صراط: حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مناظره با محمد جواد حقشناس عضو حزب اعتماد ملی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، اظهار داشت: موضوع سیاست خارجی از حساسترین موضوعات مورد بحث است من معتقدم که حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست خارجی بیشترین اهمیت را نسبت به دیگر حوزهها دارند، به ویژه فرهنگ و سیاست خارجی که از اقتصاد نیز با اهمیتتر هستند، خمیرمایه و ریشه انقلاب ما همان حوزه فرهنگ و سیاست خارجی بود.
وی افزود: بعد از انقلاب جمهوری اسلامی سیاست خارجی ما بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت استوار است، مرجع این سه اصل نیز رهبر انقلاب هستند و اگر دولتهایی که امروز سر کار بودند را بررسی کنیم، آنچه که خودنمایی میکند، این است که در تمام دولتها هر وقت طبق اصول تعیین شده سیاست خارجی حرکت کردند، موفقیت بیشتری داشتند.
رسایی خاطرنشان کرد: در دولت اصلاحات با وجود شعارهای تنشزدایی ما شاهدیم که جمهوری اسلامی از طرف قدرتهای استکباری مورد بدترین تهمتها قرار گرفت، زمانی که خاتمی گفتوگوی تمدنها را پیشنهاد کرد آمریکا ایران را محور شرارت خواند.
نماینده تهران ادامه داد: من معتقدم دولت اصلاحات کف خدمترسانی را انجام داد، در دولت احمدینژاد نیز زمانی که دولت وی به شعارها پایبند بود، خدمت بیشتری ارائه کرده است، اما در دولت دهم چون رویکرد ماندن در قدرت شد، خدمترسانی نیز افت پیدا کرد و انتقاد مردم به این دولت نیز بدین خاطر است که چرا به حرفهای دشمنان ارتجاع پیدا کرده است.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی نسبت به 10 سال سکانداری امام (ره) هیچ تفاوتی نکرده است، تصریح کرد: بدین خاطر است که در حال حاضر نیز همه دشمنان امام دشمن رهبر انقلاب نیز هستند و همه دوستان امام هنوز دوستدار جمهوری اسلامی هستند، این وضعیت نشان میدهد که رهبری در راستای حرکات امام اقدام میکند.
نماینده تهران ادامه داد: در برخی دولتها دشمنان امام از بعضی گروهها و احزاب حمایت میکردند، این وضعیت بدین دلیل که دشمن جمهوری اسلامی عوض نشده است، نشان از این دارد که افراد و جریانات عوض شدهاند.
رسایی اضافه کرد: اینکه بگوییم آمریکا کدخداست و باید با او رابطه برقرار کنیم، طبق اصول عزت، حکمت و مصلحت نیست، امروز ما شاهد آن هستیم که بعضی چهرهها و شخصیتها در مقابل غرب وادادهاند.
حمید رسایی در ادامه سخنان خود در دانشگاه علم و صنعت با تأکید بر اینکه راه قدس از کربلا میگذرد یک استرتژیک است، خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم بعد از جنگ بر اساس منافع ملی حرکت کردیم درست نیست، اینکه امام فرمودند راه قدس از کربلا میگذرد به این معنی نیست که ما با اسرائیل کار نداریم، بلکه به این معنی است که نقطه هدف ما قدس است، اما برای رسیدن به آن باید از کربلا بگذریم.
وی در ادامه سخنان خود افزود: بارها امام فرمودند زمانی که دید دشمن خارجی از شما تعریف و تمجید و تبلیغ میکند به خودتان شک کنید، این سخن امام یک غلو سیاسی نیست، بلکه ریشه قرآنی دارد، از اینکه مجلس ششم به رهبری نامه نوشتند و از وی خواستند که جام زهر را بنوشد، چراکه ما نمیتوانیم در برابر آمریکا بایستیم باید گفت که در هر موضوعی که ما کوتاه بیاییم آمریکا یک گام جلوتر میگذارد، این نماینده مجلس با اشاره به اینکه ما با اسرائیل سر جنگ داریم، اظهار داشت: اعراب با اسرائیل جنگیدند و بعد از 6 روز شکست خوردند، اما حزبالله لبنان که یک اقلیت است 33 روز جنگید و پیروز شد، این نتیجه سیاست عزت، حکمت و مصلحت است وگرنه اگر بر اساس منافع ملی حرکت کنیم، در شش روز شکست خواهیم خورد.
رسایی با تأکید بر اینکه از موضع احمدینژاد در طرح هولوکاست دفاع میکند، گفت: تا قبل از طرح هولوکاست ما باید به در مقابل غرب پاسخگو بودیم، حالا با موضعی که احمدینژاد گرفت، زمین بازی عوض شد.
نماینده تهران با اشاره به ورود هاشمی به انتخابات گفت: آقای هاشمی و اصلاحطلبان قدرتطلب هستند و اتحاد آنها به خاطر قدرتطلبی است، به همین خاطر اصلاحطلبان متوسل به فردی شدند که 80 سال سن دارد، جریانی که ادعای پیشرفت را دارد در این مدت فردی را نداشته است که جایگزین هاشمی کنند.
وی در پایان سخنان خود در مناظره با محمد جواد حقشناس تصریح کرد: اگر کسی رد صلاحیت شده است طبق قانون اساسی است، اگر شورای نگهبان وجود نداشته باشد من با چه اعتمادی رأی بدهم.