت سالانه 1.5 تا 2 میلیون واحد مسکونی در کشور را نمیدهد، اصولا بخش خصوصی و دولتی توان این کار را ندارند.
وی افزود: با روشهای سنتی قدرت ساخت بیشتر از 400 هزار واحد مسکونی در سال را نداریم و نیازمندیم زمینهای شهری و خدمات و امکانات را به موقع ایجاد کنیم تا تولید نتیجهبخش باشد.
وی با بیان اینکه باید با نرمافزارها و راهکارهای قانونی مانند صدرو مجوز احداث شهرکهای خصوصی زمینه افزایش حضور بخش خصوصی را در ساختو سازها فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: اگر دولت روحانی بتواند با شتاب، درست و اندیشمندانه برنامههای گفته شده را اجرا کنند میتوان امیدوار بود تا چهار سال آینده مشکلات کنونی مسکن برطرف شود.
ستاریان افزود: چنانچه آنها خوب همت کنند تا چهار سال آینده این مشکلات را نخواهیم داشت در غیر اینصورت نابسامانیهای بخش مسکن تا 15 سال آینده ادامه خواهد داشت.
وی در پاسخ به اینکه ادامه طرح مسکن مهر را چگونه ارزیابی میکنید، تصریح کرد: معتقدم باید این طرح مورد بازنگری کلی قرار گیرد، بهطوریکه بخشهای عمده این طرح متوقف، بخشهایی از آن را تخریب و بخشهایی از آن را احیاء کنند تا بتوان کارایی و تاثیرگذاری آن را بر بازار مسکن افزایش داد.