جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۶

نظام احمدی نژادراپشت سرخواهدگذاشت

ممکن است برخی افراد به دلیل وجهه ای که دارند مورد نظر آنها باشند اما مجموعه اینها اصولگرایی نامیده می شود و اختلاف در اشخاص است، برخلاف اینکه بین جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی اختلاف در روش است. در مجموع مردم اصولگرایان را با هر نام و عنوانی باشند در یک مجموعه می دانند.
کد خبر : ۱۰۹۳۴۲
صراط:یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با آغاز نام نویسی از داوطلبان نامزدی از 17 اردیبهشت به طور رسمی آغاز می شود. طبق جدول زمان بندی انتخابات، نام‌نویسی از داوطلبان تا پایان روز 21 اردیبهشت به مدت پنج روز ادامه می‌یابد.

هیات‌های اجرایی انتخابات از هفدهم تا پایان روز نوزدهم اردیبهشت در سراسر کشور تشکیل می‌شوند و رسیدگی به صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات در شورای نگهبان قانون اساسی از ۲۲ اردیبهشت آغاز می‌شود و به مدت پنج روز تا پایان روز بیست و ششم این ماه ادامه خواهد یافت.

از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت، شورای نگهبان به اعتراض احتمالی داوطلبان احراز صلاحیت نشده مجددا رسیدگی می‌کند و وزارت کشور نیز اول تا پایان روز دوم خرداد، اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری را اعلام می‌کند.

مدت تبلیغات انتخاباتی نیز از صبح روز سوم تا پایان روز بیست و دوم خرداد به مدت ۲۰ روزتعیین شده و تبلیغات انتخاباتی نامزدها در روز ۲۳ خرداد ممنوع است. اخذ رای مردم برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری از صبح روز ۲۴ خرداد آغاز می شود.

حال در این حال و هوا کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری  به اظهار نظرهای خود ادامه می‌دهند. و هرکسی راهکاری را برای برون رفت از مشکلات جامعه ارائه می دهد، برخی نیز با حمله به رقبای احتمالی خود و بزرگ کردن ایرادت آنها کوشش می کنند تا راه را برای خود هموار تر کنند.

اما در این میان بیشترین حملات متوجه جناح حاکم و به قولی دولت اصولگرایان است. بسیاری از کاندیاها و حتی مردم دولت را مسئول وضعیت موجود می دانند و گاهی با انتقادات تند مشکلات را بازگو می کنند. این نوع نگرش به دولت باعث شده تا فضایی در جامعه بوجود آید که تفکر عمومی را به سمت اقبال ضعیف در حمایت از اصول گرایان هدایت کند. واین در حالی است که شنیده ها حکایت از وجود تفرقه در اردوگاه اصولگرایان دارد.

طاهرخانی نماینده زنجان در مجلس هشتم در مورد آرایش انتخاباتی موجود در جامعه گفت: در اردوگاه اصولگرایان تفرقه وجود دارد و آنها به کاندیدای واحد نخواهند رسید. تعدادی از کاندیداها حتی علاقه ندارند با پرچم اصولگرایی وارد شوند به این دلیل که عملکرد دولت نهم و دهم که به حساب اصولگرایان نوشته شده است، بسیار ضعیف بوده و کشور را با چالش ها و بحران های جدی مواجه کرده و امروز اصولگرایان نمی توانند پاسخگوی عملکرد دولت احمدی نژاد باشند و می دانند مردم از این جریان خاطره خوشی ندارند و دیدگاه مناسبی نسبت به آن ندارند.

اصولگرایان به کاندیدای واحد نمی رسند و کاندیداهای این جریان برخی با عنوان مستقل و برخی با عنوان پایداری و جریان دولت و یا جریان اصولگرای سنتی وارد خواهند شد و به نظر می رسد که جریان مجلس و آقای لاریجانی نیز وارد شود اگر چه عقلای قوم به دنبال این هستند تا این جریان به کاندیدای واحد برسد اما بعید به نظر می رسد. از طرفی به نظر می رسد جریان اصلاح طلبی با کاندیدای واحد وارد انتخابات شود. اگر چه برخی ممکن است با پرچم اصلاح طلبی بیایند اما جامعه نشان می دهد که اقبالی به آنها ندارد.

عضو شواری مرکزی حزب مردمسالاری در مورد جبهه پایداری که عمدتا اخراجی های دولت هستند و با مشایی موضع دارند نه با احمدی نژاد، گفت: من تفکیکی بین پایداری و جبهه دولت قائل نیستم. ممکن است اختلاف نظری با بعضی از اعضای دولت مانند مشایی وجود داشته باشد ولی در اصل یکی هستند. اینکه فکر کنیم اینها مشی و برنامه متفاوتی دارند درست نیست. اینها به هر حال در عملکرد دولت سهم داشته اند و نمی توانند خود را کنار بکشند و بگویند منتقد یا مخالف دولت هستند. به هر حال بخش عمده عملکرد دولت نهم به حساب این آقایان نوشته شده است. اینها نه از جهت روش و نه از جهت برنامه متفاوت از جریان دولت نیستند. این جبهه تنها به دلیل اختلاف سلیقه آقایان به وجود آمده و مشترکاتشان با کاندیدای دولت زیاد است و خروجی آنها یکی خواهد بود.

این نماینده ادوار در توضیح این موضوع که آقای جلیلی نیز مورد نظر این گروه قرار دارد، گفت: ممکن است برخی افراد به دلیل وجهه ای که دارند مورد نظر آنها باشند اما مجموعه اینها اصولگرایی نامیده می شود و اختلاف در اشخاص است، برخلاف اینکه بین جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی اختلاف در روش است. در مجموع مردم اصولگرایان را با هر نام و عنوانی باشند در یک مجموعه می دانند.

وی در پاسخ به این سوال که واکنش احمدی نژاد در مقابل رد صلاحیت احتمالی مشایی چه خواهد بود، گفت: احتمالا دولت با چند کاندیدا وارد عرصه انتخابات خواهد شد، با اینکه تلاششان را بر روی کاندیدای اصلی خود خواهند گذاشت و اگر نتوانند نتیجه بگیرند به کاندیدای دوم رجوع خواهند کرد. جناح دولت تمام داشته های خود را به کار خواهند گرفت و تلاش می کند که تایید صلاحیت کاندیدای مورد نظر خود را بگیرند البته بعید است کاندیدای مورد نظر آنها تایید شود.

نماینده پیشین مجلس در توضیح این موضوع که گفته می شود دولت مشکلاتی در انتخابات پیش رو ایجاد خواهد کرد، گفت: دولت نمی تواند این کار را انجام دهد. درست است که دولت مجری انتخابات است اما مجری نمی تواند از اجرای قانون سر باز بزند. حاکمیت قوی تر از این حرف هاست که آقای احمدی نژاد بتواند خللی در عزم حاکمیت در اجرای قانون ایجاد کند و این هیاهوها نتیجه ای در بر نخواهد داشت. البته ممکن است هزینه ها و مشکلاتی ایجاد کنند ولی هر هزینه ای باشد آستانه تحمل نظام بسیار بالاتر از این هزینه ها است و نظام موضوع احمدی نژاد را پشت سر خواهد گذاشت.

این نماینده مجلس هشتم در این باره که بیشتر کاندیداها همچنان شعار می دهند و برنامه ای ارائه نداده اند، گفت: غالب کاندیداهایی که تاکنون اعلام آمادگی کرده اند فاقد برنامه هستند و علت این است که در دوره گذشته شعارها جواب داده است و امروز هم این اشتباه استراتژیک را ادامه می دهند. به عنوان مثال یکی می گوید یارانه ها را کم می کند و دیگری می گوید زیاد می کند و هیچ کدام به مشکلات اصلی کشور اشاره ای ندارند. مشکل سیستم اقتصادی کشور است که از هم پاشیده شده است و بخصوص موضوع سیاست خارجی کشور که با بن بست مواجه است و اینها نه تنها اشاره ای به این موضوعات ندارند و نه برنامه ای برای خروج از این بن بست ها ارائه کرده اند.

در مقابل کاندیداهای اصلاح طلبان به دلیل کارنامه مثبتی که از گذشته وجود دارد دارای برنامه هستند تا کشور را از این بن بست و بحران خارج کنند و مشخصا آقای هاشمی می تواند کشور را از بحران خارج کند؛ با توجه به اینکه سیاست های روشنی در بحث اقتصادی و سیاسی دارد. لذا انتظار است کاندیداها برنامه خود را ارائه دهند و برنامه روشن و مشخصی تدوین کنند تا عامه مردم هم بفهمند برنامه شان برای خروج از بن بست اقتصادی و سیاسی چیست و چه کاری برای خروج از این شرایط می خواهند، انجام دهند که هیچ کدام تاکنون چنین برنامه ای ارائه نکرده اند. بخصوص کاندیداهای اصولگرایان چیزی فراتر از دولت احمدی نژاد ندارند که ارائه دهند و همین برنامه ادامه خواهد داشت، اگر اصولگرایان موفق شوند پیروز انتخابات شوند.
منبع: تابناک