وی ایران را از نظر تنوع معدنی جزو 10 کشور برتر جهان خواند و گفت: در ایران 68 نوع ماده معدنی شناسایی شده است.
اولويت هاي سرمايه گذاري در حوزه معدن استانها مشخص شده است
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه سرمايهگذاري در حوزههاي كنسانتره مس، كاتد مس، آلومينا، برخي فروآلياژها، كنسانتره تيتانيوم و الياف شيشه در اولويت سرمايه گذاري بخش معدن قرار دارد افزود: هم اكنون با تكميل و نهايي شدن طرح پيش امكانسنجي صنايع معدني در 31 استان كشور اولويت هاي سرمايه گذاري در حوزه معدن و صنايع معدني مشخص شده است.
جعفري ادامه داد: هدف از اجراي اين طرح به روز رساني اطلاعات و آمار مربوط به واحدهاي صنايع معدني، شناسايي مزيتهاي اقتصادي هر استان و اولويتبندي سرمايهگذاريها در حوزه معادن و صنايع معدني بود.
وي افزود: با اجراي اين طرح مطالعات پيش امكان سنجي درباره معادن و صنايع معدني هر استان تهيه و براي هر استان ارسال شد كه سرمايهگذاران ميتوانند براي آغاز مطالعات امكان سنجي سرمايهگذاري خود در حوزه معادن و صنايع معدني استفاده كنند.
جعفری با اشاره به اینکه 12 معدن فعال طلا در کشور وجود دارد ادامه داد: این معادن در سه سال گذشته فعال شده اند و میزان معادن مس و آهن نیز به ترتیب 39 و 133 معدن است.
سمنان از استانهای برتر در بخش معدن است
استاندار سمنان نیز در این نشست سمنان را از استانهای برتر در بخش معدن دانست و گفت: سمنان از نظر داشتن ذخایر نمک و گچ جزو برترین های کشور است.
عباس رهی با تاکید برغنای این استان در بخش معدن افزود: باید از مواد معدنی به نحو احسن استفاده کنیم.
برآورد وجود 350 میلیون تن ذخایر معدنی در استان سمنان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز به استخراج سالانه 14 میلیون تن مواد معدنی در این استان اشاره کرد و گفت: ذخایر معدنی در استان سمنان 350 میلیون تن برآورد می شود.
علی پور نبوی افزود : سمنان در زمینه تولید گچ ، نمک ، سلستین و زئولیت در رتبه اول، سولفات سدیم رتبه دوم و زغالسنگ و کرومیت در رتبه سوم کشور قرار دارد.
وی افزود: این استان از نظر تعداد معادن در رتبه پنجم و از نظر حجم استخراج در رتبه ششم قرار دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در خاتمه اضافه کرد: در سال گذشته 50 فقره پروانه بهره برداری، 72 فقره پروانه اکتشاف و 33 فقره پروانه گواهی کشف در این استان صادر شد.