سه‌شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
لالوویچ آیا منجی ورزش اسطوره ای خواهد بود؟

محاسبه فدراسیون کشتی اشتباه بود

نناد لالوويچ با کسب 125 رأي از 132 رأي تا سال 2014 به عنوان رئيس فدراسيون جهاني كشتي (فيلا) انتخاب شد. سوال اینجاست که وقتی فدراسیون کشتی برنامه مدون و کارشناسی شده ای برای دفاع از حقوق کشتی ایران در مجامع بین المللی ندارد آقای توپچی که فاقد هرگونه تجربه حضور و آشنایی با سازوکارهای مجامع اینچنینی است چه دستاوردی برای کشورمان آورد؟
کد خبر : ۱۱۲۸۵۲
صراط:  روز گذشته به میزبانی روس ها در شهر مسكو تشكیل جلسه داد و 'نناد لالوویچ' صربستانی رییس موقت آن با حداكثر آرا به عنوان رییس جدید این فدراسیون، انتخاب و معرفی شد. مرد تنومند صربستانی كه تا پیش از بركناری مارتینتی رییس معزول و كنار گذاشته شده 'فیلا'، برخلاف سایر اعضای هیات رییسه آن، كمتر نامی از او برده می شد، در شرایطی برای احراز پست ریاست فدراسیون بین المللی كشتی انتخاب شد كه با اكثریت قاطع اعضای این فدراسیون و با ۱۲۵ رای نمایندگان كشورهای حاضر در كنگره برای این مسوولیت انتخاب شد.

 پس از انصراف 'رافائل مارتینتی' از شركت در انتخابات روز شنبه كنگره فیلا كه روزنه امیدی برای انتخاب دوباره خود برای ریاست خود نمی دید، 'نناد لالوویچ' تنها فرد برای برعهده گرفتن مسوولیت نهاد حاكم بر كشتی دنیا بود كه ماه فوریه گذشته پس از انتخاب شدن به عنوان مسوول موقت 'فیلا'، نام خود را بر سر زبان ها انداخت و مورد علاقه و اطمینان تعدادی از قدرت های كشتی دنیا از جمله روسیه و اقمار آن و حتی آمریكا بود. همین مساله، عاملی برای انصراف و كنار كشیدن افرادی چون مارتینتی وسایردستیاران و همكاران او برای شركت در انتخابات فیلا درمسكو شد و به این ترتیب راه برای لالوویچ تنها گزینه نامزدی ریاست تشكیلات بین المللی كشتی جهان هموار گشت.

البته محمدرضا توپچی دبير فدراسيون کشتی ايران همراه با رييس کميته داوران نيز به نمايندگی از ايران در اين اجلاس حضور داشتند. هر چند  دبیر فدراسیون کشتی به نمایندگی از کشورمان در نشست مسکو شرکت کرد و ایشان نیز اظهار کرده اند در این اجلاس به صورت قاطع از حقوق کشتی ایران دفاع خواهند کرد اما سوال اینجاست که وقتی فدراسیون کشتی برنامه مدون و کارشناسی شده ای برای دفاع از حقوق کشتی ایران در مجامع بین المللی ندارد آقای توپچی که فاقد هرگونه تجربه حضور و آشنایی با سازوکارهای مجامع اینچنینی است چه دستاوردی برای کشورمان آورد؟

کارشناسان کشتی و سرويسهای ورزشی خبرگزاريهای داخلی ، در يادداشت های متعدد نسبت به برآورد اشتباه حجت الله خطيب از معادلات قدرت در فيلا هشدار دادند. جالب آنکه حتی وقتی شکايت مارتينتی به دادگاه عالی ورزش با پاسخ منفی مواجه شد، خطيب باز هم حامی مارتينتی باقی ماند.

اکبر فلاح قهرمان سال ۱۹۹۳ جهان و مربی پيشين تيم ملی گفته بود: «خطيب از طريق يک واسطه ايرانی با مارتينتی دوست شده و فقط برای ماندن خودش از او دفاع ميکند. اگر مارتينتی برای رياست فيلا انتخاب نشود، برای خطيب بد خواهد شد.»

افرادی مانند مهدی خالدی هم که جايگاه خود را در فيلا از دست داده اند، ديدگاه ديگری داشتند. او درباره تبعات حمايت ايران از مارتينتی گفت: «نبايد برای ايران خط و نشان بکشند. اگر در دنيا به دموکراسی اعتقاد دارند نبايد بعد از انتخاب لالوويچ به ايران فشار بياورند.»

در حالی که نمايندگان ۱۱۰ فدراسيون ملی از قاره های مختلف جهان در اجلاس فيلا حضور يافتند، خطيب تا آستانه تحريم اين اجلاس پيش رفت و از آمريکا با مسئولين فدراسيون ايران تماس گرفته و تاکيد کرده بود که به نشانه اعتراض، کسی راهی مسکو نشود!

محمدرضا توپچی دبير جديد فدراسيون هم در توجيه دستور خطيب مدعی شد اگر ايران به کنگره فيلا نرود، شايد بعضی از کشورهای ديگر هم نروند و انتخابات از رسميت بيفتد!

سرانجام فشار کارشناسان کشتی و رسانه های داخلی موثر افتاد و اين موضوع منتفی شد.

خطيب از آمريکا رضايت داد دست از حمايت علنی از مارتينتی بردارد. حمايتی که مبنای مشخصی نداشت، زيرا ايران کرسي های جهانی و بين المللی خود را نيز در دوران رياست مارتينتی از کف داده بود!

خود مارتينتی هم با ارزيابی دقيق از فضای انتخابات، پيش از برگزاری کنگره انصراف داد. با توجه به اينکه مارتينتی تا سال ۲۰۱۴ به عنوان رييس فيلا انتخاب شده بود و قبل از اتمام دوره اش برکنار شده، لالوويچ تا پايان دوره مارتينتی رياست فيلا را به عهده خواهد داشت.

در اين کنگره مهمانان ويژهای حضور داشتند که بين آنها قهرمانان جهان و المپيک نيز ديده ميشدند. افرادی که اغلب در کشورهای خود، سمتهای مهمی مانند وزارت ورزش يا رياست فدراسيون کشتی را برعهده دارند و برخی نيز در ارگان فيلا دارای مسئوليت هستند.

الکساندر کارلين، آرسن فادزايف، والری رزانتسيف، ميخائيل مامياشويلی و بووايسا سايتييف (روسيه) الکساندر مدويد (بلاروس) حمزه يرلی کايا و احمد آئيک (ترکيه) والنتين يوردانوف (بلغارستان) دانيل ايگالی و خانم کارول هيون (کانادا)  سابا هگهدوش (مجارستان) هيده آکی توميياما (ژاپن) واختاگ بلاگيدزه و رومن روروآ (گرجستان) بيل شر (آمريکا) و دولت تورليخانوف (قزاقستان) از جمله مهمانان حاضر در مسکو بودند
منبع: تابناک