پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱

واکنش به رزمایش آمریکا درخلیج فارس

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ضمن واکنش نسبت به برگزاری رزمایش مین روبی آمریکا در خلیج فارس، با بیان اینکه امنیت در منطقه خلیج عدن برای عبور کشتی های ایرانی فراهم شده است، گفت: سامانه مین روب را در دست اجرا داریم که این هفته عملیاتی می شود.
کد خبر : ۱۱۰۰۳۵
صراط:امیر دریادار حبیب الله سیاری در نشستی خبری به مناسبت بیست و یکمین همایش هماهنگی ارگان های دریایی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص امنیت خلیج عدن برای کشتی های ایرانی اظهار داشت: در چند سال گذشته با اقداماتی مهمی که نیروی دریایی در خصوص امنیت منطقه انجام داد و حضور موثر نیروی دریایی، خلیج عدن کاملاً تحت کنترل قرار گرفته است و اجازه فعالیت را از دزدان دریایی گرفته ایم.

وی افزود: آنها هم می دانند که اگر تعرضی به کشتی های ایرانی داشته باشند، به شدت با آنها برخورد خواهد شد، مانند آزادسازی کشتی ایرانی که چندی پیش انجام دادیم و همچنین کشتی چینی که از سوی ناوگان نیروی دریایی ایران آزاد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در فعالیتهای آزادسازی کشتی ها تمامی دزدان دریایی بازداشت شدند و هیچ صدمه ای به کشتی ایران نرسید و تمام محموله آن سالم ماند، بنابراین نوع برخورد نیروی دریایی با آنها اجازه هرگونه تجاوزی را به کشتی های ایرانی نمی دهد.

سیاری با اشاره به حضور گسترده نیروی دریایی ایران در اقیانوس هند و باب المندب، خاطرنشان کرد: اسیر ایرانی به صورت رسمی اسیر دزدان دریایی نیست اما برخی از لنج‌ها که به دلیل فعالیتهای غیرقانونی وارد آن منطقه شده بودند، ممکن است در دست دزدان دریایی اسیر باشند اما به طور رسمی هیچ کشتی ایرانی در اختیار آنان نیست.

واکنش به رزمایش مین روبی آمریکا در خلیج فارس

وی در خصوص برگزاری رزمایش مین روبی آمریکا با حضور 30کشور جهان در خلیج فارس، اظهار داشت: این اقدامات در جهت ایران هراسی انجام می شود، زیرا آنها می‌خواهند توان نظامی ایران را بر علیه کشورهای حاشیه خلیج فارس نشان دهند اما همان طور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند با وجود اینکه توان نظامی ما در همه ابعاد رشد پیدا کرده اما  این برای دفاع از منافع ملی کشور خودمان است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: بنا به گفته رهبر انقلاب کشورهای دیگر باید بدانند که اقتدار آنها با ریختن پول به جیب کشورهای قدرتمند به دست نمی آید بلکه آنها باید بر ملت خود تکیه کنند و ما هم بارها در رزمایش ها هدف خود را ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه اعلام کردیم و اینکه برگزاری رزمایش دفاع از منافع خومان است.

وی تصریح کرد: قبلاً هم آمریکا اعلام کره بود که با 36 کشور می خواهد در منطقه رزمایش برگزار کند اما در نهایت به شش کشور کاهش یافت و در زمان اجرا هم هیچ کشوری جز آمریکا در منطقه حضور نداشت.

سیاری با تاکید بر اینکه ما تهدیدی بر علیه هیچ کشوری نیستیم افزود: در همین هفته پیش رو سامانه مین روبی را در دست اجرا داریم که آن را عملیاتی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه توان نیروی دریایی ارتش ایران برای برقراری امنیت پایدار به کار می رود، گفت:  برای تامین امنیت منطقه خلیج فارس نیازی به حضور دیگر کشورها نداریم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به ایجاد پایگاه دریایی در پسابندر، اظهار داشت: جایگاه ما باید با ساخت پایگاه در حوزه مکران گسترش یابد که به همین منظور ما در ساخت بنادر در سواحل مکران از طریق سازمان بنادر اقداماتی را انجام خواهیم داد که یکی از آنها ایجاد پایگاه دریایی در منطقه پسابندر است.

وی با بیان اینکه توسعه سواحل مکران می تواند نقش بسیار موثری را در  توسعه دریامحور داشته باشد، گفت: برنامه های مختلفی برای توسعه بنادر، توسعه راه ها و فرودگاه ها در سواحل مکران داریم تا جمعیت بیشتری در این مناطق ساکن شوند و شاهد رشد و توسعه سواحل باشیم.

سیاری تصریح کرد: نیروی دریایی باید حضور بیشتری را در مناطق میناب، سیویک، جاسک، کنارک، راس المیدان و پسابندر داشته باشند.

وی با بیان اینکه آبهای آزاد متعلق به همه ملت ها است و ما نیز می توانیم در آن حضور داشته باشیم، گفت: ما تاکنون در شمال اقیانوس هند، باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز و دریای مدیترانه حضور داشتیم و سال گذشته سفری دریایی را به جنوب هند، مالزی، سنگاپور و اقیانوس آرام داشتیم.

آمادگی برای حضور در اقیانوس اطلس، هندجنوبی و منجمد دریایی

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهارداشت: به طور حتم در سال 92 برنامه های وسیع تری را برای حضور در آبهای آزاد داریم و نیروی دریایی آمادگی دارد و در صورت صدور دستور از فرمانده کل قوا در اقیانوس اطلس، هند جنوبی و منجمد جنوبی حضور خواهد یافت.

وی با بیان اینکه ایران 52 درصد مالکیت خلیج فارس بر عهده دارد، گفت: در زمان دفاع مقدس اعلامیه های دریایی صادر کردیم که هیچ کشوری نمی تواند از این منطقه عبور کند و در آن زمان هم به راحتی کنترل منطقه را به دست داشتیم.  

سیاری در خصوص توسعه ناوگان دریایی اظهار داشت: ارتش همیشه در فکر توسعه و ارتقای توانمندی نیروی دریایی است و بنا بر فعالیت ارتش تجهیزات باید همیشه به روز باشند. بنابراین ساخت و تولید زیردریایی های جدید همیشه در دستور کار ما قرار داشته  است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به برگزاری همایش هماهنگی ارگان های دریایی در 24 و 25 اردیبهشت ماه، اظهار داشت: باید بیست و ششمین همایش را در جاسک برگزار کنیم، همان طور که دومین همایش توسعه سواحل مکران در چابهار برگزار شده تا این مناطق توسعه بیشتری پیدا کند.

وی در خصوص تاثیر برگزاری این همایش در هماهنگی ارگانهای دریایی اظهار داشت: باید دستور کار مشخصی برای ارگانهای دریایی مشخص شود که تا همایش بعدی به اجرا برسد و همچنین به دیگر سازمانهای دولتی هم تسری یابد.

سیاری در خصوص ادعای یک نشریه آمریکایی مبنی بر دعوت عرشه ای کشتی آمریکایی از ایران برای حضور در رزمایش خلیج فارس اظهار داشت: بنده در جریان چنین موضوعی نیستم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه برای توسعه استفاده از منابع دریا باید به فکر برقراری امنیت در سواحل باشیم، گفت: از دریا می توان برای توسعه تجارت دریایی و گردشگری استفاده کرد، ضمن آنکه منابع انرژی زیادی در کف دریا وجود دارد که استحصال از تمامی اینها نیازمند امنیت در منطقه است.

وی افزود: اگر نمی توانستیم امنیت در خلیج عدن و باب المندب را برقرار کنیم تجارت خارجی ما با مشکلات زیادی روبرو می شد. بنابراین حضور نیروی دریایی برای برقراری امنیت در سواحل و دریاها است.

سیاری با اشاره به اینکه بیشترین صادرات و واردات کالا از طریق بنادر ایران صورت می گیرد، اظهار داشت: با برگزاری این همایشها میزان هماهنگی ها بیشتر می شود و به هدف اصلی که ایجاد توسعه پایدار در دریاها است می رسیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دریای خزر برای ایران بسیار حائز اهمیت است،‌ اظهار داشت: ما این دریا را دریای صلح و دوستی می‌دانیم اما برای تأمین منافعمان باید توان دفاع از خودمان را داشته باشیم.

منبع: مهر