سه‌شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۴

جدیدترین مواضع انتخاباتی مراجع

آیت​الله یزدی: شخصی رئیس جمهور نشود که هر روز درگیری و مشکل ایجاد کند/ آیت​الله مکارم شیرازی: باید از معتقدین به نظام ولو اینکه سلیقه​شان موافق ما نیست، دعوت به حضور کرد
کد خبر : ۱۰۴۱۸۲

صراط: دبیر کل حزب موتلفه اسلامی و جمعی از اعضای شورای مرکزی و اجرایی حزب موتلفه اسلامی روز گذشته با آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با محوریت موضوع انتخابات ریاست جمهوری یازدهم دیدار کردند.

در این دیدار آیت الله یزدی با بیان اینکه هر چه قدر از مراجع تقلید فاصله بگیریم از محورهای اصلی دین فاصله گرفته‌ایم، از ارتباط موتلفه اسلامی با علما و مراجع به نیکی یاد کرد و افزود: اعتقاد ما این است که سیاست و شریعت همراه هم است و مراجع عظام تقلید در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... صاحب‌نظر هستند و باید به نظرات آنها توجه بسیار کرد و احترام گذاشت.

آیت الله یزدی با تأکید به حضور حداکثری مردم در انتخابات آینده گفت: مقام معظم رهبری «مدظله العالی» بارها به اصل حضور اکثریت مردم پای صندوق‌های رأی تأکید داشته‌اند و فرمودند در انتخاب رئیس جمهور آینده باید بسیار دقت کرد زیرا تأثیرات بسیار زیادی در سطح بین‌المللی و داخلی دارد و اصل بسیار مهمی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مردم در انتخابات آینده حماسه سیاسی دیگری به وجود خواهند آورد، اظهار داشت: مردم در انتخابات آینده پای صندوقهای رای خواهند آمد و حماسه‌ای را خلق خواهند کرد که فصل جدیدی را در کشور باز می‌کند. اما آنچه از حضور مهمتر است نتیجه آن می‌باشد و نتیجه انتخابات بدین دلیل مهم است که چهار سال آینده کشور در اختیار رئیس جمهور قرار خواهد گرفت و موقعیت نظام جمهوری اسلامی در جهان موقعیت خاصی است که در طول تاریخ اسلام هیچگاه در این موقعیت نبوده و این موقعیت بسیار ممتاز بوده و اینکه به کجا خواهد رسید بسیار مهمتر است. باید بسیار هوشیار بود که نکند به دلیل لزوم حضور اکثریت مردم در پای صندوق‌های رای به نتیجه‌ آن کم توجهی شود. باید مراقب باشیم شخصی رئیس جمهور نشود که هر روز درگیری و مشکل ایجاد کند.

وی افزود: کسی که می‌خواهد زمام قوه مجریه کشور را به عهده گیرد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و مردم باید با دقت و بینش انتخاب درست داشته باشند اگر اطلاعات کمی در مورد کاندیداها دارند از معمتدین سؤال کنند و اطلاعات لازم را کسب کنند. و رئیس جمهور آینده باید تمام ویژگی‌های مثبت رؤسای جمهور قبل را داشته و نواقص آنها را نداشته باشد.

وی یادآور شد: ارشادات مقام معظم رهبری باید سر لوحه کارها قرار گرفته و ما باید پشت سر رهبری حرکت کنیم.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان تأکید کرد: اگر ما ساکت بنشینیم و در پایان انتخابات بی‌نظر باشیم روز قیامت مسئول هستیم، امروز کسانی که حجت شرعی به حضور در انتخابات دارند کم نیستند و باید طی راهکاری به ائتلاف و وحدت نیروهای اصولگرا و ارزشی نزدیک شد.

آیت الله مکارم شیرازی: باید از افرادی که معتقد به انقلاب و نظام هستند، ولو اینکه سلیقه آنان موافق ما نیست، دعوت به حضور کرد

همچنین آیت الله مکارم شیرازی در دیدار دبیرکل و اعضای شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، به مسئله انتخابات خرداد ماه اشاره کرد و گفت: این انتخابات با تمام انتخابات‌هایی که تاکنون برگزار شده است، تفاوت دارد و اگر هوشیار نباشیم، ممکن است خدای نکرده آسیب‌هایی از داخل و خارج متوجه انتخابات باشد.

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه حضور پرشور مردم در انتخابات موضوعیت دارد و همه باید در صحنه حاضر شوند، اظهار داشت: برای تحقق این مهم نباید تنگ نظری نشان داد و همان گونه که رهبر بزرگوار انقلاب تاکید کردند باید افرادی که معتقد به انقلاب و نظام هستند، ولو اینکه سلیقه آنان موافق ما نیست، دعوت به حضور کرد.

وی حضور مردم در انتخابات را نشانه اعتقاد آنان به نظام دانست و گفت: در حال حاضر مردم در شرایط فشار اقتصادی هستند و قیمت‌ها به صورت لجام گسیخته در حال افزایش است و آمارهایی که داده می شود گاهی با مسامحه است. در چنین شرایطی باید برای حل مشکلات به مردم امید داد تا حضور پرشوری در صحنه داشته باشند، البته افراد باید به صورت منطقی و نه تبلیغاتی به مردم امید دهند.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که تشتت و تفرقه نیروهای معتقد به انقلاب قطعا مضر و خطرناک است، افزود: نتیجه تفرقه و تشتت نیروهای وفادار به انقلاب جز شکست و پیروزی افرادی که امتحان خوبی نداده‌اند خواهد بود؛ اگر کسانی حاضر به ائتلاف نباشند و اظهار و ابراز تدین و وفاداری به انقلاب هم کنند باید از آنها تعجب کرد.

وی بیان داشتند: پخش آرا باعث شکست می‌شود و با قداست و تقوا سازگار نیست، برخی از مسائل بسیار روشن است و همه باید به آن توجه کنند؛ تقوای دینی ایجاب می‌کند که به این مسئله توجه کنیم، مگر خدایی ناکرده روی هوی و هوس و نظرات و منافع شخصی می‌خواهیم کار کنیم.

این مرجع عظام تقلید تشتت نیروهای وفادار به انقلاب را غیر شرعی دانست و تاکید کرد: شرعا تشتت جایز نیست و باید آنهایی که معتقد به انقلاب و نظام هستند در این خصوص تامل و تدبر کنند.

وی افزود: البته باید با نظرخواهی سراغ افراد خوش سابقه و با سابقه بروند و شاخصه‌ها را مدنظر داشته باشند، هیچ مانعی ندارد روی یک نفر توافق کنند و سایرین بازوی او باشند و در حل مشکلات همکاری کنند.

آیت الله مکارم شیرازی یکی دیگر از آسیب‌های انتخابات را حرکت به سوی فرهنگ غرب دانست و ادامه داد: در غرب برای کسب رای دست به هر اقدامی می‌زنند، اما ما نباید برای جلب آرای گروه‌های منحرف دست به هر اقدامی بزنیم. نباید فرهنگ ما در عرصه انتخابات، فرهنگ غربی و وعده‌های توخالی و عوام فریبی باشد؛ باید اصول اسلامی در تبلیغات و برنامه‌ها و هزینه‌ها رعایت شود و افراد مراعات این مسائل را بکنند.