رییس پایگاه میراث جهانی «بیستون» در این زمینه به خبرنگار ایسنا توضیح داد: طرح ساماندهی محوطهی میراث جهانی بیستون از سال 1389، براساس یک برنامهی زمانبندیشدهی 10 ساله در سه فاز باید انجام شود که تا کنون دو سال آن را پشت سرگذاشتهایم.
حسین راعی ساماندهی پارکینگها و محوطهی سراب در این مجموعه، ایجاد مسیر دسترسی مناسب در محور شمالی و جنوبی مجموعه و ساخت 20 چشمه سرویس بهداشتی را جزو 10 جبههی کاری برنامهریزیشده برای ساماندهی این محوطه جهانی دانست و گفت: حفاظت و مرمت کتیبهی بیستون یکی از بهترین بخشهای این طرح است که با قرارداد پنج سالهای که با سازمان باستانشناسی آلمان 5 / 2 پیش بستیم، تا کنون بخشی از کار انجام شده است.
وی اظهار کرد: حفاظت و مرمت کتیبهی بیستون از سال 90 آغاز شد و کار اسکن نوری آن تا اواسط سال 92 ادامه خواهد داشت و میزان دقت آن تا یکدهم میلیمتر است.
او با تأکید بر لزوم تهیهی نقشه از کتیبهی بیستون از طریق اسکن نوری، ادامه داد: عملیات این کار در چهار مرحله انجام میشود. تا کنون دو مرحلهی آن انجام شده و با پایان یافتن دو مرحلهی باقیمانده، در صورت تأمین اعتبار 300میلیون تومانی برای آن، میتوانیم داربستها را از مقابل کتیبه باز کنیم.
راعی تأکید کرد: در نوروز امسال برای بهرهمندی گردشگران از کتیبه، بنری در ابعاد بزرگ تهیه شده بود و راهنمایان توضیحهای خود را از روی تصویر کتیبه روی این بنر میدادند. همچنین تابلوی راهنما، بروشور و کاتالوگ نیز دربارهی این کتیبهی جهانی در اختیار گردشگران قرار داده شد.