چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹

همگرایی اونس، دلار، سکه نقدی و آتی

از طرفی خوشبينی سرمايه‌گذاران به ادامه اجرای سياست‌های انبساطی پولی بانک مرکزی آمريکا که روز گذشته موجب کمبود در عرضه فيزيکی طلا شد، در افزایش قیمت اونس بی تاثیر نبود. به هر روی به نظر می‌آید بازارهای جهانی در حال خروج از رکود هستند.
کد خبر : ۱۰۹۲۲۷
صراط:به اعتقاد برخی کارشناسان بازارهای بین‌المللی، این روزها طلای جهانی به مسیر عرضه و تقاضا باز گشته است؛ چراکه افزایش این روزهای قیمت اونس طلا، در اثر بالا رفتن میزان خرید به خصوص در کشورهای آسیایی، رخ داده است. به طور مثال هند و چین که دو وارد‌کننده بزرگ طلای جهان به شمار می‌روند با افزایش واردات طلا، تاثیر زیادی بر صعود قیمت جهانی اين فلز داشتند.

میزان تقاضا برای خرید طلا در بازار شانگهای چین در روزهای اخیر رکوردهای جدیدی را ثبت کرده که این مساله نشانگر عطش سرمایه‌گذاران چینی برای خرید طلا است. علاوه بر این دو کشور، نگرانی مردم ژاپن نسبت به کاهش شدید ارزش ین و افزایش فشارهای تورمی نیز موجب شده تا تقاضا برای خرید طلا در بازار این کشور نیز افزایش یابد.

از طرفی خوشبينی سرمايه‌گذاران به ادامه اجرای سياست‌های انبساطی پولی بانک مرکزی آمريکا که روز گذشته موجب کمبود در عرضه فيزيکی طلا شد، در افزایش قیمت اونس بی تاثیر نبود. به هر روی به نظر می‌آید بازارهای جهانی در حال خروج از رکود هستند.

روز گذشته به رغم برخی پیش بینی‌ها از سوی کارشناسان داخلی در مورد کاهش قیمت طلای جهانی، با آغاز فعالیت بازارهای بین‌المللی، اين فلز با افزایش 10 دلاری (نسبت به آخرین قیمت روز جمعه) مواجه شد و به 1472 دلار در هر اونس رسید تا بخشی از افت شدید قیمت آن در هفته‌های اخیر جبران شود؛ با این حال افزایش قیمت‌های چند روز اخیر، هنوز نتوانسته است اونس طلا را به روزهای طلایی خود باز گرداند.

از سوی دیگر، میزان فروش سکه‌ در بازار آمریکا از ابتدای آوریل تا کنون به بالاترین حد خود در سه سال اخیر رسیده است. گرچه قیمت طلا نسبت به رقم کم سابقه 1321 دلاری 16 آوریل بیش از 11 درصد رشد داشته، ولی هنوز نسبت به قیمت 1560 دلاری در 11 آوریل 6 درصد کمتر است. روز گذشته بازارهای داخلی نیز با بازار جهانی همسو شدند به نحوی که قیمت طلا، سکه و ارز در بازار نقدی صعودی بود. یکی از دلایل افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، بالا رفتن تقاضا برای ارز در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری است؛ چراکه متقاضیان درصدد حفظ ارزش دارایی خود با توجه به شایعات و تحولات روزهای انتخاباتی هستند.

سکه آتی نیز - که این روزها بیشتر از طلای جهانی تبعیت می‌کند تا بازار نقدی سکه – روز گذشته در تمام سررسیدها با افزایش قیمت همراه بود؛ به طوری که در سررسیدهای دورتر دامنه نوسان نزدیک به 3 درصد بود. در این روز قیمت سکه سررسید اردیبهشت حتی در پایین‌ترین قیمت، بیش از سکه نقدی قيمت داشت. همچنین سکه سررسید تیرماه بیش از 30 هزار تومان افزایش قیمت داشت. 

به طور کلی روز گذشته بازارها در آرامش به سر بردند. به گفته یک کارگزار بازار آتی سکه، در شرایط فعلی، خبر یا شایعه خاصی که بازار را تحت تاثیر قرار دهد وجود ندارد و تقریبا روند عرضه و تقاضا است که مسیر بازار را روشن می‌کند و تنها پارامتر موثر در مسیر پیش رو، نوسانات اونس طلا است؛ چراکه در هفته جاری، بازارهای بین‌المللی منتظر چند خبر مهم در حوزه سیاست‌های پولی بانک‌های مهم جهان هستند.

روز گذشته در بازار معاملات آتی سکه، سررسید اردیبهشت با افزایش 46.1 درصد، سررسید خرداد با افزایش 79.1 درصد و سکه سررسید تیرماه با افزایش 15.2 درصد به ترتیب در محدوده قیمتی (پایین‌ترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و 379 هزار تا یک میلیون و389 هزار تومان، یک میلیون و 414 هزار تا یک میلیون و 428 هزار تومان (سررسيد خرداد) و یک میلیون و 451 هزار تا یک میلیون و 466 هزار تومان (سررسيد تير) معامله شد. 
برچسب ها: دلار سکه آتی صراط