چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳

هیئتی که اسرائیل به ایران فرستاد!

اما این ادعاهای عجیب در حالی از سوی جاودانفر مطرح می شود که بر تقابل ماهوی – و نه سیاسی و مقطعی – میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل بر کسی پوشیده نیست. به هر حال، هرچند هدف نهایی طرح این ادعاها در شرایط کنونی مشخص نیست، اما کمتر کسی است که بتواند چنین ادعاهای عجیب و البته بدون سند و مدرکی را بپذیرد.
کد خبر : ۱۰۸۱۶۹
صراطدر شرایطی که ایران به دلیل نامشروع بودن رژیم صهیوینستی هیچ نوع رابطه ای با این رژیم برقرار نکرده است، یک نویسنده اسرائیلی در ادعایی عجیب مدعی شده ایران و این رژیم تاکنون چند بار به طور مقطعی تماس هایی با هم برقرار کرده اند. تماس هایی که حتی به ورود کارشناسان اسرائیلی به خاک ایران نیز انجامیده است.

مئیر جاودانفر، تحلیلگر ایرانی- اسرائیلی در مطلبی که به تازگی در سایت «المانیتور» منتشر کرده، به بررسی مواردی پرداخته که به ادعای وی، به برقراری «کانال های سری» میان ایران و رژیم اسرائیل انجامیده است.

جاودانفر خبر وقوع زلزله بزرگ اخیر در استان سیستان و بلوچستان را دستمایه قرار داده و اشاره می کند آخرین باری که در گذشته زلزله ای شدید و ویرانگر در ایران اتفاق افتاد، به سال 2003 و زلرله بم مربوط می شود که به جان باختن بیش از 30 هزار نفر انجامید.

به ادعای وی، هرچند در آن زمان اعلام شد ایران هیچ گونه کمکی را از رژیم اسرائیل نخواهد پذیرفت، روزنامه «یدیعوت آحارانوت» سه سال بعد نوشت که در سال 2006، ایران به کارشناسان اسرائیلی اجازه داده از مناطق حادثه دیده بر اثر زلزله بازدید کنند.

هرچند این روزنامه به تاریخ دقیق این امر اشاره نکرده، اما با توجه به اینکه در گزارش «یدیعوت آحارانوت» آمده بود این افراد در روز «عید فصح» در ایران بوده اند و تاریخ این عید روز 12 آوریل است، جاودانفر نتیجه می گیرد سفر مذکور در حدود همین تاریخ اتفاق افتاده است.

در گزارش این روزنامه آمده بود کارشناسان مذکور با استفاده از ویزایی به ایران آمده بودند که ملیت واقعی آن ها را آشکار نمی کرد تا افراد غیرمتبط از ماجرا اطلاع پیدا نکنند. بر این اساس، تنها افراد معدودی در ایران از ماجرای سفر سه کارشناس اسرائیلی اطلاع داشته اند.

ادعای این گزارش آن است که از آنجا که بسیاری از جاده ها و پل های ساخته شده در منطقه موردنظر در دوران پیش از انقلاب از سوی اسرائیلی ها ساخته شده بود، ایران در نظر داشت از طریق مشورت با این کارشناسان، بازسازی مناطق زلزله زده را تسریع کند.

اما جاودانفر معتقد است انگیزه «آریل شارون»، نخست وزیر وقت رژیم اسرائیل از فرستادن کارشناسان مذکور، چیزی بیش از یک انگیزه مقطعی بوده و با هدف پیگیری مسیری انجام شده که در سال 1996 از سوی بنیامین نتانیاهو آغاز شده بود. در سال 1996 و زمانی که نتانیاهو به عنوان نخست وزیر انتخاب شد، شارون را به عنوان وزیر خارجه خود منصوب کرد.

جاودانفر به مقاله ای اشاره می کند که در سال 1997 در روزنامه «جروزالم پست» منتشر شده و در آن آمده بود به اعتقاد نتانیاهو، سیاست های دولت های قبلی به رهبری «اسحاق رابین» و «شیمون پرز» در قبال ایران غیرسازنده بوده و بر این اساس، وی تصمیم گرفته ضمن متوقف کردن اقدامات علیه ایران، نشانه هایی مبنی بر تمایل به گفت و گو برای ایران ارسال کند.

به ادعای این روزنامه، نتانیاهو در آن زمان حتی دستور داده بود پخش برنامه های ضدایرانی از ماهواره «آموس» این رژیم متوقف شود. علاوه بر این، گفت و گوها بر سر بدهی یک میلیارد دلاری رژیم اسرائیل به ایران نیز آغاز شده بود.

اما از دید جاودانفر، دوره تنش زدایی میان ایران و رژیم اسرائیل زمانی به اوج رسیده که بر اساس گزارشی منتشر شده در خبرگزاری «شین هوا»ی چین، گروهی متشکل از 16 کارشناس کشاورزی اسرائیلی به ایران سفر کرده و با معاون وزیر کشاورزی ایران دیدار کرده اند.

در این راستا، فردی که نتانیاهو به عنوام مسئول برقراری ارتباط با ایران منصوب کرده، آریل شارون بوده است. با این حال، این تماس ها اندکی بعد با مانع مواجه شده و زمانی که دو طرف بر سر پرداخت بدهی رژیم اسرائیل به توافق نرسیده اند، دوره تنش زدایی نیز به پایان رسیده است.

اما زمانی که در سال 2003 شارون در رژیم اسرائیل به قدرت می رسد، تلاش ها برای برقراری مجدد تماس ها آغاز می شود که در سفر کارشناسان مذکور در سال 2006 بازتاب پیدا کرده است. اما باز هم عدم تفاهم بر سر بدهی رژیم اسرائیل، این تلاش ها را با شکست مواجه می سازد.

در نهایت، جاودانفر با اشاره به مجموعه این موارد، می نویسد کمتر سیاستمدار اسرائیلی است که خواهان برقراری روابط و همکاری با ایران نباشد.

اما این ادعاهای عجیب در حالی از سوی جاودانفر مطرح می شود که بر تقابل ماهوی – و نه سیاسی و مقطعی – میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل بر کسی پوشیده نیست. به هر حال، هرچند هدف نهایی طرح این ادعاها در شرایط کنونی مشخص نیست، اما کمتر کسی است که بتواند چنین ادعاهای عجیب و البته بدون سند و مدرکی را بپذیرد. 
منبع: تابناک