جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲

از این عکس‌ها چه می‌دانید...

زل زده‌ای توی این عکس به چه؟ یا تو که که آن دوردست‌ها را نگاه می‌کنی، منظورت چیست؟ من از آن فیگوری که گرفته‌ای هیچ چیز نمی‌فهم.
کد خبر : ۱۱۵۶۸۸

صراط:اصلا این عکس‌ها چه کمکی به من می‌کند؟ من که نمی‌توانم روی چند عکس و فیگور آینده شهرم را دست شما بسپارم...

من که نمی‌توانم از روی ژست عکستان بفهمم چقدر توانایی دارید، یا با چه کوله باری از علم و تجربه برای آبادکردن شهرم آمده‌اید؟

باور کنید از روی هیچ کدام از این عکس‌ها نمی‌توان فهمید چه پیشه‌ای دارید یا به قولی چند مَرده حلاجید؟

باور کنید غیر ممکن است فهمیدن بیان و تسلط‌ تان از روی زاویه نگاه‌تان در عکس‌ها. عکس که نمی‌تواند حرف بزند، عکس که نمی‌تواند بگوید شما لیاقت اداره امور شهرم را دارید یا نه؟

باور کنید سخت است بخواهم آینده شهرم را به دست شما بسپارم بدون اینکه بدانم که هستید؟

شهرم و آینده آن برای من و همه مردم آن مهم است و اینکه انتخابات شورا برای تشکیل یک مدیریت درست در شهرم برگزار می‌شود، عالی است، اما توی این انتخابات من باید به چه کسی رای دهم؟ من که حتی یکبار کلامی از یکی از شما نشنیدم.

من که حتی نمی‌دانم سوابق کاری شما چیست؟ آخر از عکسی که فقط عکس شما روی آن نقش بسته و یک شماره چه می‌شود فهمید؟

یا شماهایی که لطف کرده و علاوه بر اسمتان مدرکتان را هم پایین عکستان نوشته‌اید، می‌شود به من بگویید اینکه بدانم شما کاردانی یا کارشناسی دارید چه دردی از من در شناخت لیاقت و دلسوزی‌تان برای شهرم دوا می‌کند؟...

عده‌ای کاندیدای شورا شده‌اند و انتخابات هم برگزار می‌شود، برای من و ما که نقش اصلی انتخابات هستیم و ماییم که تعیین می‌کنیم چه کسی باید مدیریت چهار ساله شهرمان را به دست بگیرد، می‌شود بگویید پای صندوق باید به چه کسی رای بدهیم؟

همین می‌شود که عده‌ای از مردم مجبورند باز هم به همان سیستم قبیله‌ای و فامیلی رجوع کنند و به افراد فامیل خود که کاندیدای شورا شده‌اند، رای بدهند...

همین می‌شود که بعضی‌ها رای‌شان را به چند لقمه شام و نهار یا چند عدد خودکار می‌فروشند! و می‌گویند به فلانی رای می‌دهیم چون حداقل نان و نمکش را خورده‌ایم!

این که شد همان آش و کاسه همیشگی که هی می‌گوییم بابا قبیله‌ای رای ندهید یا رای‌تان را مفت و ارزان نفروشید. یا اینکه انتخاب شما سرنوشت شهر را رقم می‌زند و اشتباه در آن یعنی به خطر انداختن سرنوشت شهر...

خوب که می‌بینم تقصیر از ما نیست و تقصیر شاید با کاندیداها یا شاید با مسئولین اجرایی انتخابات باشد که راه درستی برای شناخت درست کاندیداها در پیش نگرفته‌اند.

بهتر نیست به جای خراب کردن چهره شهرمان با چسباندن عکس‌هایی که هیچ دردی از کسی دوا نمی‌کند، راه‌های بهتری برای معرفی کاندیداها در پیش بگیریم. مثلا همین استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، اینکه بیاییم در مطبوعات به طور مشخص و برنامه ریزی شده کاندیداها را به مردم معرفی کنیم.

پای استفاده از ظرفیت مطبوعات که به میان آمد پای صحبت‌های رییس خانه مطبوعات استانمان نشستم و فریدون معتمدیان هم در بحث تبلیغات شوراها معتقد است برنامه ریزی‌ها باید به شکلی انجام شود تا شرایط عادلانه و یکسانی برای تبلیغات تمامی کاندیداها فراهم شود.

او می‌گوید: ایجاد این شرایط یکسان و عادلانه باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد که در این راستا می‌توان از ظرفیت رسانه‌های مکتوب و مجازی بهره جست.

معتمدیان با توجه به کثرت کاندیداهای شوراها، استفاده از ظرفیت صدا و سیما را سخت و تا حدی ناممکن می‌داند و معتقد است: در این زمینه استفاده از ظرفیت رسانه‌های مکتوب و مجازی استان می‌تواند راهگشا باشد.

رییس خانه مطبوعات استان تبلیغات فریبکارانه و متکی به ثروت و همچنین انتخاب‌های قومی و قبیله‌ای را از جمله آسیب‌های انتخابات شوراها بیان کرد.

وی همچنین از مردم خواست در انتخاب خود این مسئله را در نظر بگیرند که هزینه‌های بسیار تبلیغات یک کاندیدا از کجا می‌آید و آن فرد چطور و از کدام منبع می‌خواهد این هزینه‌های سنگین را جبران کند.

علاوه بر شنیدن نظر رییس خانه مطبوعات استان شنیدن نکته نظرات برخی اساتید هم در این خصوص قابل توجه بود.

بیژن کلهرنیا هم به عنوان یک استاد دانشگاه ضمن تایید نظرم و انتقاد از نحوه تبلیغات کاندیداهای شوراها، می‌گوید: متاسفانه در انتخابات حال حاضر، هرکس پول بیشتری داشته باشد با انجام تبلیغات بسیار شانس بیشتری برای حضور در شوراهای شهر و روستا پیدا خواهد کرد...

این در حالیست که شاید آن فرد صلاحیت حضور در شورا را نداشته باشد و از طرف دیگر فرد شایسته‌ای به دلیل نداشتن تبلیغات مناسب موفق به حضور در شورا نشود.

کلهرنیا معتقد است: دستگاه‌های برگزار کننده انتخابات، باید شرایط عادلانه و یکسانی را برای انجام تبلیغات فراهم آورند، به گونه‌ای که فضاهای مشخصی را برای نصب بنر در اختیار کاندیداها قرار داده و شرایطی را فراهم آورند تا مردم با تجربه‌ها، اندیشه‌ها و قابلیت‌های کاندیداها آشنا شوند.

به گفته این استاد دانشگاه در این راستا می‌توان از ظرفیت تمامی رسانه‌ها از جمله صدا و سیما استفاده کرد و فضایی را فراهم آورد تا تمامی کاندیداها به صورت عادلانه به ارائه تفکرات و برنامه‌های خود بپردازند و از طرف دیگر مردم بتوانند با شناخت درستی از کاندیداها، انتخاب درستی داشته باشند.

استفاده از ظرفیت صدا و سیما هم جای تامل داشت، اما کثرت کاندیداها استفاده از این ظرفیت را در زمینه تبلیغات و معرفی کاندیداهای شوراها با تردید مواجه می‌کند...

به هر حال، اگر می‌خواهیم شهرمان آباد شود و شورای حقیقی و کارآمد داشته باشیم و امید به پیشرفت و ترقی شهرمان را با تصمیمات اعضای این شورا داشته باشیم، باید به طور جدی و اصولی در خصوص نحوه تبلیغات کاندیداها برنامه ریزی کنیم تا حقیقتا آنکه شایسته این مسند است عهده‌دار مسئولیت شود.

این دوره که گذشت اما دوره‌های بعدی خواهشا حواستان قدری به آینده شهرمان باشد و بدانید پای آینده یک شهر و مردمش وسط است و جای آزمون و خطا نیست که عده‌ای از روی شانس و اقبال بیایند و برنامه‌ریزی کنند برای شهرمان و بنشینیم و ببینیم چه بلایی بر سر آینده شهرمان می‌آید...

منبع: ایسنا